1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.601
    Можеби мајките не им прават проблеми во бракот и не живеат во заедница со мајките на сопругата па за тоа ,па моите ако ми кажат нешто во врска со децата им кажувам да не се мешаат ,сопругот тоа го прави со неговите и мајка е друго не се лути ако ја скараш

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.930
    Допаѓања:
    35.786
    Снаа и свекрва не може да се сакаат. Тоа е само почит. Мајка немам, па за остатокот ќе си ќутам.

На Aschenputtel, Neda997 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  3. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.594
    Допаѓања:
    33.785
    Од оправдани причини сега неможе.

4. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.601
    Еве да кажам дека нема врска дали сте во свое свекрвата ако е таква ќе се меша .ние имаме купено стан ,моите ми помогнаа не се фалам дека се сами сме постигнале ,и сега според некои тука треба моите да дојдат и да се понашаат како да си се дома ,е за разлика од моите неговите така се понашаат а денар не ни дале ,дека се од друг град доаѓаа секој викенд и како дома да си се ,среќа фати топлото летоска па едно време не доаѓаа еве сега пак почнаа ,кога им списка сопругот ,ама ние ова ние она внуци да видиме ,им вика сопругот ок тоа дојдете ама неможете да фаќате кај што не ви е место разбирам и он им е син и сакаат да го видат ама еве минатата недела беа овој викенд пак сакаа ,одиме и ние таму ,значи не гледаат , јас им викам а да бевме во странство како ,свекрва ми ааа ама не сте .

5. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.138
    Допаѓања:
    7.678
    Знаеш за ова си во право.
    Секако има исклучоци. Не се сите исти. Прво треба да ги запознаеш луѓето и ако се како мојата свекрва. Од такви и да им извираат пари. Подобро бегај ништо не земај. Зошто цел живот ќе слушаш тумкање и фалење после. Гледам каква личност е како функционира они не се ни понудиле нешто да помогнат ама и да сакаат не сакам ништо од нив баш ради тоа.

На *Amethyst*, Pa8la, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.182

И да знаеш дека не сакаат да заглават со кредити. Имам другарка живее со : свекор, свекрва, мајка на свекорот, девер, јатрва со две деца. Жената не можеше повеќе да издржи во оваа Жикина династија, стана и си замина. Овој нејзиниот не сакал 30 години, да враќа кредит, таму убаво му било.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.577
    Допаѓања:
    40.005
    Не те научил уште животот дека не е се така подредено во животот.
    И ја летав вака ко тебе, па life humled me, со трошоци кои не би ги предвидела никад.
    Да имав кредит или кирија, може на улица ќе останев.
    И моите сега, дадоа пари по лекари, да беа во таква ситуација, ќе немаа леб да јадат.

Неда свекре, не слушаш дека мажите се жалат, зошто мајките на снаите не им се пикаат во кревет или во долен веш на брачниот пар. Не му ѕверат во к*р на зетот, како свекрвите што ѕверат во цицка на снаа додека дои и тн.
    Гледај си и ти да бидеш тивка, нормална свекрва и нема никој да те плука.

На Harper, ZAHRA, Zumbulche и 15 други им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.984
    Допаѓања:
    167.805
    Теши се дека животот не ме научил ништо
    Ме пренаучил и повеќе од што можеш да замислиш
    Ако ти е за утеха теши се и седи со старите ама не кукај седи и уживај какво е такво е

На baby-star, Feminka22, Neda997 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.930
    Допаѓања:
    35.786
    Некогаш откриваш какви се после брак. Ова и за снаите се однесува. Кога даваш нешто, тоа треба да биде дадено со љубов. Проблемите почнуваат од старите. Од таа неправилна поделба.

Јас воопшто не се ситам на туѓа мака. Си кажувам мислење како сметам дека е подобро. Колку и да се фини старите, немаш приватност. Дај Боже секоја да може да живее одделно. И ние сме одделно и имавме проблеми, ама во моја куќа е подруго. Не сум должна да трпам некој да ми се качува на глава.

10. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.402
    Допаѓања:
    2.673
    Старите не размислуваат чекај одма ќе поделиме. Тоа оставаат на крај за да демек ги гледаат повеќе.

На Anyshka, SummerGirl и Pa8la им се допаѓа ова.
  11. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.161
    Допаѓања:
    12.154
    А шо викате на ова, да ви помогнат финансиски демек се сожалиле, не све да финансираат секако, дел само, другиот дел вие да си го обезбедите за да дигнете спрат од куќа ама под услов спратот на старите да гласи, не ви го препишуваат одма секако, тоа се знае коа би било.
    Демек одвоени нели на различен спрат ама пак тука се, и коа ќе им падне силата на ваш товар да се.

Друго решение немаш, врзани ти се рацете, со нив не бива никако у задница, на свое исто не бива, немаш финансии.

Ме интересира дали би прифатиле вакво нешто, коа би се нашле у таква ситуација каде немаш избор или е тотално глупост и лудост да се прифати ова?

