Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. ♡ Cinderella ♡

♡ Cinderella ♡ Истакнат член

Ти имав и претходно пишано со неа само гледање за роденден,Божиќ и Велигден.Комуникација на пораки само да ја прашате како е и да и пишете дека сте добри.
    Не и оди по кејфот ако и текне да ви рече ај да одиме на Марс таму ќе ја носите?Сигурно не.Затоа те советував и претходно и сега колку повеќе и ги исполнуваш желбите толку повеќе ќе ви досадува.Еве кај нас трет ден по ред сите што дојдоа жени се и што сега готово ќе банкротираме,така беше и лани и пред 2,3,4 години.На страна 2035 од темава бараше совет ти пишав секаков контакт да намалите со неа,посебно ти ајде маж ти сепак и е дете.Претерува свекрва ти искрено.
    И да ти рече дојдете, а добро речи ќе дојдеме и после еден саат ќе и речеш си имам работа,ми се јави пријателка,се брзам да одам на едно место да види дека е во втор план,да види дека не се врти светот околу неа.За фризурава си можела да и речеш леле извини имам закажано за нокти,фризура,на роденден сум,не сум тука следен пат ќе ти направам а следен пат нема да има.Еве што ти имав пишано.

Last edited: Jan 3, 2024
    Anyshka and Cinnamon Bun like this.
  2. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Дефинитивно си во право. И тоа како почнав да ја игнорирам, еве затоа се љути сега зошто гледа ја избегавам и игнорирам. Сватив дека треба уште дур е рано, на време да ѝ поставам граници.

Маж ми очигледно премногу ја има толерирано од што му е жал за нејзе ради што во последниве 6 години доживеала развод, болест и сега и тој самиот сваќа и ми кажа дека ги користи овие нејзини страдања за да ја гледаме како жртва и да и угодуваме. Ама мало морген, јас во дупло пократок живот од нејзиниот што сѐ немам доживеано, па никој не ни знае и не се правам жртва и да го користам тоа за да добивам екстра внимание. Разгалена е до даска. Сега колку сака нека се љути, па ако сака ни до наредната нова година нека не ми збори уште поубаво за мене, ми одговара.

VDT2906, 1209, Zumbulche and 4 others like this.
  3. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Изгледала да... Со шербет дур и дошло млекото,и гриз одма :wasntme:

4. emal21

emal21 Истакнат член

Ве читам и се пронаоѓам со една од вас,исто на нас ни беше прва нова година во брак и мојава запна ако не сме иделе веќе нигде да не сме седеле дома туку кај неа да сме ја дочекале новата година,истото му го кажав и јас на мм,јас не одам а ти ако сакаш оди па дочекај си со нив нова година,среќа па мојов не им иде по желбите туку строго само тоа што сме се договориле ние па не им отиде,утредента му се јави зошто не сме отишле и зошто сме седеле сами дома нели ни било досадно,додека на маж ми не му пукна филмот па и рече не мамо со жена ми у кревет не ми е досадно :rofl::rofl::rofl::rofl::P:P

5. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Хахахааххаха ме насмеа, е убаво и рекол :D

xxx-ba, Anyshka and emal21 like this.
  6. emal21

emal21 Истакнат член

Во почеток многу молчев,но сега за ништо не им се замарам бидејќи имам беспрекорна подршка од мажот,сакаат светот да се врти околу нив,исти се и свекорот и свекрвата,само гледаат нешто да исцрпат од нас,а си имаат и син што живее со нив и ќерка што си има добра работа ама не ние сме тие што требало да им помагаме иако сме оставени од прв ден без ниту еден подарок ниту помош при вклучување на брак.

Anyshka, *Amethyst* and Cinnamon Bun like this.
  7. Mnik

Mnik Популарен член

И со пржено брашно. Поздраво од адаптирано било. Прашаци сега даваме. :D

Anyshka likes this.
  8. anngelique

anngelique Популарен член

И цуцлата во мед од раѓање, за да им ќутат(facepalm)

Anyshka, Erika.greeneyes and Mnik like this.
  9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Знам дека вака повремено ве канам на рандом теми за дискусија така да тука збораме за boy mums и паралелата на врските денес кај свекрвата со синот и мислев дека оваа покана е соодветна тука. :D

Ова е како дебатен клуб и секоја недела имаме нова тема која ја гласаме од низа предложени теми, и теми кои можи и вие да ги предложите тука. Најчесто мотив се теми кои се секојдневни ама кои онлајн светот ги пренагласува и ескалира.

Lena0903 likes this.
  10. mama11

mama11 Истакнат член

Како реагирате кога свекрвата на се што ќе кажете вие превртува очи?

11. Skyler

Skyler Истакнат член

:rofl::rofl::rofl: Свашта, колку години има госпоѓата?
    Јас би ја прашала директно зошто ги превртува ама ти пошо си направила профил за да го прашаш ова сигурно избегнуваш конфликт. Така да, не и се обраќај веќе.

VDT2906, mama11, LiquidLuna and 2 others like this.
  12. ♡ Cinderella ♡

♡ Cinderella ♡ Истакнат член

Ќе ја игнорирам,па колку сака нека си превртува очи.Таа нека си превртува очи јас по мое ќе си терам.

VDT2906, mama11 and Anyshka like this.
  13. Nivea80

Nivea80 Истакнат член

Од искуство да ви кажам, првите 2-3 години од бракот се тие тегавици снаи-свекрви, после тоа во 90% од случаите снаите победуваат.

14. Skyler

Skyler Истакнат член

Додека една не си легне на брашното :D
    Јас мислам победува таа што прва ќе крене раце и ќе сфати дека нема поента да се расправаш 8)

15. Nivea80

Nivea80 Истакнат член

Тука е битно машкото на чива страна тежнее, дали ќе остави мајката да го тегне за нос по нејзино или ќе си влече кон семејството и новиот дом. А машко како машко, крени му нозе и заборава на мајка, татко, брат...

hermosa and Anyshka like this.
  16. Skyler

Skyler Истакнат член

Моево машко праведно било од секогаш ама после некое време не беше битно он што мисли, војната меѓу нас си беше, се додека јас не си подцртав линија. Минато се кај мене проблемите со свеки, си го знае местото сега, јас за разонода сум во темава :)

LiquidLuna and Anyshka like this.
  17. Nivea80

Nivea80 Истакнат член

И јас за разонода сум во темава, одамна го пројдов тој дел иако сум немала ни тогаш никакви проблеми.

Arjanit2021 and Anyshka like this.
  18. mama11

mama11 Истакнат член

Скоро 50 години а се понаша како тинејџерка. Било што да кажам на пример сеа трескам : " Од мое искуство тоа брашно најдобро се покажа" - не одговара ништо ќути ко муле и превртува очи сеа си трескам нешто не беше тоа муабетот кога преврте очи ама и за такви банални работи би превртила. Општо за било што јас кога ќе речам нешто нејзината реакција е таа.

Дај боже. Не можам више да издржам

Anyshka likes this.
  19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Ќе ја прашам да не има некој проблем со очите или да не ја болат…

20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Нема да ѝ се обратам повторно, за да не си ги преврти ептен очите де, да не ја заболат од многу превртување