1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. anuska_dzuli

anuska_dzuli Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    494
    Да ,да ...ама така пари да им оставам зошто одам кај нив на седенка нема шанса да ми дозволат ни тато ни мама...тие со цел мерак не викаат кај нив на ручек да си поседеме...е сега се случува да купам нешто храна чисто зошто јас сакам од мерак а не дека се осеќам дужна на моите родители,бог да чува

На flower30, Anyshka и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  2. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    835
    Допаѓања:
    4.775
    Кој филм сум го свртела. Што не ти е јасно. Имам, давам.

3. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    833
    Кои глупости бе ни дале куќа ,дека ние до вчера во контињер копавме ?
    Помагање е точно тоа јас им го подмирувам животот - тие ми го чуваат детето. Не јас да се раскостувам на работа да купам леб и платам сметки а таа лешниците да ги крие под кревет ]:).
    И ко ќе и спомнам не може денес во градинка кашла почувај ја или земи ја еден саат порано приредба имаат инат да ми тера и јас да се чудам ќе ја земе или не :@

И делење трошоци е едно сосем друго е подмирување се. Никој не е ненормален ништо да не плаќа (а може има и такви ) и се на готово да му е.

Последна измена: 30 јули 2024
    На flower30, *Amethyst* и Anyshka им се допаѓа ова.
  4. anuska_dzuli

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    494
    Прво викаш дека оставаш пари кај твоите што седеш таму зашто секој си е со броени пари сега па викаш имам,давам па и нас не нудиш дали сакаме

На flower30 и Anyshka им се допаѓа ова.
  5. anuska_dzuli

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    494
    Како и да е ,секој нека си прави како сака и како е финансииски способен,само не треба да се осудуваме меѓусебе.

На Anyshka и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  6. UNA MUNA

UNA MUNA Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2023
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    77
    Епа затоа што кога се мислевме зборуваше како од куча ке одите во стан,само ваша е,нели еднинец си,ние неможеме,кој ке не гледа како сами и сл. работи. И се досега си функционираше тоа во најдобар ред,додека не и текна дека ништо не е погодено.
    За воља на вистината и јас реков дека кога веќе има кука,дајте парите овде да ги вложиме,ке се распаднеше.И тоа што го чуваше детето јас цело време помагав,да не речам плакам.
    Е сега муабетот е не сте дома јас го чувам детето ( а кога не сме дома работиме,една вечер не сме излегле летово како луге)

На flower30, Anyshka и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  7. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    2.834
    Едниот нека работи другиот нека го чува детето, е најдобра опција. А за сметките ќе си даваат од пензијата, за нивните сметки се работи, не ги жали, тогаш на шо ја трошат нивната пензија?
    Мене би ми било повеќе криво за детето шо е цел ден во градинка и после да треба друг да го чува, а нормално ко ќе си дојдеш ќе си преморена од работа и нема да можеш да му посветиш време и само за спијање?

На Martka, *Amethyst*, Rozevata и 2 други им се допаѓа ова.
  8. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.413
    Допаѓања:
    6.281
    Пишав сабајле пост, па избришав, оти не ми се смараше.

Ама човек, дај бе со прашањава ко ќе ја затупиш некогаш, држ не дај си. Остави некој пат, не мораш на сите психолошки профил да им правиш од сподоленото.

Типична приказна, не први, ни последни. Се си мислиш ќе живееш блиску, ќе се разберат, ќе си се имаат во близина, ќе си се наоѓаат и помагаат и сл.. Е арно де ама после некое време, на некој му доаѓа премногу, па еден почнува да провоцира итн итн.

Искрено недајбоже да сум утре во позиција, да треба ќерка ми да ми плаќа сметки. Жив срам ќе ме јаде. А па уште ако сум фит, со децата да не и помогнам. Ко којзнае каков социјален живот и планови да имат.
    А овде станува збор за 2 саати на ден, три пати во неделата. Значи не целодневна.
    Точно е не мора, ама веќе ако си се договорил, стој си на збор. Ако не можеш, кажи си. Ама исто кажи и дека за тебе не мора сите сметки да се плаќаат. Стегни си се, колку има со толку, план за штедење нешто.
    А куќата па, ај и ја реновирале. Да си зеле нивно, кога и да е ќе отплатат. Да се плукнам и на имот и на се. Па нема да го носам со мене, за деца да малтретирам демек сум и дала.

Глупости значи, го раѓаш, гледаш, пркнуваш, и после си фаќа пат.
    Ако одлучило да ми е во близина, најмалку што можам да направам е да му помогнам, а не да му одмагам, додека сум се уште способна.

На flower30, kim.k, Erika.greeneyes и 25 други им се допаѓа ова.
  9. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.145
    Допаѓања:
    17.556
    Многу си контрадикторна. Од пост во пост сама себе се демантираш.
    Убаво праша што има лошо да си помогнеме?
    Дали финансиски или како и да е... Што има лошо ако свекрвата го причува своето внуче, додека младиве рмбаат и за нејзин комодитет? Ако не, треба на стари години она да запне да работи нешто дополнително, зошто со 11000 не верувам дека некој може да преживее.
    Ете погодив дека имало драми да живеат со нив.
    И не дека снаава ги спасила од мизерии, туку така им одговара. Што убаво друг се да ти покрива, ти ко во хотел. Па и една обврска да ги причуваш децата и драми .
    Убаво рече животот во заедница значи соработка и компромис.
    Вакви стварно заслужуваат дистанца. Ем Шуто ем боде. Во случајов старите не се способни сами да живеат, ем глумат лудило.
    А за тоа дека си оставала пари кај твоите, но комент. Јас секое одење кај моите , плус и им даваат пари на децава да си купат нешто. Стварно сум без осет.
    Еве две деца ги имам, никогаш денар не би им зела кога доаѓаат на гости. Па било кој да дојде не сакам, не деца свои.

