1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Јас од искуство ти кажувам, дека кај некои ништо не успева. Ја сум лошата снаа што едвај со пола уста вика Добар ден, ради културата моја, та и мм е тука негде, ама она ќе најде начин да испровоцира. Не сум бездушна да и забранам внуче да гледа. Ама според неа и тоа колку го гледа, јас сум бездушна. Мм имам овде 100 пати пишано и урлано има и седнувано на маса и разговарано, и знаеш до сега со тоа што е постигнато? Да не ми идат кога ќе им текне во мое, да не зема дете да ака со неа без да каже каде е, да не се меша во повеќето работи. Периодично во глава неа кога ќе и дојде ќе ја користи секоја можна прилика да не' направи мене и мм лоши родители, мене зошто знае колку краток фитиљ имам, да ме буцка и провоцира. Значи 2 пати ја имам избркано од дома зошто дошла на карање.
    Сепак не знам што не кочи и двајцата да скратиме скроз контакт. Очигледно не сме доволно лоши.

Да се едитирам: Последно кога ме испровоцира итоа јако, јас буквално и се смеев во лице на се што тропаше, после све му кажав на мм и го спречив да отиде на карање. Зошто она тоа го чекаше. Цело лето она седи во летна кујна и битно и е што мислат комшиите. Нејзината тактита и беше еве ќе ја испровоцирам Моника пред комшикава, ќе отиде кај син ми, све ќе му каже, он ќе се симне, лом ќе ме направи, а све се слуша надвор, Весна уште седи во двор, да видат колку е лоша снаа ми. Ама кога наиде на 0 реакција од двајцата, виде дека ни добар ден не викав, свитка опаш. Неможеш на вакви крај да им најдеш. Треба тактика.

Последна измена: 7 ноември 2023
    На Lisandra, PoisonGirl, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.158
    Допаѓања:
    7.690
    Браво за маж ти ако биде така.
    Обично ние женскиот пол полесно даваме црвен картон без разлика кој е на спротивната страна.
    Ова маживе многу толерираат и општо посмирен пол се од нас.
    Ние сме повеќе злопамтило.
    Ама подобро како нас :devil:

На *Amethyst*, Осе, VDT2906 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.634
    Допаѓања:
    33.900
    Мажите имаат стравопочит, тоа е чудо, а бре кој сака нека е неможе некој да прави будала од мене.

На Lisandra, *Amethyst*, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.158
    Допаѓања:
    7.690
    Па не е стравопочит секогаш.
    Еве и на работно место мажите повеќе толерираат. Ние жениве повеќе се караме.
    Обично жена шефица, и маж шеф.
    Секогаш шефот е подобар од шефицата.
    Ние жените сме позлобни.
    Мажите треба ептен да им се качиш на глава па да добиеш црвен картон.

На Zumbulche, Skorpija25, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  5. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.101
    Допаѓања:
    7.051
    Машкиот пол е дефинитивно повеќе толерантен. Тргнувајќи од мм, јас си признавам сама дека сум со пократок фитиљ и повеќе што на ум, тоа на друм. Тој повеќе премолчува, пробува да најде "позитивно" во се, дури и кога очигледно некој будала те прави. Јас не можам да поминам преку некои работи, без разлика за кој и да станува збор.
    Ме поддржува во се, и затоа ми е најмногу жал за него во ситуацијава

На LiquidLuna, Осе, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.634
    Допаѓања:
    33.900
    Машкиот пол не се замара многу, и мм ми вели да кажам "добро" и да си правам по мое, или како што велат од едно уво влегло од друго излегло, е јас неможам така, со тоа ништо не се решава, треба да им кажеме каде им е местото, а не да им премолчуваме.

На *Amethyst*, Осе и SummerGirl им се допаѓа ова.
  7. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.151
    Исто и маж ми добро и си тера по свое. Проблемот е што вели добро и кога тие не се во право, а јас сум само за да нема кавги со нив. Јас не можам така и не го разбирам, ради тоа ниту еднаш ме нема одбрането, ниту застанато на моја страна. Они гледаат и уште повеќе сила земаат. Попрво со мене ќе се испокара отколку нив да им го покаже местото, со мене може, со нив не може. И уште немам откриено од што е тој страв па толку им се тресе.

