Да се работи за деца, а мажот е целосно незаинтересиран богами нема со љубов и разбирање да помине. Да и прават така честопати евентуално ќе пукне еднаш. Сите имаме граници. Двојните аршини вриштат. Во мајчински сите урлаат и не спијат заедно и се разведуваат по 3 пати на ден. Ама жена со став и самодоверба за жал често влева несигурност кај жените и таа мора да се набедува дека е лоша за тие да се чувствуваат подобро. Кога ние жените не би се гледале како конкуренција една на друга, туку како тим, животот би ни бил многу полесен.
Svekorot go isprativ uste pred 3 nedeli ama eve maz mi ke doaga naskoro pa ako se bendisat zasto da ne. Ubav e i zgoden ne e za frlanje
Stariot dojde ovojpat kako i prethodnite godini standard na gosti. Nasive deca si imat i u leto ustanova vo koja odat : Gradinka i Hort. Taka da ne ni pravi svekorov usluga na nas da ni cuva deca nego sakal da posedi poveke so niv i sam predlozi deka on ke gi cuva doma nemora periodot dur e on ovde da gi nosime. Sega jasno e 1 I sum gi primila od pocit kon maz mi deka mu se roditeli normalno saka i toj da pomine vreme so niv i da gi vidi.
Кај тебе веќе сите граници ги премина,колку им ќутиш толку повеќе си земаат за право.Ќе им речам на твое место да сум ама од ќерка ти децата вака не ги оставаш сами и немаш слобода да урлаш низ куќа или ете месец кај нас месец кај золва ми ќе одите,ако речат не сака зетот а па и јас не сакам да ми идете,што е многу многу е.Овие не дека не сфаќаат туку виделе дека им ќутиш и изигруваат шерифи.Мажот е да ја штити жената а не само да спие до неа,ама твојот маж не може да се нарече.На игнор стави ги и плескај им директно или со усул па нека плачат и по пет дена.Дај им до знаење оти ти пречаат и оти не ги фермаш.Како зетко им прави така ти,да си се почитуваш себеси мило ми е што така пиша а и по поставува гледам оти си се вениш себеси,зетот не е ништо повеќе од тебе,до душа пропалитет е коцкар.Како му се тресат нему така тебе.Нека видат оти нема попуштање и кај тебе.Абе мајка да ми е да ми дојде месец дена да ми седи ,по една недела ќе и речам да си оди не пак свекорот што си тера по свое.
Ах бе, те читам и се нервирам хахах. Имам таква во близина и затоа. Како бе толку години ги трпеше во мк? А сега неможеш еден месец? Како? Моите се посебен случај, не вреди ни да ги објаснувам, трпев седев од што морав, а сега од почит доаѓаат на гости, што имам кажам ама 90 посто не се ни замарам. Твоите ако се такви како што ги објаснуваш како живееше со нив?
Ако имаат каде да одат децата, ако ти сметаат стариве и знаеш какви се зошто ги остави со стариот? Не е грешката во маж ти. Не е грешката во стариот. Во тебе е. Урлаш , казнуваш, агресивна си и сето тоа е зошто си неспособна и немоќна да решиш конфликти. Ако вее Му ги оставивте , му објаснивте на стариот дека не смее сами да ги остава? И зошто?
Види, јас ја разбирам неа зашо е нервозна. Нервозно е вистина. Мојот совет и беше да го смени пристапот и да проба на поинаков начин да ја реши ситуацијата. Ете препорачав и он да оди на психолог за да научи како да разговара со своите и да почне да си поставува граници. Ако работи на тоа јас верувам дека ќе научи да рече не. Ама за тоа треба да сака. Вака, со овој пристап може само контра ефект да направи. Не и викам да го затне носот и да голта. Ама ќе се земам јас за пример, мене кога ми вика некој јас уште толку нерва ме фаќа. Ако некој ме седне во 4 очи и разговара со мене има скроз друг ефект. Е сеа, ако после кажување, психолог и работа со човекот он ништо не сменува тогаш нејзино е да си одлучи што ќе прави.
