1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    :rofl:Ич да не ми се извинуваш. :D Имам во комшии не сакам да пишувам конкретен склоп на двете имиња зошто не постои на планетава уште една таква, ама името мајката и таткото што го сакале, плус името на бабата што е од предисторија (нешто во стилот на Кристина Лилјана Петкова) , само зошто им се заканила ако не го крстат девојчето по неа, немало станот да им го препишат. :rofl: А второто е машко и е по дедото (свекорот).

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Баш вака се осеќав јас, општо. Дур бев трудна, сите околу мене, што ти треба, што ти се јаде бла бла. Одкога се роди детево, еден не се јави да праша, ти како си, што ти треба. Доиш ли, дои, дои, комшики ми идеа, тоа ме прашуваа, зошто АД, кај спие, зошто не му ставаш широк повој блааа блааа блаааа. Нешто ко инкубатори сме ние мајките. Битно внуче ни роди, после некоја година ќе се сетат дека постоиш, не за друго туку сакаат уште еднаш да си инкубатор, да не е сама Кристина Лилјана.

На AlchinovaR1979, Sielo❤️, Camille84 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    1.819
    Ја не сакам имиња по баби и дедовци. Се раѓа нов живот треба свој печат да си има.
    Е сеа од моја страна носат малку постари имиња што не би ги ставила на деца така да ќе видиме.
    Мене ми се допаѓа српско старо име а на маж ми македонско старо име и ќе биде борба :lol:

На Miss666, *Amethyst*, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Кога ти требаат никој го нема.
    Логично.

На *Amethyst* и Mnik им се допаѓа ова.
  5. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    24.233
    Си кажала веќе, кој не разбира, не мора, негов проблем.
    Нема што да објаснуваш дека не ти се свиѓа име. Не ти се свиѓа и тоа е тоа. Како можеш уствари да објасниш дека не ти се свиѓа? Прашање на вкус е.
    Треба на двајцата родители да ви се допаѓа името на вашето дете, ќе мозгате и ќе си давате предлози еден на друг додека едно не ви се допадне и на двајцата. Добацувања од страна може да ви служат само за инспирација, ништо повеќе.

На spacegirl92, VDT2906, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.577
    Допаѓања:
    40.005
    Леле не. Русомир бе. Децата ќе го утепаат од заебавање. Не ми текнува сега некоја варијација ама Русомир е социјално убиство за детето.

На мажот на другарка ми, мајка му е почината уште одамна, се договорија името на ќере да биде по првата буква на името на мајката.

На st2007, VDT2906, LiquidLuna и 7 други им се допаѓа ова.
  7. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    И мојот татко е починат па никогаш не реков така дека ќе го крстам детето, старо име имаше не личи за детето ќе го пукнат од заебавање. Ама и си имам такво размислување што секој за себе си го носи името и си крои судбина, да го крстев по татко ми ќе ме потсеќаше на неговата судбина.

На Luna91, *Amethyst* и Осе им се допаѓа ова.
  8. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.138
    Допаѓања:
    7.678
    Според мене ова со имињата е чиста глупост. Секоја личност треба да си има уникатно име, уникатно у смисла да не се повторуваат пак едни те исти. Како што пиша членката погоре да не те потсеќа на друг името.
    Вака ако ја крстам по свекрва рецимо нон стоп на неа би ме потсеќало а мое дете е ,нема шанси тоа.

На spacegirl92, Luna91, VDT2906 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.404
    Допаѓања:
    2.673
    Името ние си го дадовме со мм, ама си испоштував кум и кум, уствари и они нас. А се од страна како свекрва што коментира за име е крајно некултурно. (Мојата си извади книга со имиња и сама си направи список)

На Mnik и SummerGirl им се допаѓа ова.
  10. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.577
    Допаѓања:
    40.005
    Bruh... како го прифати моментот дека не се врти светот околу неа и нејзиноте одлуки?

