Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Za da nema problemi edinstveno resenie e otpocetok da si s edite sami i da se tolerira!ni tie se bezgresni ni nie.so dobra tolerancija se se moze(sekako vo granici na normala)

2. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Мајка ми супер се сложува со баба ми, отсекогаш. Не мора да значи по дифолт дека свекрва и снаа мора да се мразат. Најчесто помладите гледаат од други, или други им ги полнат главите, и автоматски им влегува во глава дека МОРА да си ја мразат свекрвата. Ако е добра со мене не гледам зошто и јас да не сум со неа.

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.825
    Допаѓања:
    163.197
    Моја -мама- е во фаза кога ме сака најмногу!
    Односот и љубовта со нејзиниот син според неа е идеална и сме пар за пример...јас амбициозна мома,плус домаќинка,полна со разбирање,кај оде алтани од уста и излегуваат кога зборува за мене...
    Ах тој климактериум...живците ќе ми ги искине.Климе кога ќе и скокне најкрива и најлоша на свет сум,а од моментот кога ме сака до моментот кога не ме сака не сме се виделе ни еднаш!
    Шо да кажам повеќе...женска работа.

На Queen.S му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    384
    Ја не се слагам со тоа дека на младите ( во овој случај снаата ) им ги полнат главите и што ти ја знам..не може некој на мене да ми каже да ја мрзам или сакам свекрва ми...ако ја сум свесна и размислувам со моја глава и знам дали ми има направено добро или лошо...како погоре Лилит што кажа кога е во климакс сите сме најлоши и најкриви...Ја сум убедена 99% сигурна дека е до мајките на дечковците дека они си ствараат некој си филм као она не е идеална за мојот син, или па им ја зимаме љубовта...више не е мамин син сваштааааа а и плус тој климакс па хормони па све зголемено...ау ау...ма ајде молим тее...тука некаде прочитав СВЕКРВА-СВЕКРИВА :lol:
    Ja од мој случај а гледам и на повеќето (не сум мажена ама имам долга врска) тука све на почеток сите се фини добри е кога ке дојде клучен момент свадба само се мешаат по нивно да е..чекај бе алоо...па мој брак ти си имаш свој гледај си тамо...па уште и ако ја фатиил климакс лелеле мајко ...ах живци само треба коњски да имаш...и да се се они криви они ствараат да не ги сакамее..пошто први почнууваат со мешање као демек ќе подобрат а уствари полошо прават...човек на грешки се учи еј сваштаа
    Али има и изузетции...свака част...али претежно се посесивките они владеат хахха

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Еден ден и ние ќе се најдеме може во улога на свекрва.Е тогаш друг муабет ќе се прави. ;) Сакам да кажам ни една ни друга страна треба да се окривува.Конкуренцијата меѓу жените е сложена и опасна работа.

На zdravkova, viku, girl1985 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Јас само се надевам на ниедна од вас нема свекрвата да ви „позајмува“ чевли, средства за хигиена, да купува исти дезодоранси како и вие (снаите), да ви фрла работи без прашање, да ви влегува во соба без тропање, а посебно да прави „влези-излези“ баш кога спиете... :D итн. Невозможно иритирачко чувство :devil:

На Anyshka и stilas7 им се допаѓа ова.
  7. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505

Ова ли ти се случува??? За ова да се издржи треба да се има коњски нерви, па можеби и тие ќе пукнат. Ова е страшноооо.
    Поздравче

8. madamebovary

madamebovary Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    3
    i jas se soglasuvam deka poveketo brakovi se raspagaat poradi svekrvite

На Anyshka, zdravkova и stilas7 им се допаѓа ова.
  9. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    1.118
    Ова веќе е претеризам. Како ти успева да ја трпиш, жити се :^)

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    јас да сум на твое место ке си седам во соба гола ако тоа е ваша лично соба за инает ке си седам гола или тогаш кога ке ја осетам дека иде ќе му се џитнам на маж ми :lol: :lol: нека се најде во незгодно па да не и текне друг пат без тропање да влезе или алоо ако имате соба стајте си клуч

11. Inola

Inola Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    207
    Потполно се сложувам со Карак. Јас живеев со свекрва 3 месеци, а имаа уште еден стан, демек кирија ќе земале со маж ми. Ама не дарил Господ мене и маж ми со добар секс, па секоја вечер водевме љубов доволно гласно, па виде не виде жената ни го ослободи станот.

