И мене ми беше жал, ја жалев сите овие години ама да си игра со мене не може никој. Ај мене никад не ми биле битни, ама и двајцата се против нормалниот живот на маж ми. Тој цел живот исто не им се замарал.
Нема право ,ако нема ништо на нејзино име, и ако јас и маж ми сме вложиле во реновирање, има право да ќути и да се моли ако ја фатам да не ја набркам. Кај ни се паднаа вакви сељанки тешки. Ке и направам и кокици ако ја фатам и ке и речам дојди да видиш нешто.
Тоа и јас го мислам, и ние се од 0 направивме, ама тука има членки што напаѓаат "не е ваше и има право да се меша", а тоа што сме вложиле не е важно. Па и не е ни на свекрвата тоа. А и да е еве пример куќата нејзина, гаќите не се па да ни буричка, а ни кујната, ниту мебелот не е нејзин.
Dojdi na premiera hahahh, posle kritiki osvrt I da e nejzino SVE, i kujna i mebel i fioki, i stan i kukja i dvor, ne e nejzino toa što e vnatre i nema pravo odnosno ne smee da pretura ili da si zima. Toa se vika privatnost Stan pod kirija davaš, sve e vnatre tvoe. Ama nemaš pravo da si praviš vlezi izlezi koga sakaš i da preturaš
Или ти доаѓаат гости со преспивање, им даваш соба, и утре ајде ровари им што имаат да видиш. Тоа е приватност. Јас се сложувам со ова, ама тука има се едно исто само "не е ваше", а уште не се ни омажени. Па гаќите се наши па буричкаат.
Јас мојава неколку пати ја фатив на камера и тоа во кујна и само во кујна, чудна работа. Што мисли дека ќе најде, тави и тенџериња... Во спална ете не иде, а и таму имам камера. Со мм се договоривме да ја оставиме да видиме до кај ќе оди, понатака он ќе превземе. А се мислам некогаш во таков момент, кога ќе ме изнервира, да и прозборам преку камера, да ја прашам најде ли што бараше...
Абе на имотен стои името на маж ми, башка е вложено, кај нас е таков случај, ама вегета не и е рамна, башка маж ми си е малце глупичок и јас си имам мака.
Па истите тие утре ќе им роварат на снаите. Кој нормален поддржува тоа. Поточно човек со култура и добри манири нема шанси да направи такво нешто или да каже дека е нормално тоа. Кога во собата, спратот, станот или што и да е. Има туѓи лични ствари што мајка бараш таму. Не ти е таму местото. Не знам немаат ли толку срам, осет нешто барем.
Ти па и си му кажала дека имате камери, барем се согласил,мојот драма ке направи од што е наивко. Или замисли и вика абе алоо не ми стојат тука тенџериња, отвори лева фиока
Стави без да знае никој, зошто може да им каже маж ти. @Orchidea и мојава во кујна се превртила, а јас приметувам малце нешто ако е поместено, барем да наредела како што било, камера сакав само за да не ме прави будала дека немале клуч, сега и дневната ја заклучувам, од внатрешни врати има по еден клуч само, нема резерва. Од надворешна 3 клуча беа, 2 се кај мене, третиот го нема, сигурно кај нив е. Третиот го нема, свекрвата го зема хаха.