1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.370
    Допаѓања:
    33.018
    Како бе така?
    Ај некогаш ок, ама нон стоп.
    Па и во спална нека ја земе, нека спие со вас, да си го покрие синчето, да не настине. (facepalm)

На Joanna28, Luna91, Erika.greeneyes и 5 други им се допаѓа ова.
  2. anuska_dzuli

anuska_dzuli Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    494
    Плус оваа заборавив да го споделам со вас. јас си зимам плата исто и сопругот . Пошто живееме во заедница ние плаќаме сметки,пазаруваме,лекарства за свекрвата се што треба. А она нејзината пензија си ја става настрана и не ја троши...

На Lisandra и Anyshka им се допаѓа ова.
  3. anuska_dzuli

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    494
    Таа слободно си влегува во спална и кога јас не сум дома , си зема ако и треба нешто , ако не ми е средено во спалната кога ке си одам од работа одма ке ми каже

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.370
    Допаѓања:
    33.018
    Па кажии да ти потсреди. :D
    Стави и нешто во фиоките (некоја секси играчка). :D

На Joanna28, Elliana, Erika.greeneyes и 3 други им се допаѓа ова.
  5. anuska_dzuli

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    494
    Хахахахаха ме изнасмеа, врз сета мака ...абе барем да ми потсреди ама јоккк...кој ке ги гледа турските серии xD

6. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    2.834
    Не е можно колку себични родители постојат.. Само за нив си гледаат.
    Од многу примери тој ми е заклучокот.

На MeowMeow, senza.parole, Erika.greeneyes и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    4.914
    Допаѓања:
    20.076
    И сега ќе дојдат свезнајките и ќе и кажат на членкава дека чим живее во куќата на свекрвата, треба да ќути и да плаќа сметки а ако не, нека се исели.
    Ама за другата членка шо се иселила и не сака да трпи свекрва, се најлошо се изнакажа, која е таа да не трпи свекрва и да не се оболува.
    Двојни аршини, не? :drunk:

На butterfly6223, Joanna28, Luna91 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    2.834
    Аууу барем тие шо не се мажени да ја видат темава, да прочитаат за животот на нас мажениве, на тие шо живеат во заедница и да знаат да изберат правилно за нивната иднина.

На Erika.greeneyes, Mnik, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.370
    Допаѓања:
    33.018
    На еден пријател на мм мајка му му крадела дрва. (facepalm)
    И кога ќе ми кажат никој родител не мисли лошо на децата, аха, сигурно, какви родители има, да се чудиш.
    Татко му бил алкохоличар, ги тепал уште како мали (има 3 сестри), и ништо не им обезбедил додека биле мали, живееле под кирија, кажуваше роднини им помогнале да платат кирија.

Татко му починал одамна, дечково и учел, и работел, со тек на време си купил плац, се оженил, привремено со жена му живееле под кирија заедно со мајка му која само тие двајца ја плаќале, и сметки, и јадење, мајка му ништо.

Земале кредити и на плацот изградиле куќа на два спрата, постепено си ја опремиле, и на мајка му и дале спрат, женава кај ништо не плаќа, па им крадела и дрва.
    Е сега сестрите негови сите се во странство, и му се мешаат во се, лесно е од далеку да паметуваш.

Пред некој ден му се јави на мм, му кажа биле на одмор, и кога дошле им стигнало огромна сметка за струја, сама жена не знам што можела да потроши толку, тоа за инат.
    Дури кажа мислел со жена му и децата да одат под кирија, да бегаат од сопствен дом ејј што се уште плаќаат кредити, за мајка му да се шири, кажа "ете и куќа и се, ама ќе мора и сметки да си плаќа, инаку ќе и исклучат".
    Какви лоши родители постојат, кај синот, па и внуците си ги оштетуваат.

На butterfly_91, *Amethyst* и Lisandra им се допаѓа ова.
  10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    8.988
    Допаѓања:
    86.583
    Жалосно е пто некои членки си проектираат и не ја сфаќаат суштината.
    А суштината е дека во Брак успехот е навистина заеднички.
    А не како што љуби да прикаже таа, дека се она успеала, а маж и е неспособен влечко.
    Не само што нема емпатија за него туку и не го почитува.
    Јас не знам тој човек како живее со таков партнер како членкава.
    И секако не значи дека оние кои се чукаат во гради, се најспособни , а пние кои не се гласни ,се понеспособни.
    Обично е напротив.

Одличен пост на Космик.

На winnie02, Cosmic Girl, mila89 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    2.834
    Во дом не може да ја смести?

12. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.370
    Допаѓања:
    33.018
    Аууу како така во дом?
    Па не е толку стара, а и сестрите негови ќе го распнат, а сите живеат во странство, од далеку паметуваат.
    Ама тука знаеш како запнале, дека се на бате оставиле, ете овој се сам си направил, и сестрите му паметувале како треба со мајка им, што да и купи, а нејзините пари си ги чува.
    Сега му наредиле сестрите клима нова да и купат, таа што ја имала не ладела многу.