На Skorpija25, *Amethyst*, Осе и 2 други им се допаѓа ова.
  8. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718

Па знаеш на дете од раѓање кога ќе му збориш дека им должиш живот им должиш се што те родиле? Е така му е ставено во глава тоа и затоа не се караат на маж ми секој ден му зборат тоа, а јас му викам гледај од мене и учи што е нормално дали некогаш си ме слушнал да речам така на детето или на некој друг дека ми должи живот дека сум го родила, јас сум сакала сум го родила тоа немало друг избор

На Skorpija25, *Amethyst*, LadyR и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.634
    Допаѓања:
    33.900
    И јас стварно неможам да разберам од што толку страв, му велам со тоа "добро" им дозволуваш да се мешаат, мм не ги ни слуша што зборат, си гледа тв овие си зборат, јас неможам така, а бре какво добро, има да им кажам се што ми лежи, што на ум тоа на друм, и мајка ми ми вели јас ако не преречам незнам кој, епа да им дозволувам ли на глава да ми се качат, и членките што прашуваат "и со вашите мајки ли така правите", еве ќе одговорам, да, не мајка кој сака нека е јас со сите сум таква, еве и мајка ми нешто ако каже што не треба и да е со добра намера, ќе и подвикнам дури и бетер, на свекрва ми не и се дерам туку со убаво ќе и кажам дека тоа неможе туку така и ќе и преречам ама не со викање, ама мајка ќе заборави, свекрва ќе памти цел живот и на секое ќе ти пререкува.
    Исто еднаш свекор ми (втората моја свекрва) кажа пред сестра на свекрва ми и зет, дека снаата нивна нешто им пререче за синот да не се мешаат тоа е нивна работа, и тие си молчеа, затоа свекор ми кажа "ние ќе ги гледаме, ќе ги растеме, друг ќе ги команда", јас на тоа му кажав "па чувајте си ги, нека не се женеле".
    Па потоа нешто спомна како за возачка дозвола му уплатиле, а мм кога полагал имал 18 години и тогаш бил 4 та година средно, и подработубал нешто ама да си има за него, собрал пари и уплатил само за Б категорија, ама овие со сила го терале и за камион да полага и му уплатиле, и пререкуваат сега, ги прашав колку им должи да им врати, имаше членка што ја читав како им дала незнам колку пари, и на крај им кажала еве уште овие за млекото што го цицал маж ми хаха, треба и мм така да им даде пари и за млекото што го цицал. И на золва ми и уплатиле па не и пререкуваат ништо, незнам зошто само на синовите и синовите се должни да ги догледаат, т.е. снаите.
    Читав тука како пишуваат члени дека на ќерката тоа останува да ги догледа, во моја околина и мои блиски се на снаата тоа останува, ни на синот, ни на ќерката, најмалку на зетот, зетот само за на маса.
    Па таквите нека не раѓаат, детето не одлучило само да се роди.

На Zumbulche, Skorpija25, JustBeautiful и 4 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.713
    Допаѓања:
    266.244
    Баш. Искрено имав моменти на преиспитување, во смисла, не сум веќе ТОЛКУ млада, “базенот“ е попразен, и не за мажење оти само по себе мажењето не е баш по мој ќеиф, туку општо, ете живот со некого. Сега попрво сама ќе си останам засекогаш него да трпам некој недораснат, жими се.

На Mnik, *Amethyst*, Осе и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.617
    Ма не е стравопочит ни толеранција туку сите мажи за кој се прави муабет низ темава се далеку од мажи туку телиња недораснати.

На Oneo, Curious cat, Mnik и 8 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.713
    Допаѓања:
    266.244
    После испадов ако не ти се извини, па и тогаш, немаш зошто да комуницираш. Мт не е дете, сведочел на настанот, такви навреди директни никому не се за простување. Нејзините бубачки на психијатар да си ги лечи, ни ти ни син ѝ не сте вреќи да мава од вас.

@Mnik имав 6 години рамно, памтам баба ми рика плаче, татко ми ѝ се дере - не е умрен бре, престани!
    Тоа чичко ми странство заминуваше. Не ја спречи да му го заебе мозокот и бракот на друг континент после, али битно го исплака како да умира.

