Не му се секирам многу, многу за тоа кога ќе бидам свекрва на 2 или 3,4 снаи Ниедна не планирам со мене да живее, свекрва ми има 4 снаи и сите настрана си живеат и со ниедна нема проблем. Ние снаите не очекуваме ништо од нејзе, таа како свекрва не очекува ништо од нас.........и волкот сит и овците на број
Спојлер Аууу dushiche дефинитивно не верував се додека не го прочитав ова од тебе.Зар имало и жени како тебе со крстот на чело што и по толку газење на нив они упорни покажуваат насмевка и се праат дека ништо не било? Не се вреѓаат продавааат памет,Демек светици мајки терези кесовиии ахаха се изнасмеав дефинитивно. Животот е борба за опстанок,секој треба да си се бори за да му биде добро и не треба да дозволува да го газат. Да се водиме по твојата теорија dushice зар ако некој ти опали еден добар шамар по лицето,ќе го свртиш и другиот образ? Не така? Тогаш мислам дека е најпаметно да ја прескокнеш оваа тема Поздрав
Нејзе казната одамна ја стигнала само не е свесна за тоа. Бог ја казнил многу тешко што цел живот ја пече раната. Ама и покрај се таа не се наога како виновна за тоа едноставно вели бог да ги казни сите што ми ја создадоа таа болка . Ајде да не зборам каква казна ја стасало оти многу арно правела на времето. Сепак сме од исто село дојдени и добро ја познава мојата мајка што се правела ако јас не ја знам мајка ми и татко ми ја познават. Туку како велат тури и пепел во очи што сака нека прави само молам бог да ме остави на раат со малтретирањето колнењето и навредувањето. позз
Доволно е од дискусијата за trudnicka и од истото препукување. Она си ја кажа маката, вие си го кажавте вашето. Секој понатамошен пост кој ќе се однесува на неа ќе биде избришан. Редно е да се ослободи темава за послободна дискусија и за некој друг што сака да побара совет. И членката исто така ќе одмори од пишување тука, за истата цел.
После 26 години дојде и мојот ред да се омажам. Се омажив пред 2 недели. Немам проблем со свекрва ми сега за сега но со јатрва ми понекогаш ги имам а незнам ни јас зошто. Еве вчера свекрва ми вели „Ајде снашки денес сакам да ми замесите кифлички „ . Зедов сад ставив се што треба за да замесам и почнав да месам кога стаса тестото и велам на јатрва ми „Јатрво ајде сега јас ке ги расукам ти премачкувај ги со јајце и ставај им сусам и афион„. А таа ми вели „НИТИ ГИ ЗАЕСИВ НИТИ ТИ ПОМАГАМ„. Премолчив и си помислив па ајде сама ке ги направам не е крај на светот. Вклучив шпорет на 250 степени и по 10 минути ја ставив првата доза кифлички. Еве ја кај иде јатрва ми и ми вели „Откако дојде ти ти си омилената снаа во куќава само од тебе сакаат нешто„ . И се насмевнав не и реков ништо. Не помина половина час и еве ја кај иде пак и ми се дере ми вели заради мене со свекрва ми се испокарала ја прашувам зошто заради мене а таа ми вели дека сум знаела јас зошто . И сеуште се мислам која е причината зошто јатрва ми и свекрва ми се скарале заради мене!
