А и твојата богами. Особено со подсмешливи и зајадливи постови како овој Не дај боже некој на темава да спомне за самостојност, партал ќе го направите. Пошо, подобро е да кукаш, колнеш, плукаш и навредуваш сверкви, свекори, золви, девери и остала родбина по форуми, отколку да засукаш ракавите и сам да стекнеш нешто Основна култура налага кога си во туѓа куќа да го почитуваш домаќинот и куќниот ред, оти куќата на свекорот, свекрвата, па и на маж ти не е твоја!!! Ти можеш се и сешто да зборуваш и мислиш, ама законски можеш да леташ од таму кога ќе им текне
Ваљда пошто они ме планирале да живеам со нив до одредена возраст уште од раѓање, не сум им дошла дома од некаде на 20 и кусур па да прават конпромиси за да ми биде удобно мене, а до вчера не ме знаеле. Друго е кога знам дека некој однапред ме планирал, друго кога знам дека само за атер и мир у кучи ми дозволува да живеам таму.
И кредитот за стан/куќа додека не го исплатите не е ваше ништо. Секој може да лета, може некој да остане без работа и да неможе да го исплати па ќе лета.
Пази да не си го добиеш како мене. Кога пишував овде пост сличен на твојот, ме направија партали. Одамна кажувам дека се додека куќата е на старите, синот и снаата ќе си ја свиткаат опашката. Ако не, надвор. Кај мене во комшии ги избркаа синот и снаата, оти беа многу паметни. Ама подобро ќе се стискаат со родителите, отколку да заглават со кредити.
А тие деца што не биле планирани, што имале несакани бремености, да ги исфрлат ли на улица? Ок, ти си кажа за тебе, си била планирана, а оние што не биле?
Не мислев на планирани од типот планирана бременост мајко мила. Мислев од бебе/дете ме чувале и рачунале оти ќе живеам таму со нив. Не ме запознале по години и години изненадно. Свекре до вчера не ми знаела име и фаца, денес во нејзина куќа ќе се понашам најнормално, ко дома. Е не е исто. Барем за мене.
Потпишуваш договор со газдата, си плаќаш по тој договор. Не смее од денес за утре да ве избрка, има рок. Со свекре е само на збор. Крај крајова ко што кажав, поарно би ѝ плаќала некоја сума неа барем совеста да ми е мирна.
И другите може им плаќаат на свекрвите, па затоа не сакаат да им чепкаат ништо, исто и газдата што го издава станот не чепка приватни работи.
Абе со тоа летање... И да летне некој од некаде, не е најден на патот, не се секирајте Еве и членката со проблемот има каде, ама мажјакот не сака, не сака ни со неговите да среди, на него му е арно, таа нека бриши мочки, нека и тарашкаат кога сакаат и каде сакаат и тоа е. Ама ќе летнела...Ќе летне од убавините, каква загуба.
Па и во случајов се молам да им текне дс не избркаат апла, пошо нели е нивно Со задоволство, услуга невидена би ми направиле
Исто како моите свекор и свекрва, заглавени во турско, намерно ме викаа да седам со нив во двор да видат комшиите, па кога има комшии доле ми пишуваа да се симнам, демек еве снаата сама доаѓа, па свекор ми ми кажа треба да ги викам мама и тато. Јас од почеток им кажав дека немам намера така да ги викам.