Добро штом ви дава,немој никако да фрлаш храна,има многу што немаат леб сега не па благо.Кај контејнери што има секогаш има цигани што претураат,на семафор исто деца стојат,може и во црква да носиш кај поп,тој ке подели колачи и пити кај треба.Замрзни тоа храната и можеш и по пријателки и на работа да подадеш.Имаш еден тон опции за ова ,само не е убаво да фрлаш од тоа што те нервира свекрва.Девојко ти немаш баш никаков проблем,кога дете ке родиш и да ти се мешаат пиши.
Сум размислила и за ова, овде кај што живееме сеуште не познавам никого за да давам, не е исто како во мк. Мк да беше одма ќе најдев некој што нема леб да јаде ќе му дадев, или на некој контејнер ќе оставев. Једино маж ми да даде во комшии ама одма инстантно ќе дознае мајка му зошто живее во другата зграда карши. Тотално без опции сум. Сега за сега ми преостанува да замрзнувам колку што даваат можностите, ако не се шлагови и торти цели. Многу ми е жал да фрлам колку и да пробаме да изедеме останува....
Речи и на диета сме или на режим, пазиме на исхрана или пак директно кажи дека не чини толку благо да јадете да не си имате и вие во иднина проблем ко нејзе со дијабетот, може ќе се освести. Шо е бе ова, да ве тови со благо, и да има најдобра намера, глупост е, дека она не јадела па вас да ви носи и тоа викаш количински не е само неколку парчиња. Свашта. Само ко шо ти рече членката, не фрлај храна, дај ја на друг, има многу што немаат ни за леб, ќе се израдува некој.
Па се се почнува од ситници, членката пиша дека не јадела благо, како им дава така со сила. Еве и јас и мм не јадеме благо, тоа го знае свекрва ми и кога одиме кај неа само ни вели "земете па земете", и те како нервира тоа, поготово па парени работи како баклава, тулумби, раванија па да не зборам тоа ми е како попарен леб никогаш не сум сакала парени работи, некој си сака, мајка ми знае што не јадам и не ме тера со сила, еве мајка ми не јаде печурки и како да и кажам да јаде со сила, свекор ми не јаде јуфки и не го тераат, и ние не јадеме домашни па свекрва ми кога ќе запне на нерви ми оди. Золва ми не јаде кромид во салата и лук во макало и не ја тераат со сила. Ај сега со сила да јадам чварки и пача, ниту јас, ниту мм не јадеме. А свекрва ми кога ќе запне "види, види, многу се убави, не се мрсни", они се тресат како локум, ако се убави нека си јаде, нека не не тера нас, па уште ми вели како сум јадела телешка чорба и тоа сега брзо почнав да јадам, порано не сакав да видам, споредува чварки и пача со телешка чорба. И да, убаво пиша да даде на некој што нема, јас така би направила, и мене ми е жал да фрлам храна, а некој нема ни леб, мајка ми дава на еден човек што нема.
Zenata ima problem nekakov so tolku mnogu gotvi, duri ni vie be mozete da izedete, mojata ima problem so trosenje, se nesto kupuva so treba so netreba I samo pusta. Tamu da si ke pojdi 5 pati do prodavnica za da mu kupi nesto na maliot, I samo nosi nesto. Ova go zabelezavme pred nekolku godini koga cela penzija I odese na gluposti, blago, igracki, obleka za site kupuva za nea ne si kupuva to so treba. Na kraj na mesec nema pari da I stasat. Ja pustas po edno da kupi taa trista gluposti so videla toa kupila. Napomenato I e sto pati ama so da pram gledam psihicki toa ja relaksira, ima problem garant.
Е арно де, нека си троши, нејзините пари си ги троши. Може тоа ја исполнува, и мене шопингот ме исполнува, абе било шо да купам, ако не купам ништо неколку дена нервоза ме јаде . Чудно но вистинито. Може некоја болест е тоа, шознам. Да неам пари мислам дека ќе одам ќе се позајмам само да одам да си купам нешто.
Види и мене ме нудат со храна,такви луѓе има,ама па тоа не е проблем за нервоза ,мислам ако сака некој да се замара нека повели,краток е животот.Толку се одјавувам од тука,инфлација на светско ниво,тек се најавува недостаток на храна ,затоа пишав,ВИЕ како сакате така прајте си.
Истата сум, кога сум нервозна одам на шопинг и ме опушта, некои се задоволуваат со храна, јас па воопшто, да сум сама би јадела само салати, месо би забранила. Некои се по патувања, зависи од човекот, кој што сака така нека си прави, јас да купам марама или некое укравче ситно се радувам. Како мало дете сум. И мала сум била таква, моиве сакале прво да седнеме да јадеме, јас не, прво да ми купат нешто па на крај јадење.
Ќе морам да решам со нејзе, ако се налути налути тоа е, добра намера имам исто како што и она. Како што и кажав погоре на членката дека сум надвор од опции за давање за жал, не сум во мк, не познавам никој речиси, а ако оставам пред контејнер или дадам на комшии одма ќе се пренесе на свекрвата од комшиите алапачи. Ќе мора директно вака и вака, немој да се љутиш ама не се дојадува волку многу. Ќе покушам, ако пак инсистира не прифаќам повеќе од 3-4 парчиња. Убав гест е ама не 10-15+ парчиња. Она не јаде зошто лошо е за нејзиното здравје, лошо е и за нашето. Ако немаме дијабет сега ако така продолжиме ќе добиеме и ние...
