Dur kucame Eden mocko dole pod prozor i urla na zenska mu ,,use ednas taka ako mi se isponasas glavata ke ti ja skrsam” ,,kazi koga da se najdeme zbori” Ama lugje derenje ja iskociv mislev nekoj tepa nekogo od komsiive Gleam detevo ni 18 nema Vikam kogo ke tepas be ti, i aj ne mi urlaj pod prozor. I si produzi i use odese po ulica i urlase ete taka A da se vrati samo ke mu se simnam Mi urla u 7 pod prozor moite spieja gi razbudi Mrsul mal
Не знам дали ја слушна на крајот што рече "Барем синот да преживееше да ме чуваше". Значи неа не и е битно кој што битно да има кој да ја чува. Има родители нарциси кој "патат" кога ќе изгубат некој не заради тоа што ги сакаат, туку заради тоа што ќе останат сами или ќе ја изгубат користа од личноста која ја имале.
Да им ја земала пола куќа немало да се тепа у факинг Кратово со маж и свекор и на крај да ги заколе. Али битно сеа снаата е раат нема некоја змија да "и бара" дел од куќата. Оди сеа бори се против патријархат на други теми, може за некоја година ќе ти текне која е иронијата.
За која снаа збориш сеа? Ама веќе, ме збркавте со тие роднински врски, јас освен маж и деца, друго ништо не признавам. Мислев збориш за сестрата на мажот односно убиенот сопруг.
Нема таа синдром, туку се плаши шо ќе нема кој да ја рани. Ете гледај го видеото, вика дека ќе неможе саката да работи и да се гледа сама.
Знаеш како? Татко ми кога му скокна да го дави брат ми, мајка ми викна полиција, дојдоа тие, го земаа и не ни преспа таму, си се врати истата вечер. Ова за во Скопје зборам, мајка ми башка во МВР работеше. И? Он после тоа уште толку проблеми направи. Јас нигде не напишав дека немам мое кај мајка ми, башка мајка ми сама живее, од никого јас нема да "земам", оф Господе колку само тропате и извртувате, за да докажете некоја поента.
Ако мажов ја имаше убиено жената, и свекрвата ќе беше родена под среќна ѕвезда што таа вештерката од снаа више не ѝ е дома. Тоа што се радувате за нечија смрт, реална или хипотетичка, ја најдобронамерно ви препорачувам психијатар да ве види.
Се испомешаа работиве. За имот почна да се збори. Каква врска има золвата што не земала, со убиството? Еве не ми е јасно. Значи требала женава да чека мажот да ја убие, или свекорот. Свекори и свекрви кога тепаат снаа "арно и направиле".
Богами се испомешаа. Јас не зборев за тоа дали жената имала кај мајка и или немала. Зборам за оваа куќа, кај шо се случи убиството. И грешка напишав горе дека пола ќе им ја земе, ЦЕЛА ќе им ја земе. Пошо убиенот сопруг ако имал сестра, па и од такви прости и неуки родители, сигурно она нема да им "земе" на децата од починатиот и брат. Оти нели, од брат не се зима.
А Свекрвава ќе си го бранеше синчето и ќе викаше дека он не е крив, снаата го изазивала па овој му пукнало и ја убил. Око немаше да и трепне.
Да де. Затоа викам секоја ситуација е за некого среќа технички А овие што сметаат дека е среќа маж ти да има мртва мајка да идат главата да чукнат малце.
Не, за жената на братот на жената убиец зборам. Раат е сега, нема да и досаѓа золвата. А мајка ти имаше кај да си оди? Или остана пошо е срамота од братот да бара?
Џабе имот и се, кога се случило вакво нешто, тие деца цел живот ќе имаат трауми. Животот им е уништен, таткото убиен, мајкава во затвор. Дали на тие деца ќе им биде дојдено до имот?
Сакав да кажам дека на раат ќе си се. Ем ќе имат куќа на располагање, ем ќе ги нема овие насилнициве да ги малтретираат. Значи Раат.