На Mnik, Zumbulche, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.601
    Страни поназад кога членка пиша не е должна да комуницира со свекрвата не и е ништо ја нападнавте како е можно тоа па таа му била мајка на сопругот сакала неќела мора да се гледа со свекрвата па и за дете ако имала не требала да и забрани внуче да гледа па како тие биле родители на сопругот и не смееле да му забранат комуникација со родители ,брат и сестра ,сега па пишувате треба да се прекине секаква комуникација навистина не ве разбирам .Па да живеат посебно немало да се мешаат ако живеат кај свекор и свекрва имале право ,кое право го имаат да брцаат во гаќите на снаата тоа е основна култура да не буричкаш во туѓи работи ,па ете членката пиша живееле во друг град и оделе еднаш месечно таму па пак се мешала свекрвата .Една членка кога пиша не отишле кај свекрвата и свекорот еден месец исто ја нападнавте како тоа да не се гледаат па тие му биле родители на сопругот ,двојни аршини фрчат !

На anngelique, Осе, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.713
    Допаѓања:
    266.244
    Па ако мајка ми ме вреѓа, со неа ќе прекинам комуникација, логично.
    Не секое несогласување или конфликтна ситуација е причина за екскомуникација, ама директни вакви навреди и напади, немам потреба никого да трпам, ни моја ни туѓа крв.

На Pa8la, Mnik, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.141
    Допаѓања:
    20.994
    Ова не е само за свекрвата, туку и за се друго така пишат овде.

На Pa8la му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Какво црно јавување.
    Никако ,убаво ти пишале поназад сега ако попуштиш на глава ќе ти се качи. Јас таква грешка направив па после поголеми проблеми излегоа. Нема ни шо да одиш ете пиша после ова дека ни мт не сака да оди некое време. Веројатно сака да му ,,олади ".
    Како некој што е во заедница со заедничка кујна заедничко вц а не зборувал 4 месеци ич ич . Требаше нешто да ја прашам и оттогаш таа си се однесуваше ко ништо да не е. Едноставно не и зборувај ,ептен некоја прилика ако се погоди да мора да одите заедно негде за да не вадите нели од дома се. Овие навреди никој не ги заслужува,посебно не за банално нешто.
    Исто ова со вагата ми забоде очи. Шо има таа да те качи на вага ?
    Те храни ли ?

Болдираново исто и јас.
    Дури кога ќе имам ваква мисла дека додека е она жива ќе ми биде вака ,после па ми се активира анксиозноста зошто се осекам лошо како да и посакувам нешто...

И да ако не бев во заедница ќе си ги гледаше синот и внуката одвреме на време иако со се што направила ни тоа не заслужува.

На Skorpija25, *Amethyst*, princess02 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.101
    Допаѓања:
    7.051
    Нема шанси да се извини. Јас сум 100% сигурна дека чека јас да се извинам бидејќи е таа постара. Ама тоа нема да го дочека.

Викендов сме на прослава кај братучед на мм. И таа ќе биде таму. Уште од сега ги замислувам погледите на сите тетки накај мене, до тогаш има време на сите филм да им направи за мене.

На Zumbulche, *Amethyst* и Anyshka им се допаѓа ова.
  18. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.101
    Допаѓања:
    7.051
    Најјако е што вагата не беше нормална вага. Свекорот ја донесе иначе, не она. Донесе вага среде дневна за мерење вреќи компири на пазар, од тие ваги :D

На Zumbulche, *Amethyst* и Anyshka им се допаѓа ова.
  19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.634
    Допаѓања:
    33.900
    Гајле да ти е за тетките, на свекрва ми сестра (на мм тетка) си зема за право неколку пати да ми пререче за нешто, откако и кажав два збора сега не се ни осмелува, која е таа мене да ми пререкува, си има она снаи ама на нив не смее па ајде на други снаи.
    Не ќутам на никого веќе, и на зетот му кажав некои работи сега не се осмелува да ми пререкува, ама затоа па на мм, и за тоа ќе му кажам да не се меша во друг двор, нека си го гледа својот.

На LadyR и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.713
    Допаѓања:
    266.244
    До тебе е да дигнеш глава и да не се замараш. Ако пак почне со инциденти, ти си одиш и мт по тебе. Па како ќе си решава со неа, он си знае. Верувам дека е добар и дека ти е жал, ама вакви драми од никого не треба да трпиш.

На LadyR, Skorpija25, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.