Последна измена: 30 јули 2024
    На butterfly6223, flower30, Erika.greeneyes и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.706
    Допаѓања:
    48.142
    И татко ми му плаќа на дедо ми. А другата страна го сска дека ќе му угаселе вода и струја ако не плати татко ми одма..
    сметките негови 2-3000 дали се
    Ништо не троши, летно време ни шпорет, ни клима пали. Машина и бањање строго у недела. Или на евтина општо.
    А он си ги штеди парите, само не знаеме за кај.. не е дека нема.
    Нит нашите се должно да нѐ издржаваат после 18, нит ние нив на стари години.
    Сѐ е по желба и потреба. Ако стварно немаат, итно е, за здравје, во ред.
    А од стипсање не. Ни мама, ни дете, ни дада. Секој што може да работи, а неќе да работи, ќе ме извини.
    За исклучоци фала Богу ќе помогнам на секој ако можам.

На *Amethyst*, Anyshka и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  11. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    11.565
    @Feminka22 старите се опасни, своите не ги трошат и штедат. За што, за како, за кого - никој не знае. Не велам дека стар човек треба да е без пари, но како што стареат се извитоперуваат..

Да не сум офф-топик, членката има потреба од максимум 6 часа во текот на неделата. И ако 6 часа се многу, тогаш слободно нека не им плаќаат сметки. Двајца млади да работат две работи и притоа да галамат за толку малку време стварно треба нелуѓе да се.

На anngelique, butterfly6223, flower30 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Rozevata

Rozevata Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    487
    Драго ми е што се охрабри! Среќно и дај боже да си имате мир.

13. Rozevata

Rozevata Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    487
    Го рече! (highfive)

14. anuska_dzuli

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    494
    Ми треба ваш совет девојки...
    Свекрва ми сега ми вика да сум му кажала на мм дека само мојата плата и неговата ќе се трошела за се ,нејзината пензија да ја ставала на страна како заштеда и да не сме ги чепкале тие пари ..вика пак за вас ќе се тие пари само сега не ги чепкајте трошете ги вашите плати... јас ништо не одговорив. Мојата плата оди за ќерка ми ,за витамини, пазарување се што треба за дома и плус што си одам на контроли во Ск на психијатар(а не сум од Ск) и терапија што си примам. А на соптугот за сметки ,за дрва и др трошоци..и толку од нашите плати ...за да сакаме дс излеземе до некаде ,нема..јас не сум материјалистка но сепак млади сме ,колку толку сакаме и да излеземе малку ....Не е некој којзнае каков проблем но зошто јас да се оставам без пари ,дете имам не знам што може да ми затреба на крај на месец и не сакам да барам од неа...што би направиле вие?

15. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    833
    Прво ништо ти не спомнувај на мт исто ко никогаш да не сте направиле ваков муабет понашај се ,второ ако она му спомне на мт не прифаќај. Еве гледаш јас и @UNA MUNA како си го окркавме заради тоа.

На Anyshka, eliesaab и anuska_dzuli им се допаѓа ова.
  16. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.329
    Jas ne bi ja poslusala,od kade ste sigurni deka tie pari ke se za vas?
    Mojata baba stedese pari,za nakraj da dojde advokat i da ja zaebe,namesto na tatko mi na nego mu gi prepisala,i na negovite deca,znam deka nema da vi se veruva ama bese polupismena i ednostavno taka ja zaebaa.
    Ni mozese da tuzi posle nekoj ni nekoj da go trcka advokatot,koga nejziniot potpis stoese sekade

На jacqueline.s, *Amethyst*, Mumoftwo30 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    451
    Јас да работам по 8 саати дневно и некој друг да ми кажува колку да трошам и каде да трошам? Па макар била и сопствена мајка ? А не па свекрва! Мало Морген.

На butterfly6223, Erika.greeneyes, MeowMeow и 13 други им се допаѓа ова.
  18. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    451
    А зашто не и одговори ај твојата ќе ја трошиме а мојата ќе ја чуваме за детето, утре ден школо едно друго.Повеќе логика ми има вака она за што ќе штеди? За одмор на Занзибар?

На Martka, butterfly6223, Erika.greeneyes и 10 други им се допаѓа ова.
  19. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    41.283
    @anuska_dzuli ти кажи и нејзината пензија да ја трошите и од маж ти платата, а твојата на страна, секако за вас се нели. Да видиш дали ќе прифати.
    Боже сачувај бре што нема да прочита човек. Немој да си помислила на ваков договор, на крај ќе кркаш ти нервози оти не знаеш тие пари кај ќе завршат.

На flower30, MeowMeow, *Amethyst* и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    20.086
    Ти изглеа многу и молчиш на неа.
    Кажи и супер, само на маж ми и мојата плата ќе се троши за јадење ама ти нема да смееш да го отвориш фрижидерот.
    И остај ја тамо, нека падне болна.

На jacqueline.s, *Amethyst*, Mumoftwo30 и 5 други им се допаѓа ова.