И ние тоа планираме, мм имаше термин за виза, па ќе видиме што ќе биде, ама па ќе ни се тупнат 3 месеци никако не сме, сакавме и во Америка кога имаше лотарија, јас не сакав, еве сега пак има, ама таму па 6 месеци ќе ни се тупнат.
Vie ke mu kazite kolku da sedat, I Dali I ke dojdat e prasanje, starive ne se mnogu po patuvanje, macno mu e, Dali ke imate mesto za spijanje, pari edno drugo od se zavisi.
Ооо моиве се први за негде да одат. Што е до мене воопшто нека не доаѓаат, ама тоа е, што да се прави. Инаку на мм втор братучед е во Германија, татко му негов е инвалид во количка, па одат 2x во годината по 3 месеци. Ништо не ги спречува.
Дај Боже да отидеме, ќе најдам чаре хаха, е сега мора некогаш да дојдат ама сега па 3 месеци да седат многу е.
Max dve nedeli mu davam za da sedat I tolku, Ako dojdat voopsto. Porano tamu ke ja istrpam nego li tuka nasekoe da odam kaj niv. AJ ke pojdime pa ke prajme muabetot, kolku poraat e nego ova? I vie ne sedite zaedno?
Три месеци? Ноу, ноу. Многу е тоа. Како што веќе пишав - максимум 2 недели. Без срам кажувам дека сум зафатена и дека толку време можам да чекам гости.
Не седиме заедно, направивме таму цел спрат, сега седиме кај мајка ми, и секој со свои обврски, никој никому не му се меша. Мајка ми е сама и си има посебно, ние си имаме посебно, раат сум си тука, не доаѓаат ненајавени гости како кај нив мислиш како падобранци хаха.
Kaj majka e najubo, vleguvam tamu I go custvuvam mirot, se e vo red, majkami e razbrana poslusna, mirno mi e taka doma. Uste maliov da se podnavikni za spienje posto mi paga od krevet navecer, seta, se prevrtuva pa da odime pocesto.
Ама нивно е да кукаат, твое да накривиш капата и да се разбереш со мажот (не ти, општо). Се согласувам дека мажите повеќе им ќутат, ама пак решението е со него, со нив решение нема. Оти да, ако се напорни луѓе, ќе бидат напорни таман во Австралија да се отселиш. И не знам кој напиша поназад со тоа со месеци негледање, јас лично не можам да разберам, не разбирав ни како може за цел заеднички живот со бившиот мајка му 2 пати да ја викне само и тоа на моја иницијатива, не разбирав зошто она нас не не' вика (а знам дека сакаше да не' види, ама ваљда сакаше сами да се поканиме) - такви односи негледачки не разбирам. И со него и сама сега сакам да ги видам родителите и да ги слушнам, а истото важеше и за неговата мајка, како што кажав мене ми беше дури чудно и непријатно што многу повеќе се гледавме со моите. За масирање мозок мене сите ми масираат зошто јас сум таква интровертна И ретко кој ми е погоден. Ама фамилија е фамилија, се' почнува и завршува таму.
Ima luge so koi ne mozis da se razberis, eve non stop I vika, ja znajs majka mi ta e mi veli, nerazbrana, si tera po nejzino I ne popusta. Sakam da kazam so nekoi luge e nevozmozno da se razberis koga takov mu e karakterot.
Ами не ни пробувај да се разбереш, од едно уво влегло од друго излегло, ако фати да прави работи што не сакаш (пример, дава грав на бебето, лупам) маж подбираш и си одиш. А за млатење слама не се замарај, не вреди.
Тие се родители на маж ти. Ти се допаѓало тоа или не. Зошто да не дојдат? Зошто како тупнување го сметаш тоа?
3 месеци??? Па зошто тогаш советувате под кирија или свое да си купиме? За што ни е свое ако ни доаѓаат нон стоп? Значи ваму пишувате куќата била нивна и ние снаите немаме право, а тие имаат право кога сакаат да доаѓаат? Многу членки пишуваа ние снаите сме им се тупнале на свекрвите, ама кога се работи за нив како така, тоа не е тупнување, свекрвите сегде главни, и на нивно, и на туѓо.
Не верувам на некој да му сметаат нечии родители со нормално понашање. Туку нека не глумат лудило синовите не си ги гледале со месеци по странство, по факултети, а сега откако фатиле жена мора секој ден/викенд. Па, и на телефон пишување до никое време, ѕвонење дур не кренеш без осет. Па и моите се родители па не се понашаат така имаат осет и разбирање. Само глумење лудило ова.
Ти ако се сложуваш со свекор и свекрва не мора и другите . Ако сакаш во заедница живејте си , никој не ти забранува ,ама неможеш да им кажуваш и на другите дали да доаѓаат или не ,тие си знаат зошто не сакаат . Од кај знаеш што направила свекрвата ? Само да се судело .