Да се разбереме, жената си беше супер, дури и премногу дискретна. Јас бев како принцеза, ми готвеше, ме переше, ме пеглаше. Но сами си е сами, а имавме услови да бидеме сами, а не ни ги овозможуваше заради киријата што ја земаше. Никогаш не се имав скарано, нити пак замерено со неа. Сепак, и таа сфати дека ни треба интима...

На tweety26 и stilas7 им се допаѓа ова.
  12. del-fin

del-fin Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    20
    Zdravo temeva e super mnogu mi se dopaga :rofl: .Jas so mojata svekrva se gledame po ednas do dva pati vo godinata ama i toa e mnogu :^) .Koga se zedovme so mm posle nekolku dena zaminavme vo stranstvo.Dodeka bevme vo vrska se pravese deka nisto ne ja interesira ke dojdese samo koga mm ke ja viknese,a potoa pocna da mi ja polni glavata i da mi gi kreva zivcite.Koga si ideme vo mk eden mesec demek na odmor mene mi stane umor :rofl: od zlatnata mi svekrva.Sekojden ja slusam kako mi zboruva za kerkite i (mas mi ima dve sestri)te vaka ova pomala,vaka ovaa pogolemata,te vaka vnucite i cel masec mi ja polni glavata a mm ne go ni spomnuva.Tri godini sme vo brak i ovaa godina imame sin4e ^_^ .Taa dovagas koga se rodi eden mesec sedese ovde a jas so netrapenie cekav da si odi zasto veke nemav zivci da ja trpam bev veke izmorena :( .Sekoj den zboruvase se isto pa nakogo licelo deteto ne licelo na mene licelo na masmi pa za kerka i kakvo ke bilo nezinoto bebe(i taa bese bremena)pa dali ke bilo masko posto sega ima zesko i mnogu drugi glupavi raboti. Koga masmi ke i se javi taa pocne da go prasuva za se i sesto prvo prasuva za kerkai (i ta e vo ista drzva kakde sto sme nie isme blizu) a za mene koga prasuva koga ne znam zosto na ja ni interesiram jas nesum nejzina kerka da prasuva zamene.Vo pocetokot masmi mnogu bese povrzan so sestramu taa so ke recese toa e jas ne se slusav.Mnogu pati se imame karano poradi nea,a toa se bese dogovoreno so majkamu demek ja da ne go odelam od niv.Koga ideme vo mk zolvite sekoj den doagat kaj majkai sekoj bozi den nemoze covek od niv raat da si cini.Imam goleme sreka so ne ziveme dolgo verme zaedno sto se viduvame po edem mesec samo vo godinata aj eden mesec covek da pretrapi ama sekoj den da ti e vake ke spobudali covek.Svekrvata nikogas nema da ja saka snata zosto snaata e sekogas odvisoka(kade ima zolvi ako se dve snai maoze ke gi saka).taka jas zakluciv.

13. Msslovepoison

Msslovepoison Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    5
    уф леле јас имам две свекрви знаци свекрвами и свекор ми и + една золва..лелеејј..не мозам да ви казам колку ги мразам сите колку пати сме се карале со маз ми заради нив,свекрвами е змија змија..а свекорми секогас и дава прабо нејзе иако нема..маз ми фала богу е на моја страна сега го гледа реалноста..ке собереме пари и ке излеземе во друга кука поЧнав да се секнам заради нив еднска сакав да се разделам..но нисто нема да постигнам..

