1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Olivija oli

Olivija oli Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    29
    Арно пита со праз не си јадела

На Anyshka и Гладиоли им се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.931
    Допаѓања:
    35.787
    Јасно ми е, ама јас од други причини храната ја внесувам со течност. Односно, повремено мора да се напијам вода. А она наместо да се фаќа за тоа што е здраво, нека обрне внимание на хигиената.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.403
    Допаѓања:
    2.673
    Ова мојава па кога начека ефтино чајни, колбаси мелено и мачките што не сакаат абе многу убавобпа убедување за витамини сано сокови боже боже (кој им давал бе свидетелство воопшто а не па мојава со диплома)

На *Amethyst*, Erika.greeneyes, Skyler и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    2.850
    H
    Haha
    Mojava koga gotvi nisto ne e soleno, nema vkus, nema ni mrsnicko, nekni prelskavici praela , ama so kompir morkov nisto od meso, jas si rekov subo ke si se najdam, pileskoto vadi se od nego ni koza ni mrsno, aj taa taka neka si se hrani ama celo vreme samo za to da se zboruvalo,
    Ne pijaj ladna voda posle krajnicite, ke te fatat, mu davate gazirano na deteto zatoa e bolno, ne go oblekuvate vie zato e nastinato, sok ne kupuva, ovosje se mu secka na maz mi ko da e dete Malo mu nosi po nego, ne pokriva so trista cuda na spijanje, vlecki obavezno oti ke nastinime, Ako ne vidi so kratki rakavi bo bo ke ne oteci, I ke izlezam edno kafe da ispinan nadvor eve ja po mene, sto pati niz nos ke mi go izvaj kafeto so sum go ispila... I red drugi gluposti.

5. Гладиоли

Гладиоли Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    587
    Епа ја у заедница идеше по мене и го покриваше (lalala)
    Чекај малку како мислиш на спиење ве покрива ? :o :wasntme:

6. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.594
    Допаѓања:
    33.786
    Aj да си ги смениме свекрвите хаха.
    Јас од пилешко, пример од копани вадам и кожа и се за манџи, а во ориз убави ми се цели копани, свекрва ми така става во манџи, цели копани, па тоа кожата кога ќе исплива аууу.
    Кога ќе испечев бут, значи без бело, чисто месо, свекор ми знаеше да каже исто како да немало месо, многу јадат месо, 2 свињи годишно купуваат, ама и мрсно такво со бело, одма побелува месото ако постои, не признаваат без месо ручек, среќа и мм што не е многу по месото, инаку тешко мене хаха, и ако не сака мрсно со сила земи па земи. Пример и на двајцата ни е поубаво гравче тавче посно, тие тоа не го рачунаат за ручек, морало месо секој ден, нека си јадат.

На Erika.greeneyes и Гладиоли им се допаѓа ова.
  7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.594
    Допаѓања:
    33.786
    Свеки моја иста, и кога ќе и кажев поминал рокот, "ааа ништо не му е".
    Јас повраќав од мекици кога ќе направеше, ај еднаш, ама секој пат, сега си велам да не ставала друго место брашно како таа што ги затрула.

На Гладиоли и SummerGirl им се допаѓа ова.
  8. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    2.850
    Vleguva I ke ni nafrli jorgani, jamboli trista cuda

На Cinnamon Bun и Anyshka им се допаѓа ова.
  9. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.594
    Допаѓања:
    33.786
    Ве чува хаха.

10. Гладиоли

Гладиоли Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    587
    Ај уште еднаш (пошо не ми се верува )
    Влегува додека ти и мт спиете и ви додава постелнина ??
    И мт ќути ?
    (wtf)

На spacegirl92, Luna91, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.104
    Допаѓања:
    20.838
    Хахаха, леле ме изнасмеа, еј алал да ти е на живците жено :D.
    Туку мислам дека овие свекрвите знаат дека синчињата им се неспособни нели за да си напраат ручек, да се исперат, да си најдат чорапи, се тоа мама мора да го праи, па мислат дека и снаата шо ќе го земе е сигурно неспособна :D:D па затоа така праат

На Erika.greeneyes, Lisandra, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    2.850
    Kuti retko sme tamu, ama nema spas od ova, a I ne te ostava da si ispies edno kafe, sekade vleguva kaj I da sme ili vo druga soba I se ufrla vo muabet da kazi nesto so misli taa, mislam I ne slusa na vrata oti stalno znae so e muabetot,mu velam na maz mi Abe ne me ostava ni da izlezam e po mene celo vreme, uste vo wc pred nekoj den I tamu vleze arno zakluciv I mi vika a tuka si bila. A sekade ima provereno kaj si Ako ne si vo dnevnata, Edna's duri I po mene vleze vo wc da pusti voda, a imav pusteno, mislam ne mi se veruva deka e olku magnet, kolku I da e smesno luge.A za vo spalna veliAko spijajte si vika ova da vi go stavam da ne vi studi..

На *Amethyst*, Erika.greeneyes, VDT2906 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.104
    Допаѓања:
    20.838
    И после се чудите зошто некои луѓе чуваат ланати дома...

