1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    8.989
    Допаѓања:
    86.586
    Не е никаков зен мајндсет туку зрелост.
    Знам да разговарам со маж ми , а не да се дерам и казнувам ко членката и ти.
    Како реагирам во животнозагрозувачки сотуации знам јас , а ти појма немаш.
    Затоа не мудрувај туку заедно со членкава вежбајте разговор наместо урлање од очај.

На joy1 и eliesaab им се допаѓа ова.
  2. Camille84

Camille84 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    781
    Теши се дека знаеш се.....тоа е зрелост. Исто така е зрелост на некој да повторуваш на некој дека има проблем со агресија, и зрелост е да наметнуваш вина на мајка. Повлекувам линија, безполезно е со тебе да се дебатира, имаш репутација на дед енд дискусии на форумот.

На Gosh, andromedae, Rozevata и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.336
    Допаѓања:
    200.641
    Па реално, се гледа тука каде е проблемот. Културни и образовани луѓе седнуваат на маса и разговараат, не урлаат и казнуваат. И мене не би ми било сеедно да видам дека се сами оставени децата (моите додуша седат сами веќе, иако не се многу големи), ама ако ништо не се случило, културно ќе се укаже на грешката и нема следен пат да ги остава. Толку е просто. А насилнички испади, агресија и казни не се начин на решавање на проблемите. Обратно да беше, друга песна ќе пеевте, ама ај.

На Elliana, Manako2, Cosmic Girl и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Camille84

Camille84 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    781
    Она не урлала на свекор и, туку на маж и кој си бил ладен откако му кажала што затекла.

На *Amethyst*, ImagineDragons, Gosh и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    4.917
    Допаѓања:
    20.085
    Греота маж и, останал чоекот без парно греење навечер.
    Фали уште да кажат и дека на маж не смееш тон да повишуваш.

На *Amethyst*, Gosh, andromedae и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.372
    Допаѓања:
    33.021
    :rofl::rofl::rofl:
    Вриштааамм, сама се смеам додека го чекам мм да купи нешто за јадење.
    Чистотата е здравје луѓеее.
    А нели се бунеа кога свекрвите им ги бaкнувале децата, стари биле, вакви биле, а овие што не се бањале снаата била виновна.
    Бре, бреее.

На *Amethyst*, anuska_dzuli, Rozevata и 3 други им се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.493
    Допаѓања:
    38.976
    Јас искрено не знам како функционирате со урлање и викање по дома. Без разлика која и да е причината. Сите сме биле изнервирани некогаш ама урлањето и драњето меѓу себе е примитивно.
    Инаку не разбравме за годините на децата. Мојата е 7г и до сега два пати сум ја оставила сама дома по нејзина иницијатива да отидам до продавница. Ама добро, тука нема закони за децата

На Elliana, Manako2, Cosmic Girl и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.336
    Допаѓања:
    200.641
    Да ти вика тебе некој и да те казнува убаво ќе ти е?
    Не сме во џунгла, цивилизирано општество сме.

На Manako2, Feminka22, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.236
    Допаѓања:
    40.949
    Извини?Она на глава им се качува? Она?Жената е маж и жена и мајка во фамилијава, маж и нема муда да застане од кај жена му, ама он мамин син е во право, она многу бара за нејзината мака и труд да се почитуваат. Срам да ти е со ваков коментар за жената.

На bittersweet, LiquidLuna, *Amethyst* и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.492
    Допаѓања:
    172.447
    Жената мора да е дама. Не смее да си дозволи жута минута ко сите нормални луѓе иначе нешто и фали. Од жената се очекува во секоја минута да е исконтролирана, промислена, особено послушна и тивка и полна со разбирање за секоја ситуација и за сите што и серат над глава. Своите успеси не смее да ги спомнува да не се навредат оние кои немаат. Жената мора да си потрпи. Тоа е.

На SV1911, bittersweet, VDT2906 и 27 други им се допаѓа ова.
  11. Camille84

Camille84 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    781
    Не, нема да ми е убаво.

И да цивилизирано опшество сме и не сме во џунгла, кај што деца не се оставаат сами и се чуваат, а во џунгла растат деца како Тарзан и Могли.

На *Amethyst*, ImagineDragons, Gosh и 4 други им се допаѓа ова.
  12. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.388
    Допаѓања:
    59.812
    Па во принцип кога живееш во заедница да, треба да припазиш. Јас сум дете на разведени родители. Од тогаш кога се викало, се урлало низ дома имам до ден денес последици, односно инсомнија. И кога мислеа дека не ги слушам, јас ги слушав и све разбирав, иако бев мало дете. 20+ години подоцна тоа не е исчезнато, иако научив да се носам со тоа. Не се добројува бројот на дијазепами што го имам испиено кога не сум можела да егзистирам од што ми било тешко.

Која е потребата да викаш дома, да пцуеш и да се однесуваш така? Ќе постигнеш нешто со викање? Поише ќе те слуша партнерот ако се дереш?

Членката дојде тука со пристап кажете ми дали сум во право или претерувам. Повеќе пати и се кажа дека е во право, меѓутоа начинот на кој што се носи со ситуацијата и е хиперболизиран и многу лесно може да испука на погрешен начин.

