И се запнавме зошто е контрадикторна. Самата си кажа дека родителите не се должни да им дадат ништо на децата и не се должни бабите да чуваат внуци, ама обратно може, е како така? Па родителите ако не помогнат на децата, на комшиите ли треба?
Ne ja zapnavme,mene iskreno mi bese cudno zatoa so mi deluva kako da odi vo nekoj hotel pa si naplakja so spie. I jas bi im ispazaruvala nesto na moite ama nema sansi da sakaat ni pod razno. Koga si odam od kaj niv sum natovarena od se do se. Zimnici,lubenici,kompoti itn,iako se raspravame pola saat deka ne mi treba nisto,imam se,i mozam da si kupam se.
Јас сум золвата, шо треба? Овоа золва као хороскопски знак ќе му дојде, или си золва, или си снаа, не може и двете и неменливо е?
Па твоите не се должни да ти дадат ништо, како така? Нека даваат по комшии, ама ти како дете си должна да платиш преспивање кај твоите.
I jas se stavam na nejzino mesto ako imam nekogas kerka,se vo red ke i pomagam,ama nema da i dozvoluvam da mi doaga na posedok po celi nedeli! Si ima maz kuka,dete obvrski,nema so da bara kaj mene po mesec vreme. Neka dojde na dva,tri dena,ama posedoci da mi pravi a e so familija no wayyyy
Исто е и кај мене, ја оставам кесите и бегам, а она кога доаѓа кај мене се расправаме со тегли што се товари...Мислам се како што си пишала и у мој случај е. Нема везе, како и да е и за со свекрва треба компромис да се прави, среќа што ние не живееме во заедница
Eve majko i tatko pari so me trpite po mesec vreme,sea idam doma da zapeglam nesto,posle pak se vrakjam cuvajte toa lubenicite
Epa sekako ona si plakja,taka da ne e bitno A so da mu pram?! Se znae kukja ili stan od drugata strana na gradot i da e mir i tisina
Ех сега чекај распнување. И тука се двојни аршини. Ако синот оди нон стоп кај мама тој е мамин син, не се двои од сукњата на мама, ама затоа ќерките можат да седат со месеци кај мама заедно со децата.
Со месеци? Мислам она збореше за поседок кога иде од странство дома кај нејзините.Сосема нормално е дека нема од Германија да иде само за кафе до Мкд и назад.Ке поседи,ке се види со фам некоја недела и си оди. Што е тука чудно?
На мене не ми е чудно. Незнам другите зошто рипнаа. Ваљда оти Арабела го кажа тоа на многу чуден начин. Им оставала пари за убавото време пројдено со неа. Тоа така пишано излегува како да ги потплаќаш луѓето да те трпат.
Баш така напиша. Дека остава пари за тоа што седе кај нив. После проба да се вади дека имала пари и им помагала парично од што сакала. Што секако е во ред.
Јас ја цитирав @Mahrisa тоа што пиша кога би имала ќерка дека не сакала да седи со месеци кај неа кога ќе се омажи, ама на темава само да се скока, не сфаќаат ни шега. Не се однесуваше на Арабелка. Па јас тука имам прочитано дека седат со месеци ќерките со деца кај родителите, ама тоа не е мој проблем, не ме интересира мене тоа.