Ви се восхитувам на трпението. Јас на твое место, пошто сум petty like that, ќе купам камера скриена, ќе ја ставам дома и ќе ја документирам секоја посета од неа со видео и аудио. Подло, ама спушти се на нејзино ниво и закани се дека ќе ги објавиш видеата да ја гледа цела држава. Ваљда срам има, пошто пред публика е едно, на само друго? Крај краева, за непосакувани гости има полиција
Насамо очи во очи е посуптилна, ама затоа преку телефон се чувствува најјака. Јас пред 3 години токму тоа го направив. Ми се јави додека бев на работа специјално за да ме навредува, па го заврши разговарот со "не му кажувај на син ми". Тогаш имав од постарите телефони што имаа опција да се снима разговор. Сега, кај новиве ја укинаа таа опција. Го снимив разговорот и му го пуштив на маж ми. Три пати го преслушувавме за да "откриеме" еден куп лаги кои во моментот на разговорот од шок не можев да ги сфатам. Токму маж ми ги препозна и тогаш сфативме што прави и со какви методи се служи.
Сега е уште полесно да се снима разговори. Постојат мал милион апликации, не сум ги користела ама сигурна има некоја членка што може да ти препорача некоја.. Виртуелни гушки, и ако си за, ај на кафе!
Мојата мимики користи мисли дека ја снимам, ќе зборни нешто но сака да навреди, но се прави одоколу како демек за друго зборува ако ме разбираш, мојава е далеку полоша и да не пишам какви работи има правено, нема да ти се верува. @deasmamas кај има такви камери?
Точно не памтам, но имаше тема за чување на деца и членки што плаќале за истото, па за мир на паметот оставале камера. Знам дека пишуваа имало некои како рамка од слика, не ме фаќај за збор ама да чепнеш по Google сигурно ќе најдеш каква ти одговара.
Не знаев дека има апликации. Ако знае некој, супер, нека сподели. Фала ви ептен за советите и поддршката.
Единствено решение ти е да се преправаш дека не си дома таа нека ѕвони на врата или на телефон ти не отварај ниту пак кревај на телефон ,ако му се јави на маж ти или отиде на работа кај него нека и рече дека не знаел кај сте а ако пред неа ти се јави речи ваму сум и толку,ама да сте договорени,и да ве фати на дело оти лажете правете се како ништо да не било таа нека си кажува,качете си се во кола и терајте шетајте таа сама со себе нека си зборува,сама си кажала сама си се слушнала,па нека се нервира и полудува,крај краева речете и да не доаѓа и толку дека ви пречи.Ако оди на работа кај маж ти нека се прави мж ти начукнат не нека и рече не сме ти рекле ние такво нешто,нека ја прави при очи будала како што ве прави таа вас,и да праша некој од колегите нека им рече маж ти таква си е периодов слуша од по други комшивки дека им викале така па да не сме и рекле и ние така си мисли нека им рече и пред нив нека се прави како ништо да не било.Ај го разбирам маж ти родители му се ама не се трпи твојава свекрва,со вакви како неа и тоа како се прекинува контакт.Па нели гледа маж ти како ве малтретира мајка му,живот немаш од неа,ама мајката од мажот е во прашање па со нив никако не смее да се прекине контакт,што и да прават ќе се трпат оти жал му е на мажот за родителите,жена му нека трпи.Полека и на дипломатски начин бркајте ја,психички ќе се оболите од ваков болесник,болест е оваа нејзиново.Иначе, и тоа како може мајката да забрани на баба и дедо да го гледаат внучето,оти тоа дете го родила мајката која старите ја газат и не ја почитуваат како мајка на тоа дете,не им е гајле што мисли мајката си тераат по свое,го пикат носот кај што не им е местото ,се мешаат во врска со детето и неговото одгледување,се мешаат во бракот.Затоа може и тоа како да се забрани гледање на дете од страна на баба и дедо ако влијаат лошо на мајката и ја навредуваат и газат.А мажот ако е маж ќе се однесува како маж и ќе си ја штити жената.Да им се плукнам на такви мажи што неможат без мама ни миг ако треба и во кревет ќе ја земаат ,оти таа е мама а без мама не може ништо,а жената ќе си ќути и трпи оти таа жена им е на некое трето четврто место,ама затоа мама е на прво место во нивниот живот.
Он има стравопочит. Така е воспитан. Сметам дека почит треба да се има (обострано, нормално), но страв не. А она така се поставила, и тој никако да го искорени тоа. Затоа се проблемите. Свесен е, постојано има расправии со неа, се нервира повеќе и од мене. И кажа дека јас сум му на прво место, но таа не го сфаќа сериозно. Го навредува дека не мисли со своја глава и дека јас го учам така да зборува. Одбива да прифати дека нејзиниот син не е веќе нејзино бебенце, туку возрасен, независен и самостоен човек. Бидејќи ја губи контролата врз него вината мене ми ја префрла.
