Точно, докажано во пракса Каде имате во близима свекрва, а немате клуч на спрат соба што и да е никогаш нема да се осеќаш дома дома Ќе неможеш да си прднеш на раат буквално
Ај да видиме и другата страна од парата Како си третирана од твоите како керка? Зошто не ве земат кај нив да живеете Ова не се појебавам навистина ме занима како гледаш на таа варијанта ке се нафати маж ти да седите таму? Има опција да сте таму
Дури и да имаме спрат, ќе прашувам Дури и да ни даде клуч и ич да не се качува/симнува. Оти на име е нејзино. Оти од вчера ме знае а денес треба да се осеќам удобно у нејзин дом. Е тешко. Таков ми е карактерот. Не можам да сум слободна и крај. Од кај дм сум си одела дома пешки во 12 вечер по неосветлена улица само за да не ме носи со кола купена со нејзини пари.
Лелее македонскаа работа уште ги има тие проблеми чива е кучата ?? и ќе ми се правите некои интектуалки еманципирани жени
Кажав жено затоа што не сака домаазет Најдобро да се одјавам од темава оти почна исто па исто во круг да се врти Никаде не реков дека свекрвата е должна да ме скраси со кров над глава Само и да живее во заедница нејзиното однесување е не нормално, не можеш да чепкаш во спалната на синот Не можеш без чукање да влегуваш во било кое време А од мене она си имаше и почит и се, се додека не ја премина границата, а исто и сестра му Не ми се пишуваат уште случки И мајка ми да е лом најверојатно ќе се направсм со неа и нрмс да живееме Како ерген имал приватност, а сега се е превртено од неа Муабетот ми е дека е почната да прави заедно со керка и се за да ме избрка затоа што не и сд допаѓам, а и се е нејзино па и синот ахха
Еве свекрва ми е ваква. За внуците од золва ми све што може да се даде, исто и за золва ми, за моево дома и за нас, нешто тук там. А ние сме тука, мм и во нивните два спрата вложува, што и да треба синко ела. Ама мене искрено не ми е битно што дава таму, а што ваму. Најискрено. Се' дур не ми зема мене и од моето дете ич не ми е битно. Еве кога се породи золва ми на второ, ми дава пари свеки ми вика тенки сме со пари, волку можам, дај влези таму кај што отиде (Синсај) купи алишта, поефтино е. И ја прашав "сакаш кусур или со повеќето пари да купам нешто за бебето?" И она ми рече "па и да останат не е страшно". Океј купив. И враќам кусур 500 ден, ми вика "што ми ги враќаш овие, да купеше нешто за хх" (син ми). Си викам во умов, да сакаше да му купам, ќе ми кажеше, не да ми викаш тенки сме со пари. И? Ја што да и правам? За син ми мајка ми адаптирани млека по 3 секој месец пушташе од Скопје по другар на мм од што сакаше, свеки 3 маичиња му имаше купено за цела една година. А баш во тој период имаа многу многу повеќе од моите, свекор ми одеше приватно работеше. Парите знаеш кај се трошеа? Во торби секој втор месец за странство кај золва ми. Ич не ми беше гајле.
Заклучокот е што подалеку од родители, роднини и останата фамилија . Свекрви кои биле малтретирани од свекрви имаат трауми што ќе ги лечат на нивните снашки, како мојава
Однесувањето на свекрвата не е нормално се сложувам ама одбиј на простотилок и некултура Прашањето е како да си имаш мирен и убав живот Одговорот си го знаеш и самата Работи на тоа и притисни го маж ти малце ,он ти е најкрив се сложивме погоре со тоа
А вистина е вака. Јас сакам што подалеку и од негови и од мои. Од сите страни све е зајадливо, све е со натегање, све е љумобора, потсмев. Буквално од двете страни. Баш со мм си викаме во што фамилии сме родени. Јас најмногу нервози си јадам од нив. Место фамилијарни собири да ми се happy place мене ми се пекол. Само негде прекуокеански му е мајката.
За ова сте во право Брат сестра што ти се ти завидуваат не па други Затоа секој нека си го гледа својот раат својата фамилија и златна дистанца да си имате со секој
@Angi266 факт е дека таму си непожелна. Со такви карактери тешко дека некоја снаа ќе им се погоди. Само во свое да си бидете, па да видиш дали тогаш золва ти ќе доаѓа кога сака.
рековме дека не е лесно Нема потреба прекуокеански доволно е друга кука стан да отидеш работите со тоа со маж ти ако не сака остај го со мама и дада нека си нанат
Ах бе девојче. Мажот ти те земал, или насилно си им влегла дома? Ниедна снаа не и се бендисува на свекрва, и ете, не се сите разведени. Значи мажот, твојот маж е тој што треба да застане и да ги доведе работите во ред. Ако му е сеедно, ако е свилен, ако све нејќе да се замара и све му е тешко, што повеќе да се каже. Нејќел домазет, нејќел да заглави со кредит, све тој што нејќе супер, све што ти нејќеш, нема везе.
Они се верувајте заглавени во турско, сакаа да седам со нив во двор за комшиите да видат колку се саакаат со снашката, па мамо и тато да сум ги викала а најверојатно очекуваа и дека сабајле во пет на изгрејсонце дворот дека ќе го метам Ја не знам дали и од Албанија има уште вакви измеќарки ко што замислуваат они А чарето е само настрана од ваков профил на луѓе искрено случаи за посматрање за психијатрија според мене, јер ај мене што не ме сака ама на синот да му правсм штета јас не би можела. Останува да поработам на случајот хахс