Искрено баш ми е гајле ако ме нападнат За мене тоа се луѓе тотално без осет. Секако тоа е мое мислење па кој како сака нека си прави ама затоа после никој со никој не живеат, бидејќи се себични и воопшто не се почитуваат меѓусебно. Како не се жените криви? Што бараат секој ден кај мама и тато? Ако сопругот оди постојано кај неговите е мамин син нели а за вас е океј? А нели вашите родители сакаат парче раат? Еве настрана братот за кој очигледно не ви е ни гајле, за родителите ви е, или исто така не? Епа браво тешко на твоите со тебе. Ве пораснале ве омажиле и сеуште неможат едно кафе да си испијат на раат.
Знаеш зошто има повеќе право братот? Оти учествува во сметки. А золвата ке си дојде на готово а за сметка да помогне нема да и текне.
Нема врска дали ќе и текне за сметката или не. Тоа е и нејзин дом. Таму израснала. Ако не му одговара на братот и снаата, нека се преселат. А не да чекаат финансиска помош од свекорот и свекрвата и после да се жалат оти золвата доаѓала често.
Па еве и моите ме викаат кај нив ,ќерка сум не може да не ме сакаат..ама треба да си свесен дека таму веќе има друга фамилија .Одам ,пијам кафе и магла фаќам ...дома ми е најубаво .Сопругот лани не беше во Мк цел месец јас сама бев дома со ќерка ми па не ми текна да одам кај мајка ми на седенка затоа што дома си е дома. Кај си мажена таму ти е домот.
Подобро да сум заостанета во 15ти век отколку да бидам модерна золва и снаа и да правам кавги на братот. Секое добро
Само јас сум била "мразач" на свекрви. Не, не ја мразам, ама и не можам да ја сакам како мајка, тоа што сум искрена ви станав трн во око. Поздрав.
Епа треба да си стоиш на мислењето ,а не да паметуваш тука како ти одговара така . Јас што мислам сега дека не е во ред тоа ќе го мислам и утре и после 5 години.
Човек се менува низ годините, исто и размислувањата (можеби не драстично, но некои да). Може да си реплицирате со аргументи, пример.
Јас не вратив ничие мислење нит нападнав членка. Си кажав тоа што го мислам и си стојам на тоа. Плус јас сум во 15ти век уште не ги разбирам новите моди така да може у право си се .
Не, види многу интересен феномен е кога се напаѓа некоја сите се кријат под нозе као сложни, ама да те нападне тебе конкретно нема да ти биде сеедно. Држете си до вашето али малку на ниво нека биде. Не сме кајгана бог да чува.
Браво сакав истото да го пишам. Тврдоглавоста знае да биде неубава човечка особина. Додека е жив жовек учи и се менува. Но, изгледа не е онака ,,тврдоглавост’’ во женски род хехе
Па ме имат нападнато,знам како е. Јас не напаѓам никогаш. Има навистина тешки ситуации и проблеми каде што жените бегаат од дома кај своите бидејки има физичко или психичко насилство или несогласување .. како и да е кој како сака нека си живее.И мене ми кажавте дека мм не ме сака ама ете жива сум ,здрава, не се убив и да си фаќам здраво за готово од форумот .
Па и мене ми вадеа, ама сега јас кога вадам не е убаво нели? Па нека не ми пишуваат тогаш дека мразам свекрви и како сум ја оговарала, од истава членка добив милион критики, а таа си ја оговара и навредува свекрвата, била сељанка.
П.с, не се сите характери исти и не отчекувајте сите да се сложуваат. Вашето искусво е така оти сте го доживеале, не може и друг да се осеќа како вас ако не го искусил на тој начин. Не се ставајте во shoes you can’t fit, па не отчекувајте и вашата другарка од форум да ве разбери.
И ради вакви затуцани мислења од типот „што бара женското дете цел ден во домот на нејзините“, многу жени трпат мажи насилници наместо да се вратат во домот на нивните родители. Домот во кој живееле од по раѓањето и со години. Домот на кој имаат право на дел според законите.