На spacegirl92, VDT2906, Malesia и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.404
    Допаѓања:
    2.673
    Кратко и јасно: Не ми се допаѓа името :rofl: Ама уште не капира како се врти светот :tmi: си тера она по нејзино, ништо не ја интересира освен турски серии (од каде и највеќе учи за понашање :lol:) :fubar::drunk:

На *Amethyst* и Mnik им се допаѓа ова.
  12. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.186
    Допаѓања:
    3.775
    Пијат. Некои кафиња со свекрвата се пијат еднаш, некои повеќе пати (Исто ко зелник :) )

На *Amethyst*, Lisandra и Anyshka им се допаѓа ова.
  13. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.596
    Допаѓања:
    33.796
    Еднаш и никогаш повеќе.

На *Amethyst* и Lisandra им се допаѓа ова.
  14. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    2.850
    Ste imale vakov problem.
    Znaci ne me ostava da kazam nisto.
    Prasuva zboruva nesto I Sega ti koga ke sakas da vratis ili kazis , da dopolnis nesto na toa so taa go vika ti ja vrti glata, ne te slusa I si prodolzuva so drugo primer vnukot da go igra ili nesto da raboti..
    Se cudam so I e.

15. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.186
    Допаѓања:
    3.775
    Да ви раскажам една моја приказна кога веќе имиња се во прашање.
    Се раѓам јас, татко ми влав. Порано во 80 некоја оделе по името кај и да е кумот. И тоа бил татко ми по 4 дена, не ко сега одма се заведува. Нема врска да не должам.
    Се враќа со името и шега да направи на мајка ми вели кумот рече Муша. ( влашко име). Замислете кај му текна Муша.
    И рекол мајка ми ( баба ми ) се вика Маруша па по неа Муша.
    И мајка ми мртва ладна му рекла, од овој момент мене кум не ми треба јас сама ќе сум си кума. И му рекла во 80 некоја год. на татко ми, ако сакаш да си со мене ќе прифатиш име понормално, ако не слободно оди си кај Маруша.
    И нормално кажал дека смислил шега по пат, ама не му успеала и и кажал дека ќе сум Тања.
    Вака се постапува.

На winnie02, MeowMeow, Anyshka и 4 други им се допаѓа ова.
  16. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Сто пати и веќе се навикнав и јас ко неа реагирам. Чим не ме рецкаш што зборам ( демек јас не кажувам паметни работи нема што да те слушам) и јас почнав така она збори нешто ја на страна гледам :)

На Malesia, Anyshka, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    15.978
    Допаѓања:
    123.868
    Ако некој сака да испочитува родител или спомен на починат родител, има и други начини.
    Чест и почит може да се искаже и без да му се даде истото име на внучето.
    Внучето не треба да пати.
    Донации се сосема прифатлив и добар начин да се испочитува некој и неговите дела (ако е/бил добар човек).

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.123
    Допаѓања:
    20.268
    Вака да ми речи мајка или свекрва, нема да го види детето појќе, па ни мене, верувајте.
    Ццц.... не е болест се што боли (facepalm)

И моите свекори напнуваа за име, ама дури бев трудна, ко се роди после толку, си се помирија. За родено дете да велиш тој за мене не е ..... туку ........., гревови, психопатија.

На spacegirl92, Anyshka, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    2.850
    Ama glupo mi e istoto da go pram, a tamu se forsira da se odi, sedime moze dva tri sati, se jadi se pie, gotvi onadi a vaka za muabeti samo taa zboruva, eve jas so da pram da se pulam vo televizor.
    A plus taa ko ke se raskazi ko kujznaj so da kazuva treba da ja slusame.
    Ke me puknat stari luge|(

20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.944
    Допаѓања:
    35.815
    Ниедна од внуките не го носи името на свекрвата. Женава не може да се помири со тоа. Знае да рече - Требаше по мене да се вика една од внуките. Она била баба. Не ми е јасно до кога ќе се понижуваат родителите на снаата? Кога на некои ќе им стане јасно дека кога ќе станат свекрви, не се Господ? :?:

Снаата требало да ја почитува свекрвата. А треба ли да биде и обратно? Дали снаата заслужува почит?

На AlchinovaR1979, Anettta, MeowMeow и 11 други им се допаѓа ова.