Abe @Adidas888 ti so tvojot ex soprug oti ne ziveese vo imanjeto so ti go ostavi tatko ti,tuku ziveese so negovite?
Нека дигне два прста и тој што нема да помогне на родител. На родител ако не помогнеш, на кого? Посебно овие што се по странство и се гледаат еднаш во годината. И да не даваат пари, секогаш доаѓаат со подароци, бар тие што ги знам. Никој никому не е должен, ниту родители на деца, ниту деца на родители. Тој што сака да дава си дава. До човекот е, не е до тоа дали е родител или дете. И аман веќе со тоа снаите се тупнале, двојни аршини, снаи светици и членките ме напаѓаат... Разбравме, не сакаш свекрви, ги браниш снаите и тоа го верглаш во секој втор пост. Искрено, најискрено од срце ти посакувам да бидеш свекрва еден ден.
Нема да коментирам за мене. Ама да кажам само дека моја грешка беше таа шо прифатив да живеам со неговите. Ничија друга.
Aма родителите ако не им помогнат, кој треба? Ја зборам за живи родители, инаку се уште си се под кирија, не се кај свекрвата. Ќе те поправам: не би се вратиле кај свекрвата, туку во куќа на дедото (не зборам за овие, нема шанси таму да живеат). Како децата се должни да им помогнат на родителите, а родителите не се должни на децата?
Па што има јас да и помагам на свекрва, секој на свои родители. Прескокни ме ако ти бодам очи. Нема да бидам свекрва, знам. А и да бидам што има да се мешам. Да, ги бранам снаите, и што сега? Одмини ме. Само јас тука пишувам, другите кафе пиете. На здравје нека ви е.
Даваме. Сите даваме. И сметки плаќаме и фрижидери полниме ама не се фалиме. Што мора сите да не знаат. Друго ми е муабетот. Џабе ми на мене сите пари што можам да им ги дадам, кога нема да сум таму во момент кога ќе им требам. Тоа е цената на сите што се во странство. Не можеш се да купиш, не е исто и човек да фатиш да ги погледне кога ќе дојде време. Сто пати повеќе вреди кога си се блиску фамилиите. Да имаш некој да те погледне кога си болен, да ти купи нешто. Убаво знаеме колку на родителите тоа им е потребно. Е ама арно, некои родители што го земаат здраво за готово и така помалку драма, расправија, провокација. Па син на мама, снаа лоша. Па куќа сум и дала, должна да ме трпи итн итн. Па снаа, нашла па зашла, се на готово сака. Се има меѓу нас де. Никој не е совршен. А инаку среќа што не има по странство, па нешто економија се врти низ дома. Пари од други држави се влеваат во мк буџет, па се крпи некоја дупка. Не мора се лошо за тие гастарбајтери де .
Нели Па кога ќе пише некоја во љубовни проблеми за некој проблем, па ете ги ќе дојдат и ќе викаат "Абе те знам јас тебе, истово и порано го пишуваше.."
Amiiii 40 pati ako se uklucishh na forumot,45 pati ima isto mislenje od edna clenka Ne da pamtish i ke sonuvas
Ако живеете посебно, зашто толку се оптеретувате со свекрвите ,золвите и така натаму.Разбирам да ,се мешаат ,да се испукате на темава размените мислење...Ама да се оптеретите толку цепидлачки... Абе дали сум золва, дали снаа , секој ќе си добие онолку колку заслужил.Молим лепо. И по некои ваши мислења ,оти ја сум золва ,не смеам да идам кај моите оти снаа ми ќе се лути.Оти она не преспива кај нејзните па не треба ни ја.Нема шо да се лути оти е одделена.Ако се лути нејзина работа бе.Да се буткаат гужваат по соба не иде ама ако има услови гајле ми е.Сум отишла кај татко ми и мајка ми.Такви поделби има. Еве ајка му н а маж ми, кај не помага па и понижува.Си го знае сеа местото.Што и да им треба нека си побараат од другите син и снаа ,не од нас .Може да си добие тоа што си приредила.И шо ќе и се замарам.Нема да се мења она сеа за мене хаха.
Јас кажувам за случајот на мајка ми , сите золви и беа омажени со деца , татко ми е најмал ..ќе ги остават децата кај нас и ќе шетат до никое време ...па како така ??? Ако не е мажена во ред ,ама по цели денови да седиш кај мама со децата и да си користиш ручек од братот и снаата е тоа не бива така.
И јас одам кај моите ,блиску живееме преку улица...ама се знае ред . Мене лично ми е срам брат ми и снаата да пазаруваат јас таму да одам да јадам секој ден со детето, не знам за вас ама мене ми е