Може ќе го изменел, нешто по воочливо Стојко да го крстеле, Пенисов исто така може да е Стојко Големов. туку ги имаш разочарано предциве со Ников на форумов. Ич не си креативна ко нив.
@Mnik може ја место тебе? Нешто инспирација иам денес за глупости. Спојлер: 18+ Големокуровски Машалокуровски БигДиковски Куроклецовски (Пуш)Курацовски Куродрковски . . . А и Мадевски е интересно презиме. Едит: Пенисов не ми текна Ај доста се.
А презимиња со животинско потекло (Говедаровски, Коњушовски, Краваровски). Куратовски. А ти мислиш тие со презиме Мадевски им текнало на нешто, ни на крај памет хаха. Си го носат презимето гордо.
PRAJ mu kafe so diazepam i leksilium ahhahaha ke spie i nema da ti zbora sekoj den dupla doza,raet ke bidisse zezam,ic ne go slusaj,oti nervi ke si klajs i posle dzabe e,ne vredi za nekoj los coek da se nerviras,ako ti reci nemas metla fateno reci mu ti aj ti fati i zamini si,so e toj pa da ti zbora taka,pocit do nekade ako zasluzva ako ne aj u pm,kratko teraj si zivotot,tvoj e
Иначе добро е шо станало, треба да си горда какви мажишта херои си имала у фамилија. Еее сите да се такви јунаци. И ќе стане секако, кај смее надарен да не се покаже и да се крие ко пичка. Тогаш џабе надарен, пиши пропало.
Можеш што сакаш да правиш, нема правила. Јас сопственото име го имам изменето, си поднесуваш барање и ти менуваат, добиваш решение за промена на име. За деца како ќе се викаат/презиваат, врска нема со презимето на родителите, родителство не се докажува со презиме, туку со извод од матична книга на родени. Инаку да сум Стојановска и некое рандом дете Стојановски, ќе можам да го пренесам преку граница, нели. Затоа име/презиме врска нема со тоа дека би имале било какви проблеми, затоа што нема. Барем јас со едно име средно завршив, со друго на факултет и во сите други документи сум, никогаш и за ништо не сум имала проблем. Доста парови знам кои не се во брак и имаат дете, мајката и детето немаат исто презиме, па никој не довел во прашање мајчинство. А што се однесува на ставање презимиња по дедовци, не е ново, туку толку долго е искоренето што има луѓе што не ни слушнале дека кај нас постои таа традиција. Впрочем не сме единствени - Бугари и Руси имаат фамилијарно и татково презиме, нордиските земји по татко добиваат презиме децата со тоа што е “сон“ или “дотир“ (ќерка или син на Кристен пример - Кристендотир/Кристенсон), Шпанија и од татко и од мајка добиваат презиме, а сопружниците не земаат еден од друг... итн.
Натопоров да не е ? @Adidas888 Не можам, сега мислам кое ли презиме било.. На ов или ски? Живи да сте, ме изнасмеавте.