Сите сме оставале пари на мама бе Тие од странција па не станува збор.И јас на мојата секогаш и пикав пари во џеб.Не за гостопримството(боже зачувај) туку за да си купи нешто убаво за себе.Оти секогаш гледаше да има за сите,а себе си се ставаше последна. Нека крене два прста онаа која никогаш на мајка и не оставила пари да си купи нешто.
Снаата ќе си знае дека јас ако сакам ќе седам со моите, ако сакам ќе се мажам, ако сакам домазет ќе донесам, ко она што дошла снаа. Крај крајова зет и снаа не (треба да) се помили од родените деца.
Море луѓе, незнам шо толку ви е проблем старите ако ви помагаат, кешким и на мене да имаше кој да ми испрати ручок, или зимница или лубеници... или децата да ги рашета или шо ти знам шо.
Нема да одам во дом на свекрва, ако тоа го мислеше И да отидам, сосе партали ќе ме исфрли пред врата.
Ама членката кажа дека родителите не се должни да им дадат ништо на децата, ниту се должни да чуваат внуци. Нека дигне два прста тој што нема да им помогне на децата ако сте во можност. На деца ако не им се помогне, на кого? Значи родителите не се должни, а децата се должни. Братучетка ми кога доаѓа од Германија си изнајмува стан, таа си сака така, не е мажена, нема деца, а брат ти ете не живее со мама и тато, живее во Шведска, нема да му смета на бате, ама и таа си сака приватност.
Abe ne mi e problem,neka prakja Ama i nie edni jadaci so sme so sin mi,se ostanuva i se butka vo podrum...ama nema vrska
Како бе Господ ќе каже? Немате уста ли да се договорите со партнерот пред свадбата? па ќе оставате на Господ? леле
Така е, ништо не се знае што носи утрешниот ден, никогаш не вели никогаш. Може животот да ти се сврти за еден ден.
Abe gladna kokoska proso sonuva Mislam deka i ti si bila nekogas vo nekoj dogovor ama nakraj izlegoa krusi od dogovorot. Ima edna izreka Ti pravish plan,a gospod se smee
Членката сакаше да каже дела не се знае што може да ни донесе животот. Едно планираш, друго излегува. Не се знае во животот со што ќе се соочиме.
Ич не е сложено, сложени се меѓучовечките перцепции за тоа што е (не)исправно. Секој субјективно си гледа, од објективноста сите бегаат.
Па баш ова бар во наши раце е. Значи се договараш со партнерот дека нема живеење со стари и готово. Муабети од типот ај ќе видиме, прво кај нив па после на друго место..... се само лажење и ништо друго. Значи чао пријатно на таков партнер. Следечи, плис.
Пак не ме разбираш. Се случува ете не дај Боже болест некоја, нешто друго, останува едниот ете без работа, а сте планирале стан, не излегува секогаш како што планираме. Познаници така седеа под кирија и собираа пари за стан, детето им се разболе и цела заштеда по болници.
Ањушке, секогаш имаш избор за да не живееш со стари. Ми како живеат овие шо немат ни родител ни никој во животот? Се снаоѓаат. Едно е да ти помагаат старите а друго е да живееш со нив. Најнакрај, па и да биде нешто, зошто жената мора да се врати кај свекрвата? Поарно нека се врати кај нејзините.
Се едитирав. Познаници седеа под кирија и собираа пари за стан, детето им се разболе и цела заштеда по болници. Не знам како овие родители би имале избор, ајде кажи.