Штом гледа каква е работата редно е да прифати дека за доброто на сите треба да стави крај на глупостите од мајка му.Прво на дипломатски начин а потоа и во лице да и каже.Ќе се плаши како да не,ни јаде ни каса мајка му ако навредува ќе и каже да не доаѓа веќе и точка.Намерно го праваат тоа некои мајка за да не се осамостои синот и да го направат нивна играчка ,како што сака да си игра со него мајка му,а жената нека трпи де од љубов кон мажот ,де дека му се родители на мажот па жал му е да им рече да не идат.Ако е единец па уште полошо ќе го манипулира со тоа.Овој проблем може да го реши само маж ти а ако сте му на прво место ти и детето ќе и рече в лице нема страв и страм тука доволно сте трпеле .
Што дека и кажа во последната расправија, тој вика на неа, а таа "ај сине стај кафе". Мува не ја лази. Ќе потрае ден, два. И после глуми, се преправа како ништо да не се случило. Мислам дека е до толку безобразна, што и да и' рече мрш од тука, оди си, таа ќе остане да си седи. Само за да издоминира повторно. Е затоа сум загрижена за нас двајцата. Затоа што имаме работа со патолошки случај.
Стварно бе не сваќам....Ваквиве случки , не се однос снаа свекрва ,туку навистина болни луѓе што си зимаат право за изживување.Мојава свекрва ,оваа, неколку други...Они се болни бе луѓе.Болни...Саможивници што не им е гајле за никој.Имам син ,утре да се изживувам и да му го растурам бракот на син ми да патат сите и ја да бидам среќна.Овие се демони ,не луѓе. @PinkStar договори се со маж ти и стојте заедно на тоа.Не попуштај ни милиметар.Не му спомнувај нон стоп за неа.Она намерно провоцира и праи срања да се замразите еден со друг.Оти реално вакви изживувања нормален човек не може да трпи.Мој совет за вакво створење е помалку дебатирања ,повеќе дела.Клучот на врата.Се дере во ваш дом ,фино културно покажи кај е вратата.И слободно потенцирај и баба си треба да знаеш.Најбитно не дозволувај да ти ја отруе душата.На ваков човек исто му се фаќа дали си добар или лош.Се додека добива внимание она е битна.Само кратко и јасно.Без емоции.Не можеш да ја смениш, ама можеш да и го ограничиш влијанието.Само не докажувај уште повеќе сила и слобода си зима.Гушки и бакнежи до бебушот и тебе.
Има опција за Voice recorder, а ако не можеш да се снајдеш имаш и апликации за снимање на гласот. Она што е најважно да не го забораваш: сеедно што е виртуелна помош, не си сама.
Фала ти! ❤️. И на сите останати! Без разлика што е виртуелна, значи подеднакво како и било каква друга помош.
Има и поевтини ако се прошеташ убаво низ продавниците ко Техномаркет, Нептун, Сетек, камери во Продавница - Анхоч (anhoch.com) Еве линк за апликации за снимање на свекрви, која апликација ви одговара: mobile phone voice recorder app - Google Search П.С. види фотос и повежбајте си за да не ве фати некоја неспремна.
Да би можела би дошла да те изгушкам и да те украдам од дома , ма не би дозволила пристап до твоја близина и до бебуш! Маж ти требало одма да пресече,значи одма! Он е повеќе крив,требало да и го покаже местото уште од самиот почеток а со тоа што и простувате затоа што е "Мајка" само и давате залет уште повеќе да ве гази и да омалуважува.
Да, грешка е што трпевме 3 години наместо веднаш да пресечеме. Сега ни се мава од глава тоа. Поука нека биде за сите што читаат и што имаат сличен проблем.
Имав другарка што раскина долга врска точно ради ваква мајка на дечкото. Тие ќе излезат, таа му викаше девојката ти е побитна, не ме сакаш, па со закани за самоубиство ако ја одтават. Не можеа на одмор да идат бидејќи таа сакаше сама со синчето да оди и уште мал милион ситници. Сегс знам што ја чекало и дека правилната одлука ја донела. Ти посакувам се да се заврши среќно и во ваша корист. Не дозволувај некој да си игра со твојата психа кога најмногу му требаш на твоето детенце. Бидејќи немаш друга поддршка, тоа треба да биде маж ти, се надевам ќе пресечете.
И многу бракови се распаѓаат заради свекрви. Најлошо е да си жртва на манипулатор. Борба ќе има без разлика дали ќе пресечеме или не... Ама барем не сум сама во борбата.
Паметна другарка, браво. Многу од случаите гледаат, ама си мислат ко ќе се во брак ќе се сменат работите. Не не, уште во врска да се се пресече... две-три така, па ќе сфати дека мамин син не може да дотурка далеку во животот.