Еве и дадовме совети. И тоа никој не и соли памет, за нејзино добро и се кажува. На неа е дали ќе прифати наш совет или не. Не и отидовме дома да и кажуваме што да прави, она не праша нас.

5 страни во круг се вртиме, тоа е, сите совети и гледишта се кажаа.

На VDT2906, *Amethyst*, Elliana и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    8.989
    Допаѓања:
    86.586
    Да се надоврзам на постот погоре.
    Бидејки работам со деца од дисфункционални семејства.
    Не само урлањето и дерењето имаат страшно влијание на децата.
    Туку и тоа незборење односно тивка миса меѓу партнерите или тато или мама спијат во дневна односно немање комуникација меѓу партнерите.
    Го приметуваат немој да мислите дека не.
    Многу долго имаат ноќно мокрење, пелтечење или губење на коса.Плус превземање на патернот на однесување, ако нешто не ми е направено како јас сакам ке викам или ке се лутам или ке молчам.

Последна измена: 25 јули 2024
    На SV1911, VDT2906, LiquidLuna и 15 други им се допаѓа ова.
  14. ImagineDragons

ImagineDragons Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2024
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    236
    Јас искрено не знам како функционирате со урлање и викање по дома. Без разлика која и да е причината.

A koj vi rece deka ja urlam i vikam sekoj den 24/7.

Od mravka slon napravivte.

I ova za vas ako ne e pricina za da mu viknam na maz mi neznam sto bi bilo.

Eve posto vie doma ste kulturni, civilizirani na nikoj nikogas ne ste povisile glas kazete iskreno vie kako ke reagiravte na moe mesto.

Uste malku ke pocnete da ubeduvate deka i Parfem mocate (facepalm)

На *Amethyst*, Gosh, Rozevata и 8 други им се допаѓа ова.
  15. ImagineDragons

ImagineDragons Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2024
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    236

16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.493
    Допаѓања:
    38.976
    Па со викање, пцување, мајки шајки не ги решаваме проблемите. Не зборам за повишување на тон. Туку за урлање и драње. Не мешај баби и жаби

На Elliana, firequeenn, ArabellaStarfall и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    4.772
    Многу си интересна. Доверуваш деца на некого, во случајов свекор ти, а не можеш да му сложиш две прости реченици дека деца сами не се оставаат. Без разлика чиви родители се, не мораш да викаш и урлаш. Туку на цивилизиран начин ќе пристапиш и да укажеш на грешката. Не е грев, ниту пак ќе ти се налути некој. Сакам да кажам, вас ви фали очигледно комуникација, си имате акумулирано нешто од претходно и не знаете да комуницирате.

На Elliana, Manako2, Cosmi и 3 други им се допаѓа ова.
  18. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.388
    Допаѓања:
    59.812
    Неколку пати ти реплицирав, не знам зошто не ми враќаш. Дојде и не праша за совет. Јас навистина се потрудив убаво да ти одговорам, скоцкувам веќе неколку пати мислење како да те разберам и да те советувам, наидувам на игнор, односно испаѓа дека џабе ти пишуваме и разговараме.

Ајде за последен пат, ќе се преплашев, ќе испаничев, веројатно и јас ќе свикав. Ама немаше после тоа да се дерам. Не мочам парфем, ама не сум го опцула партнерот никогаш. А имаме и ние жустри кавги некогаш.

Ако ти е да се испукаш, во ред е, преку кур ти е дојдено, те разбирам. Форумов е за тоа, на сите некогаш ни е смачено. Ама тогаш испукај си се, ама не не терај да ти пишуваме тука наши мислења ако планираш по твое само да тераш и ништо да не прифаќаш.

На Elliana, Cosmic Girl и Feminka22 им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.336
    Допаѓања:
    200.641

Твоите постови тука оддаваат каква си, не мора ни да кажуваш. Кога прочита мислења спротивни на твоите, изреагира импулсивно и агресивно. Јасно е и како реагираш по дома кога нешто не е како што ти сакаш да биде.
    Супер е тоа што сте го постигнале (извини, што ти си го постигнала), ама тој успех е за вас како партнери бидејќи бракот е партнерство, не доминација.

Само ќе ти кажам, ниту сум светица ниту постојано смирена. Ама, знам дека кога викав и се карав, ништо не решив. Кога седнав да разговарам, поинаку беше, бев слушната од другата страна и беа решени проблемите. Со повишен тон само создаваш контраефект и нормално дека човек нема да сака да ти удоволи. Нормално дека нема да те почитува ако ти не го почитуваш него, тргни ги настрана старите од приказнава. Ако сакаш почит од партнерот, и ти треба да го почитуваш како возрасна единка и личност. Па и децата треба да ги почитуваш како личности, не само возрасните.

Лично, мое мислење е дека агресивноста ти произлегува од тоа што си се разочарала во своите очекувања од сопругот и бракот. Па ги казнуваш сите околу тебе, не само мажот ти. Децата најмногу страдаат тука, маж ко маж, ќе го замениш лесно, ама децата нема да заборават што гледале и слушале.

На LiquidLuna, M.B., *Amethyst* и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.706
    Допаѓања:
    48.142
    Офтопик ама, муабетот дека нема лоши родители..
    IMG_0086.jpeg

На *Amethyst*, Lisandra, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.