На butterfly_91 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    2.834
    А тоа шо си плаќа кредити не е на негово име ништо пишано, дека ништо немал на него?
    Нека се откаже од целосно наследство, нека добие шо му следи и за секој нека има барем ќе е раат, нека се исели па нека се грижат сите за неа. Ако не е способна сама да си плаќа или ништо друго или ако не можат да се грижат пошто не се ни тука, домот е најдобра варијанта, па сите нека плаќаат за него или со нејзина пензија некако.

14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    8.988
    Допаѓања:
    86.583
    Леле Анушке со приказниве.
    Па колку сметка можела сама да направи додека биле на одмор(facepalm) десетина дена.
    Освен ако не рударела крипто.:rofl:
    И пто ти беше поентава?
    На родител не треба да се помогне, ако треба?

На Cosmic Girl, Annath, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Akapulka

Akapulka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2022
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.350
    Во војна не е важно кој е во право и победува, а кој не е во право и губи бидејќи сето тоа е релативно, најважни се дадените жртви. Во вашиов случај децата се жртви на таа непријатна и напната ситуација помеѓу вас двајцата.
    Ако планираш со овој човек да доживееш длабока старост треба многу да работите заеднички еден со друг пред се на вашата комуникација.
    Најважно ви е да си ја подобрите комуникацијата и да имате повеќе разбирање еден за друг, емпатија и толеранција.
    Не читав се детално, набрзинка ти го прочитав мислењето, што те советувале не знам, јас само ќе ти речам од прочитаното потполно те разбирам кон што целиш, на што ти е фокусот, што те иритира, но начинот на кој се справуваш со фрустрациите е погрешен.
    Со фин разговор, еве ако не оди и така со разговор проследен со дела можеш да смениш многу нешта и да направиш да функционираат подобро отколку со казнување, омаловажување и третирање на тој што треба да е рамен на тебе како дете.

Од се што пиша дека си го исфрлила од спална соба, му се закануваш со куфер, планираш да бидеш подалеку од неговите и дека планираш да се посоветуваш со психолог, само последново сметам ти е најмудра одлука.
    Но уште помудро е двајцата да се обратите или на психолог или на семеен советник.
    Биди мудра и добар стратег како што се претставуваш себеси како храбра и амбициозна и размислувај разумно бидејќи во војнава што ја терате и битките што ги биете најголеми жртви се најранливите и најмалите, а најнебитно е кој е во право или кој претерува.

На Joanna28, ImagineDragons, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.370
    Допаѓања:
    33.018
    Ако тој лаже и јас лажам.
    И не знам зошто мислите дека сите родители се добри?
    Бог да чува сте значи, ако не познавате такви или вашите ако не се такви, не значи дека нема.
    Не знам па јас што се замарам со вас светиците, многу ми е гајле па на мене кој колку потрошил, не зема од мене.
    Не смее човек да се пожали, не смее да даде пример од блиски, што смееме кажи ми?
    Знам многу примери од вакви родители никакви за кои сум била сведок, ама неее, не постоеле лоши родители според вас.
    Ај пријатно, одам да си уживам, вие млатете празна слама. :D
    Си имам многу поважни работи, ама само се надоврзав на мислењето на членката, ама како не сфатив дека светиците ќе нападнат, тууу бреее. ;)
    Поздравче. :*
    А зошто да се помогне на родител кога има примања, и кога штета им прави, М?
    Па каде се ќерките и зетовците?
    Многу сте јаки на форум. :muscle:
    Едит: па нели родителите не биле должни да им помогнат на децата, а децата па што се должни да им помогнат на родителите?
    Двојни аршини фрчат на форумов. :D
    Исто како што снаата се тупнала во куќа на свекрвата (од нејзиниот свекор), ама кога тие и се тупнале на снаата и направиле штета пу пу не важи, па тоа се родители на мажот.

Последна измена: 24 јули 2024
    На ImagineDragons, butterfly_91, desperate15 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.706
    Допаѓања:
    48.139
    И тоа како фрчат
    У темава па поготово.

На Erika.greeneyes, Mnik, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.370
    Допаѓања:
    33.018
    Снаата е таа која се тупнува во туѓо, свекорот и свекрвата не се тупнуваат на снаата во нејзин имот, јер се родители на мажот, па ќе плачеле, емотивни биле, а снаата што има врска ако се нервира, таа е туѓа.

На ImagineDragons, butterfly_91, Erika.greeneyes и 5 други им се допаѓа ова.
  19. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.805
    Допаѓања:
    11.557
    Не се соочува со терање инает. Него ќе си спушти топка, ќе си подразмисли, па ќе го седне. Она е импулсивна и вака ништо не прави.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.706
    Допаѓања:
    48.139
    Ама така е.
    А ќерките која како се исели не ги чуе за родителите. И пак е злато на мама и тато, а снаата олош. Е нече мочи

На Erika.greeneyes, *Amethyst*, Mnik и 2 други им се допаѓа ова.