Bas sinoka razgovaravme i sam svatil deka ne e okej da dozvoluva negovite dase odnesuvaat taka so mene. Ne mu e nego seedno roditeli mu se znam i nikoj nesaka da slunse los zbor za svojata majka i tatko ama i deka jas ne sum dolzna poradi toa da se nerviram i trpam sekakvi sranja znam deka mu e tesko ama nie sme posebno semjstvo i treba da sme mu prioritet . Veti deka ke postavi granici . Sam ponudi da spieme vo Hotel da se oladi malku topkata . Kicmata mu e pak okej da ne go mislat clenkite spie vo spalna
Vidi jas objasniv ubavo a ti ako nemozes te.nejkes da razberes tvoj problem e toa. A stariot od Mars e padnat da ne znae deka deca sami doma ne se ostavaat nikade ni vo Mk kamoli ovde ili da mu nacrtam. Ako sam se ponudil da cuva deca toa znaci deka ke gi pazi da se bezbedni,najdeni ,napieni ili treba Powee Point prezentacija na covek so izgledal 3 deca da mu odrzime a ?? Ok e spored tebe jas da sum kriva imas pravo na tvoe mislenje ama ne me dupi so glupi prasanja
Не, апсолутно се сложувам со се кажано. Муабетот ми беше дека жив човек евентуално ќе пукне било кој и да е, ако нон стоп му се качуваат на глава.
Мојава никаде не оди, само со нас . Сега планираме да одиме за Грција на одмор сакала и она да дојде, ќе ни помагала околу ќерка ми... кај и да е пак ке си закажам преглед кај психијатар,море и ако може да останам таму малку на одмор добро ке ми дојде
A zosto spored tebe treba da gi trpam ? Oni dosle kaj mene ne sum jas kaj niv doma pa nemam pravo na glas. I sum gi trpela oti nemav IZBOR sega Imam
Епа тоа е, трпи и ќути во туѓа куќа, трпи и ќути во своја куќа, трпи овој, трпи оној, и ќе одиме по психијатри, ќе имаме 300 дијагнози, ама свекорот и свекрвата само да не плачеле, бебињата мали. Ќути и трпи цел живот, и тоа од млади членки, а за ќерките нивни дали вака ќе ги советуваат, да трпат свекор и свекрва за мир во куќа. Туку тука пишуваа ќе ги учеле ќерките да си стекнат свое и никој да не им се меша, а тука членкава што си стекнале заедно со маж и на глава нека и се качат, да не плачеле свекорот и свекрвата. Сега ние не трпиме, не новиве генерации, не знам дали и тогаш ќе им кажат "ќути ќерко, и трпи, има полошо". Туку во други теми пишуваа дека жената не треба ништо да трпи. Жена на жена е најголем непријател. Па мажот и свекорот испаднаа жртви.
Повеќето немате деца да видите дека за нив се би дале, затоа и се буните, видете имајте тешко е и боли, ја направите ренде жената од анализи дека е ваква, таква , онаква..
Колку си токсична, инат.....само она е крива, не маж и што ги оставиле нивните заеднички деца. И од кога тоа на стари, искусни, луѓе треба посебно да им се каже и нагласи "Не ги оставај сами"!!! Била немоќна да се справи и затоа урлала, боже сачувај!!!!!
Па ако мислам дека некој човек не е способен да гледа деца, не му ги оставам. Ти си му ги оставила. Изгледал во друго време три деца. Пред колку 40 год. Значи ништо не му објаснивте на стариот само ги оставивте. И после згрешил, па згрешил, стар човек. Зошто сум токсична и инат? Зошто не го подржувам агресивно однесување на членкава? Не подржувам насилници,запрашај се ти зошто подржуваш, блиско ти е нејзиното однесување? Да,психологијата го има објаснето урлањето и дерењто и казнувањето. Членката има проблем и треба да го решава со стручно лице.