Абе само одговори на едно едноставно прашање. Дали ако имаш син и ќерка, еднакво ќе ги третираш при поделба на имот или на синот куќата, на ќерката таквото? Мислам... многу прават филмови дека ќерко брат ти ќе те прибере. И кога ќе треба некој стварно да ја прибере, цврц тогаш снаоѓај се сама, ти си го бираше.
Имаат каде ама немаат некој што ги поддржува. Што ако твоите имаат дом ако не ти дозволат да се вратиш?
Јас имам и син и ќерка, да горе доле исто би им поделил, но во некој дел повеќе на синот. Но не би ја оставил ќерката без ништо во никој случај. Ако гледаш прагматично подобро е за ќерката да расте со мислата дека треба да си формира семејство да има деца, сопруг семејство отколку да знае дека ќе добие демек којзнае што од наследство и треба да им се курчи на 90% од мажите дека е многу јака и да си остане стара мома без деца за секогаш. Вакви примери знеш колку има?
Е ова. ОВА. Ова го мелам страни и страни ко расипана плоча. Дека овој фактор помалку или повеќе придонесува. Остатокот од мислењето нема да го коментирам па ич. Ај чао.
Пишува зошто, сакам да знае дека позначајно од секој имот е семејството деца и сопруг. За мене тоа нема цена, да ја видам ќерками како лута со паметот сама и се залажува дека нешто има ќе умрам од мака . Такви гледам многу денеска, гревчиња, како им поминува биолошкиот часовник повеќе злобеат на луѓе не личат не пак на жени
Јас имам начин како да а помогнам и би помогнал зошто да не тоа е алтруистички. Ти како би им помогнала а ете викаш јас сум лажен ти си искрена? Мислам дека скокаше со мисливе многу, усредоточи се
Мене татко ми ми обезбеди, па си оформив семејство, и деца имам... Татко ми глуп беше, ти нешто паметен, го откри светот, па лекции ќе и одржуваш на ќерка ти што ќе ја сметаш за поневредна од син ти? Син ти ако остани партал неженет, без деца, шо прајме? Или ако, машко е, на тато гордост! Жал ми е за ќерка ти, искрено.. ми иди да ја гушнам. И фала му на Бога што кај нас дома не сме такви, ни мажот ми не размислува како тебе, па барем и ќерка ми и синот ќе растат во здрава и нормална средина, со нормални вредности меѓу дете-родител без оглед на пол. А за твоите ми е жал искрено.
Мене ми е драго ако е така, ако прочитам повеќе вакви примери може и да сменам став, под услов да не лажеш ило да се идеализираш а да си далеку од тоа
Имотот го поделивте а обврските ?? Или од тоа секој бега? Во ред е да се дели се на пола амааа кога ќе е време за чување и тогаш се на пола. Женско сум ама мислам дека секој гледа да земе а да не чува родител. Олабавете малку со толку правдини..
Обично толку идеално немам видено, посебно јас кој позади себе имам 2 брака. Сите тие што до толку се безгрешни на крај најчесто се оставаат, па то мил Саше всушност и не бил така мил Саше го земав како пример измислен може да се вика било како