Прави торти и колачи и ги постира на фб по групи за готвење, добива по многу лајкови, нешто како популарна е. Огромна пасија и е. И Фејсбукот кога ќе и го орвориш повеќе личи на кулинарска страна. После постирање на фб се оттарасува од благите со давање и ние треба да му мислиме.
Тоа што го готви не може да го продава? Не знам каде сте, колку дозволува законот, ама пробајте така. Ем жената ќе си има занимација, ем ќе заработува нешто, ем ти ќе бидеш раат.
I jas kupuvam ama vo normala ama ona ne e normalno posto I psihicki ne e malce stabilna si pie lekarstva. Zavisna e od soping, nekogas ne gleda ni Malo ni golemo,ni Cena, ni deka ima doma od to, odi I to so gleda po raftovi zema .. I na kraj se zali nema pari. Nejzini se ama pak da ja ostavime taka samo da se budali so ke recat lugevo, samo parite si gi frla, praen e muabetot, se znae koga se kupuva.
Знам тоа е предобра идеа. И нарачуваат чат пат да речеме 2-3 пати месечно, ама малце е за нејзе тоа. Убава пасија има, ја бива, имам речено да направи мини бизнис, да и отворам Инстаграм да работи со нарачки, вика немам време за толку многу. Ајде може ќе ја натерам некако. Језда пак ќе сака да праќа, за нејзе тоа е мајчинска грижа спрема нас ама не сваќа дека лошо е за здравјето.
И мојава млада се омажила. И млада е и сега. Што дека има пријателки, колешки. Шета нон стоп се прави современа,модерна па дури мене ми викаше ако била свекрва ете сега и баба она била млада со размислувањето како дете била можела да ми биде како другарка хахах Сакав да и речам колку и да сакаш не си ми врсничка 50+ и 30+ не е исто нели? И што дека е млада баш поради тоа не треба да биде ко некоја бабетина ама она се понаша ко заљубена у синовите и мисли дека јас снаата сум и конкуренција и го украдов синот и сега она не е главна кај син и
Мојата па уште кога беше помало, баш бебе детево ќе заплаче и ете ја горе Го слушнав плаче, оти плаче? Викам прашај па кажи ми Косава ми се дигала кога ќе заплачеше бебе оти моментално горе се качуваше Еднаш знам јас думкам успивам дете плаче грчеви баш мало иде горе како дух во 00 часот дај јас да го успијам Као дај ја ти не си способна, не сум и го дала али вака сега се чудам како сум и поќутела Кога и е досадно и и треба занимација го слуша детето како плаче,што не го слушаше ноќеска во 03,05 часот или тогаш и се спие, не и се слуша баш Ти пружираш алишта она стои и ти кажува она како пружирала за да не се тегнеле алиштата, а и побрзо се сушеле со нејзината шема Дури и се има дрзнато да ми презакачи алишта Јас на рабоота, она постелнини тресела средувала у спална И се додека не ја измарширав вечно со памет солење, температура за две минути се мерело, млекото топлено па на раката фани за температура, а ја од мало на собна температура вода користам никогаш не сум загревала, ти ја бањаш она ти виси над глава и суфлира ова вака ова нака слободно истури му вода низ фацата ништо не му е и слично Затоа два пати е бањато со неа, од што изиграваше многу опуштена Ќе го земе доле со саати колку и чини на газот, ќе го врати замотано во ќебиња Одвратно, се нервирам како сум и ќутела, многу одамна си го бараше, многу одамна требаше да си го добие Се на се наподносливо суштество што изиграваше фина и се пикаше кај што не треба, мислам и уште се пика со керка и хаха Сега јас не чинам оти и налепив се со ред у фаца Затоа мој совет уште од старт покажете им кај им е местото, ај нели за спратот ќе си поќутиш пошо не е твок, али детето е мое така да уште од старт сечете за децата оти се ваши Она нејзините си ги изгледала, ако сака уште едно нека си роди, не тука да трпи човек тензија од некоја што е без осет, мислам и онака човек е претензичен и испаничен со прво дете
Како и се местам јас на мојава вака, само јас стратешки ја марширам, да не испадне ептен директно, ама првото знаменце кој ке дојде бебе, толку ке и е контактот со мене. Затоа пред да праат глупости треба да размислуваат ама не може со пилешки мозок.
Без лутење ама одење по бутици и складирање на облека која си ја носел само еднаш или ниеднаш, не е добар знак. Знам по мајка ми, за малку и јас таква ќе станев. Еден куп облека имам (и чевли), нешто од тоа е само еднаш облечено и не планирам повеќе да купувам. Доста е. Друго, кога ви влегуваат вака на горен спрат без тропање, имаат малку мозок во главата дека можеби сте интимни. Да му влезиш на некој во спална без да тропниш. Ех бе, бруки. Изгледа клучот на врата и раат. Без вас овие кутриве изгледа немаат живот. Што се се изначитав...