На felisitas и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.276
    Допаѓања:
    19.798
    А оние па што викаат Ќе ме чува синот/ќерката на старост, а тие кутрите не се чуваат сами, не ги жалам.
    Да, све се дешава и болести и све, ама не значи дека целиот живот треба да си го оставиш да ти оди по случајност.
    Синот ќе ја чувал нејзе кога ќе остари ама таа по 10 цигари дневно пуши. И не ми се фаќајте сега за воздухот, знаеме каков е, ама барем тоа што е во твоја контрола треба да го правиш.
    Ако на стариве не им е гајле за себе, на децата па ич не треба да им биде.

На *Amethyst* и Pa8la им се допаѓа ова.
  13. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.402
    Допаѓања:
    2.673
    Зависи од луѓето какви се, некој си е коректен некој не е. Некој си стои на зборот и си е ок, некој се мава во гради и си прави што сака

На Mrs. right и SummerGirl им се допаѓа ова.
  14. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.601
    Па во короната колку народ остана без работа ,на една колешка само и вртеа од банката да ја потсетат дека касни со 2 рати ,па детето и се разболе па трчаа по болници колку пари исподадоа ,да не си им во кожа . Недај Боже некој близок да се разболе па цела заштеда да оди по болници , ама нее се сами постигнале они на 30 години кој купува стан сам освен ако не им помогнат ? Еве и одма да почнале да работат ,не се штеди за 10 години ,па прочитав тука и на 25 сами постигнале еве незнам како ,па некои до тогаш студираат ,ќе кажете па и ќе работат ама неможат со полно работно време зависи на кој факултет се .И да како што пиша една членка им носат ручеци и тоа е помош .Комшика една секоја недела полни кола со храна и и носи на ќерка и,една па во странство и испраќа зимници, а снаата прави ,епа неможе така .
    Лани дојде и вика братов (мажот на комшијата) да прават она им викаше ааа јас сум дојдена на одмор ,а за да зима може ,затоа овој ја фати за рака снаата (сопругата негова) и вика нема и ти што да правиш ќе си правиме посебно ,добро е што е разбран .
    И јас сакав да пишам за Неда дека е свекрва ,па одма рипна тука .

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.601
    Точно ова,и свекор ми пуши по 2 кутии дневно,си пие ракија, јаде мрсно а има висок притисок,свекрва ми па аа не е од мрсно,па они ако не се грижат другите ли треба?Сопругот ми вика што им се замараш,а бе утре ако добие не дај боже удар тебе ќе те замараат ете затоа инаку што сакаат нека прават .

16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.930
    Допаѓања:
    35.786
    Нема шанси да прифатам. Знам дека после тоа ќе ми презборува госпоѓата дека ми отстапила простор. Подобро ќе се стискам во една соба.

На Erika.greeneyes и Mrs. right им се допаѓа ова.
  17. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    За што да дигаш кај нив?
    За на глава да ти се качуваат, секој ден да им ги гледаш појавите
    Нека повелат нека помогнат ама што понастрана од нив

На Harper, *Amethyst*, Mrs. right и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.794
    Допаѓања:
    12.281
    Не мора лоши работи да се случат, еве на една свадба да сте поканети отидоа поголем дел пари.
    Како така размислувате, лошо ако се случи, болести и не знам што. Па ај ако не животот да го поминеме во една соба на сигурно, немој нешто да се случи. Ќе се случат и добри и лоши работи, тоа е животот, најдете начин да го живеете, а не да преживувате. Мажите, кога и онака не се од никаква помош дома, нека одат нека работат две работи, пратете ги децата во градинка идете и вие работете. Мора да се снаоѓате некако, нема да успее секој ама мора да се проба, вака не живеете туку преживувате. Јебем ти таков живот.

На eliesaab, Zumbulche, Smiley92 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.403
    Допаѓања:
    96.167
    И тебе кој те трпи, или е побудала од тебе или барем исто како тебе. Иначе, би било невозможно со твоите 'брилијантни идеи'. Децата да ја отепале(facepalm)
    Сите сакаме кога ќе ни дојде денот да заминеме без болки прво за нас, а после и за тие околу нас. Кој сака да го боли???
    Да биде закован за кревет, да врши нужда во пелени, да вегетира само???
    Никој, ама ако биравме ние. А не бираме.
    Освен ете, да одберам ќерка ми да ме отепа:rofl:

Ќе те отепаат да, кога ќе се легализира еутаназија овде, или специјално уште од сега да си на готовс, пресели се во неколку од ретките земји во ЕУ каде истата е легална, па да си бидеш на сигурно:yawn:

На andromedae, Oneo, butterfly6223 и 15 други им се допаѓа ова.
  20. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.186
    Допаѓања:
    3.775
    Јас бев во таква ситуација. Золвата седеше со нас горе, старите доле.
    Но, има за се договор. Оти не седнеш со золвата ако е разбрана да раговараш дека треба по неа да си средува?