Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Свекрвите речиси сите до една ретко разбрана да има.

Pa8la, SummerGirl and Anyshka like this.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Мислиш?
    Ме стави на мисла јбт ...

CameliaMiller and see.emily.play like this.
  3. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Мене не ми е јасно како можете да имате проблем со свекрва.Значи едноставно се мажиш и си се тргаш на страна не живееш со нив. Доколку се понаша убаво може да ти дојде некогаш на гости кога ќе ја викнеш и толку.Не ми е јасно како дозволувате свекрвите да ви се мешаат и да ви кажуваат што да правите.Јас никогаш не сум дозволила за нешто да ни пререче, може само совет да ми даде ако не прифатам не настојува.

Gosh, riba79, Zumbulche and 8 others like this.
  4. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Па некогаш е и до сопругот, не само до свекрвите.
    Сигурно твојот е разбран и сте поставиле граница уште на почеток, некои уште не можат да се одвојат од сукњата на мама и дури и да имаат услови да се тргнат на страна не сакаат.
    Не зборам за мене, општо затоа што има многу мамини синчиња.
    Пример еве ние живееме посебно и во друг град, на почетокот доаѓаа ако не секој викенд, секој втор, ок сакаат син да видат, внучиња, ама многу се мешаа во врска со децата, и јас и сопругот пресековме, сега непоканети не доаѓаат, и кога доаѓаат се гости, а ние домаќини.
    Се е до сопругот како ќе се погоди.

5. 1209

1209 Форумски идол

И ти на патот си најдена па дозволуваш некој вака да те гази?
    Нема место за спасување брак тука, земаш дете и си одиш од таму, ако сака да живее со вас он нека дојде, ако не, не ти треба. А по она што го кажа дефинитивно не ти треба, насилник во подем.

6. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Заради болдираното не ти е јасно.
    Да имаш пред себе свекрва шо не разбира ни од збор ни од цртано ни од боено ќе ти биде јасно (ништо лично)

Lanna89, VDT2906, A94 and 10 others like this.
  7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Исто како мојата свекрва. Кога и да се јави само го буцка маж ми за да се караме. На мене ништо не смее да ми рече. Среќа што маж ми не ја слуша. Многу е безобразна. Таквите не се менуваат. Уживаат да прават пакост. Што ја неа боли дали јас чистам по дома, дали готвам? Ама она мора во се да има увид. Не ја можам. Како што пиша една членка погоре... Ретко има разбрана свекрва.

8. Angella7

Angella7 Истакнат член

И која е причината што маж ти е во контакт со неа?

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Мајка му е. Не можам да му забранам да контактира со неа. Битно јас се повлеков и немам контакти со неа. Гледање еднаш во годината. Од такви понастрана.

anggell, VDT2906, *Amethyst* and 7 others like this.
  10. Angella7

Angella7 Истакнат член

Не, не таман работа да му забрануваш. Ме интересираше неговата потреба како дете. Зошто би комуницирала со мајка ми ако знам дека има лоши намери? Секако ако сакаш да споделиш, можеби е многу интимно. Извини.

SummerGirl likes this.
  11. Miss666

Miss666 Популарен член

Ако смеам да се надоврзам на муабетов.
    Претпоставувам дека жената е манипулатор, сака да води сметка во туѓа куќа само за да докаже и покаже дека ете, боље мама, жена, домаќинка од неа нема, дека синко не е добро чуван, као да е петгодишно дететнце. Ќе се такмичи со снашка на секој можен, па чак и бизарен начин само да го истера своето. Што често на балканските простори знае да резултира со развод, семејно насилство, уништено детство, се под маската на мама ипак зна најбоље.
    Најтрагично е, што голем дел од синовите не гледат, не сфаќаат дека се манипулирани, некои и често не сакаат да видат.
    Мое мислење.

Искоментирав општо за свекрвите во Македонија, не мислев конкретно за госпожата на Самер.

12. Angella7

Angella7 Истакнат член

Ја истражував темава и 100% си во право. Само на прашањето зошто сакаат да си го уништат своето чедо изгледа нема никогаш да најдам соодветен одговор. Инаку маж ми има такви родители. Понекогаш жал ми е за него, се ставам на негово место, понекогаш си викам па слеп ли беше 30 години да му е*ам мајката.

13. Anyshka

Anyshka Популарен член

Тие сакаат да ја уништат снаата, не размислувајќи дека со тоа си го уништуваат и синот.

14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Затоа што маж ми е наивен. Она го користи тоа, ама среќа што не и успева. Јас сум поинаков карактер. Да ми е на мене родител прекинувам контакт.

За останатото одговорија членките. Она сака да се натпреварува. Она е најдобра. Она се знае. На неа никоја не и чини. Сега глуми некое лудило, ама нема да и успее. Мене не може да ме уништи. Она на мене не ми е ништо. Сопственото дете си го уништува. Раат сум што не комуницирам со неа (освен кога мора). Поентата на постот ми беше што луѓето што имаат тежок карактер не се менуваат. Наместо да си уживаат во староста, они прават глупости. (facepalm)

15. Angella7

Angella7 Истакнат член

Врти сучи мене темава ми иде на психопатство или нарцистичко пореметување. Или забегувам а?

SummerGirl, VDT2906 and butterfly_91 like this.
  16. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Kup luge se narcisi, ne znam so ve cudi, duri I socipati ima kup.
    Gi citas takvite, ili prekinuvas kontakt, namaluvas, ili ako apla ne mozes, se treniras da gi ignoriras, use tolku tie ke patat koa nema da se vo vnimanie I da predizvikaat vasa reakcija.
    A da gi smenite ne mozete, zatoa podaleku, vaseto mentalno zdravje treba da e najbitno. Ova ne e samo za zeni, svekrvi, tuku za site manipulatorcinja naokolu.

17. Dianñ3a

Dianñ3a Нов член

@moonlight-girl.55 Многу убаво кажано. Наоколу еден куп нарциси и луѓе со нездрав нервен систем. Да те чува Господ од такви само

moonlight-girl.55 likes this.
  18. Angella7

Angella7 Истакнат член

На свои 29 години прв пат сретнав луѓе што при очи и уши те убедуваат дека си слеп и глув, ама онака пуштени на најјако да те убедат со сите можни начини на манипулација. Не знам како да објаснам. Дека црното е бело и ако мислиш дека е црно ти си луда. Дека ти звони телефонот што го држиш во рака, а гледаш и слушаш дека не ти ѕвони, сите во просторијата гледаат, факт е дека не ѕвони. Ама они ти викаат ѕвони затоа што им оди во корист да е така. Страшно. Престрашно.

19. butterfly_91

butterfly_91 Истакнат член

Најстрашното е што ако живеете подолго време со нив,а сте емпатични,ќе почнете полека да паѓате.Само подалеку од нив и на дистанца.

VDT2906, *Amethyst*, Miss666 and 5 others like this.
  20. Angella7

Angella7 Истакнат член

Во истиот момент им кажав дека последен пат се гледаме во животов.

Anyshka and SummerGirl like this.