На _Vera_, VDT2906, Гладиоли и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.594
    Допаѓања:
    33.786
    Хаха како бе иста како мојава, кога бевме во заедница, само што ќе станам и одев во купатило нормално, оваа ме чекаше пред врата да ме праша за кафе, а во дневната куп комшики, и кога ќе и кажев дека ќе си пијам во соба, се лутеше, па и тие комшиките "дојди да те видиме", си имаат снаи нека си ги гледаат, тие не пијат кафе со нив не јас, и откако си направивме спрат пак викаше по мене за кафе или ќе си влезеше без да ѕвони, еее колку пати гола ме видела, па ми велеше и она е женско, ама кога не очекував никој наеднаш кога ќе влезеше од памет ме вадеше.
    Сега не сме таму, седиме Скопје, одевме на недела-две, и тогаш ме замараше, неможев раат кафе, се сакаат со нив да седиме, заедно да ручаме, ок ајде еден ден, ама неможам нон стоп, сега не сме биле еден месец само замараат да одиме. Изгледа ќе одиме, Понеделник неработен, да си ги појачам живците, ќе ми требаат.
    Ние си имаме цел спрат и ајде кафе ќе испиеме заедно и си одам горе, оваа по мене оди, ќе излезам надвор да ги наведам цвеќињата ете ти ја и само филозофира, па ми кажува што да правам за ручек.
    И ако не викне доле, куп комшии, незнам што и е со тоа што не вика кога има народ толку.

Последна измена: 20 октомври 2023
    На *Amethyst*, Erika.greeneyes, Гладиоли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.594
    Допаѓања:
    33.786
    Пријателка на мајка ми и кажала прееска комшии и биле тие.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    2.850
    Ne velam e losa nema takva dusa ama kontrolira se
    Lele I nie ke odime vikendov tesko nas si velam, a jas si izleguvam na terasa edno kafe da pijam samo da ne ja slusam tuku edno dve eve ja demak nesto cisti tresi carsav, cvekinja da navadi I nesto da ti reci, ili skrisno ke pocni nesto da mi se doveruva tivko, oho ho ho si vikam eve ja pocna, mnogu mi e gajle so kazuva, te za ovoj te za onoj Ovie vakvi onie takvi, tivko zboruva da ne ja slisni mazotmi oti I vika, ama nisto ne se menuva takva e I se Saka pod kontrola da I bidi.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.594
    Допаѓања:
    33.786
    И мм не сака такви работи, оваа само ми кажува за комшиите полека да не ја слушне мм, јас поради неа на убаво време наместо на тераса да пиев кафе, внатре, најмногу ме нервираше што нигде ја немаше низ двор, само што ќе излезев на тераса ете ја, и ќе си седнеше во двор, терасата ни е над нив и ќе ми збори само, нека седи ама нека не збори глупости, или ако ја игнорирам, никогаш не земала метла, баш тогаш ќе мете низ двор, постелнината не ја тресе, ама тогаш и текнало да ја тресе, само наоѓа нешто и на крај ќе си влезам.
    Порано кога правев нешто стоеше позади мене и ме гледаше.
    Кога ќе одам сега клуч на спрат и нека замараат, ете им го син им, нека ги гледа колку сака, сакам мозок да одморам.
    И за да не ме види ќе отидев позади на таа тераса, не бе, и таму ќе дојдеше, од сите страни сардисана, и напред пред влезна врата, и таму.

На Гладиоли и Lisandra им се допаѓа ова.
  18. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    5.994
    Мојава е супер спрема мене, ама обратно со син и, да може да го натера со голи раце да копа среќна ќе биде. Малку како машки шовинист е. Разведени се со татко му па све што е машко мрази и се ја потсеќа на бившиот и маж. Дури и за внуче вика "не сакам внук сакам внука да ми родиш".

Подобар син не можела ни на сон да има, цело време и го кажувам тоа, дека има златен син. Воопшто не го поштува, ама едвај чека да има повод да го искуди и да рече "ете ти, се гледа дека си таткин син, од фамилијата на татко ти". Ни како дете ни сега не го галела туку баш обратно. Од најмала возраст цел стан го чистел и можда затоа се развил како прав цврст маж.

Ама сепак жал ми е така што го ќошка, сведок сум секој пат за ништо и многу ми е жал.
    Ама него ич не го боли што ќе му префрла, вика "таква е не се мењава, сум пробал да ја сменам џабе, не ми е гајле се додека е добра спрема тебе како кон ќерка, а за мене барем си имам женичка од која што слушам убав збор и ме сака". :hug:
    Затоа само што завршил факултет одма земал кредит за стан да се отсели и да не живеат заедно. Можам да замислам кој притисок му го вршела секојдневно. :whew:

На ZAHRA, *Amethyst*, bertold и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.104
    Допаѓања:
    20.838
    Па богами и така треба. Ете глеаш, како се осамостојуваат мажите кога не се галени. Арно шо не се погодила некоја како овие погоре шо се спомнуваат.

На arabella_, spacegirl92, *Amethyst* и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.596
    Знам дека е малку сурово, ама гледаш колку позитивно на него влијаела. Го осамостоила да биде маж, ова реткост е во Македонија. Толку се приврзани кон мајката и обратно, дури и страшно е некогаш да се посматра.

На spacegirl92, Sielo❤️, Maca Macka и 9 други им се допаѓа ова.