На Anyshka и tweety26 им се допаѓа ова.
  14. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Пред неколку дена дановме збор со дечко ми, ми купи прстен и дојдоа на ручек тој мајка му и татко му. Утредента јас и родителите отидовме кај нив на гости. Седнавме што седнавме и почнавме да си правиме муабет, тука беше и сестра му ( идната золва) и таа и кажува на мајка ми дека свекор и и свекрва и не ги вика тато и мамо ( а речиси има 2 год откако е мажена) туку чичко и тетко затоа што старите така сакале, таа ги прашала и тие рекле викај не како сакаш. Кога го кажа тоа дека не ги вика мамо и тато, идната моја свекрва и вика доста не кажуај (ама на смеење тоа го кажа) и вика како така јас на син ми ке си му речам да му рече на снаата да ме вика мамо. Јас ги слушам и се чудам, како може така одма уште не сме ни земени ни ништо само збор имаме дадено, таа одма мамо сака да ја викам. Ако треба и ќе ја викам ама понатаму, што да праам како што викаат старине така останало, ама не можам не знам како ќе го изговорам тоа, една мајка имам немам две :lol:

15. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    ne pravi gluposti kako ke ja vikas mamo...pocituvaj ja samo tvojata majka zosto samo ona go zasluzuva toa a ne nekoja si od strana da i davas takva privilegija mamo da ja vikas.zapomni samo edna moze da ti bide majka nea ima koj da ja vika mamo,izbori se za toa pravo da ne mora taka da ja vikas...

На Anyshka, stilas7 и savana им се допаѓа ова.
  16. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    :D Имаме клуч на вратата, само навечер кога маж ми е тука, таа не е проблем, и онака од кај 6-7ч. попладне и почнуваат сериите и легната е...Ми пречи преку ден кога си идам од работа, а срам ми е да ја заклучам вратата за во случај да не и текне да влези..За жал маж ми е втора смена на работа, инаку кога е тој тука, ја заборавам свекрвата. Е тоа се судбини, мајка ми ми вели речи и не е срамота да и кажиш да не ти зема твои работи, ама мене ни на крај памет не ми паѓа дека би ми зела еве тупфер, па да ја предупредам претходно...Која свекрва користи од снаата такви работи...ох ох

17. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Се надевам дека кога ќе се омажам ќе живеам сама со маж ми. Сегашната потенцијална свекрва не ја знам, мада мислам дека е фина. Ако ми се погоди луда некоја, ко што сум си ја избувлива кога ќе ми ги скинат нервите, има да ја запалам! :lol:

А вас што ви влагаат свекрвите по соба, КЛУЧ му е мајката! И незнам зашо се си ќутите ако ви користи дезодоранси и слични ствари. Може ќе почне да се служи и со твојот стик, четката за заби и слично...

18. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    171
    Можеби сум мала сеуште,ама сватив дека ниедна золва не си ја сака снаата,а и обратно.
    Ја мразам!!!!!! Можеби е глуп проблемов,а и не е некој проблем,но морам да си се искажам за да ми биде лесно на душава.
    Што се однесува за свекрвите.Мојава идна свекрва сеуште не можам добро да ја оценам.
    Во еден минат пост пишав дека се прекрасни луѓе,но сега го сменив мислењето.
    Се прашувам што иднина ќе имам? Дечко ми е од тие што сакаат снаата на свекрвата да и се обраќа со мамо,да живееме во иста куќа.
    До пред скоро викав дека ќе го правам тоа ради почит,но сега веќе не!
    Сакам што подалеку од нив!

19. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    srculka Се додека не ги запознаеме подобро, или додека не почнеме да одиме дома кај дечкото велиме така. Добри се, ќе им се обраќам со тато и мамо, немам ништо против да живееме заедно. Но потоа откако подобро ќе ги запознаеме, откако ќе видиме каква е ситуацијата во домот,однесувањата, навиките ставовите ќе го смениме мислењето. Се разбира дека е поубаво да се живее без свекор и свекрва,тоа е факт. Не можам дома моите родители некогаш да ги трпам што се вика ми идат на живци, а не па нив. Ама во животот не се знае што не чека :!: Мажот секогаш треба да биде на страната од жената , да ја подржува и секако да има свои права, а не свекрвата да наредува како што е во повеќето случаи.

На Cece115 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    5.611
    Затоа треба да се мисли и пред брак, ако сте личност што не би можела да живее со постари луѓе а и секако ги знаете уште пред брак какви се немој да мислите дека потоа ке можете да смените нешто. Или ке ги трпите цел живот за да си го зачувате бракот или уште на време кажете дека не сакате да живеете заедно со свекор и свекрва па ако се согласи дечкото добро ако не подобро на време да си ја побарате среќата на друго место одколку после караници и плачки

На d.Darla му/ѝ се допаѓа ова.