oo da ne te razocaruvam mada sum pomlada od tebe 3 godini no sum mazena godina ipol i jas imam svekrva i jatrva pa mislam poarno zmii da bea poveke ke se slozev so niv toa e sekogas taka vo pocetokot koga ke se omazis prvata snaa e kriva za se no podocna tie dve stanuvaat kako majka i kerka a vtorata koj ja sisa mojot slucaj e takov zamisli ne sedume zaedno jatrvami si ima kuka koja sto kuka jas i maz mi ja napravivme za da izlezat bidejki ne mozes da sedis vo ista kuka so tolku narod svekrva mi sedese so nas i sega nastanuva problem taa odi na rabota vo konfekcija i nema koj da i go cuva deteto svekrva mi ne saka a taa mene me kolne zamisli deka navodno ja sum kriva i treba ja da i gi cuvam decata pa kaj go ima toa da sme zaedno da moram da go cuvam a ovaa ne znam i toa najkrivo od se mi e sto i svekrvami i jatrva mi me kolnat za deca da sum se raduvala na drugite deca da sum gledala vo nejzinite deca no sto ke pravis ima sekakov narod pa od neodamna pustija moabeti taka i taka sum sedela doma po cel den ke mi davala po 2000 denari da i gi cuvam decata koj sram ne znam sto da kazam no na nejze i ogovoriv jas si imam obvrski odam na fakultet sto ako sedam doma ne e lesno da spremas ispiti i toa na praven fakultet sum zapisana em sekoj moment ke me viknat na rabota vo Vladata no ne mozes da im dokazes im velam ima gradinki nosi si gi tamu jas ne ucam za da cuvam na narod deca no koj ke te svane mislat deka lazat oti sum vrabotena vo vladata a ja veke godina i tri meseci kako sum vrabotena i si zemam plata samo seuste ne se me viknala velat invalitska penzija sum zemala demek tato imal vrski (bidejki e inspektor za obrazovanie) i napravil nekoja dalavera so nekoj doktor a ni krivam ni nisto znaci potpolno sum zdrava no toa e ima sekakov narod i za toa ne se sekiraj nogu gledaj so maz ti da ti e se kako sto treba a isto taka i so svekrva ti bidi si na distanca poubavo e taka ne znam kolku ke me razberes no jas ti kazav se najiskreno od se srce
Вили мими, и на крај свет да седи, за саат двада и ги причуваш дечињата можеш. Затоа е семејството, да се помагаш. Сега ти, нареден пат таа ќе ти помогне тебе. Не знам зошто се стрвите олку за без врска кога ако размислите, корист имаат и двете страни, ем хармонија во куќа. Размислете, жени долги коси краток ум а уште пократок фитиљ. Ова од покоен Ѓ. Колозов кој и те како е во право
Епа може свеки и рекла види новава снаа како одма стана кифли да ми меси а ти не ме поштуваш и така... Не му се секирај ти сега јатрва ти се плаши дека ти ќе бидеш омилената и ќе ти мрчи малце ама верувам дека после ќе станете блиски.
vilimimi па и да ти кажам баш и не ме интересира како јатрва ми и свекрва ми ке се сложуваат јас сакам сите да се сложиме да нема омилена или неомилена снаа. А ти за децата да и ги чуваш ма ич не си ставај на памет ако сте семејство нека те почитуват и тие а не да те колнат . Ке го конат девојчето а таа сепак да им чува деца како не. А свекрва ти неможе да ги чува?
pa toa e i problemot svekrva mi ne saka da gi cuva pa zosto jas da gi cuvam drugo e nedaj boze nesto bolna bila ili trebala da odi nekade a ke gi pocuvam ne e problem i nedela da e i dve i jas ne mozam da gi razberam i jas sakam da si imam sloga so niv no ne biva a dodeka svekrvami glumi deka e bolna ne moze da gi cuva a po cel den e kaj nea i koga ke se skaraat togas ona e losa jas sum dobra pa posle nekoe vreme ja sum losa a jatrva mi e dobra a site raboti gi pravi ona
taka e potpolno te razbiram sto sakas da mi kazes ne e problem jas da gi pricuvam decata den dva ili nedela ili dve pa makar i mesec neka e no da i gi cuvam non stop sekoj den osven nedela? taa da si odi na rabota a pozadi grb grop da mi kopa?? i toa ne e vo red jas od tolku mnogu doverba sto sum imala kon nea za kratko vreme sto ja steknav duri placev za bebe pred nea a taa da me kolne da sum se raduvala na nejzinite deca nema logika mislam se ostavam vo racete na gospod no da se sitis na nekoj za deca toa treba kako da kazam toj covek da e bez srce a dve deca se ednoto i e dve godini drugoto 9 meseci i da gi cuvammm.. ima gradinki moze da gi nosi tamu bidejki toa e obaveza sekoj den znaci 6 dena od sabajle od 5 da stanes do 15 casot da gi cuvas imame svekrva ona treba da gi cuva a ne jas
^Да ги почуваш некој ден,по некој сат е ок и сосема оправдано,ама некој да очекува дека си должна некому да чуваш деца и да бидеш нечија дадилка е тотално нефер и нелогички. Најубаво е да си разговараш со твојот сопруг околу овој проблем.
i jas istoto go velam no toa e niven problem a ne moj ne sum dolzna da cuvam deca na nekoj drug a dodeka maz mi ne mi vrsi nikakov pritisok duri i toj se cudi kako da kazam se smee nema zboro sto da kaze gleda deka rabotata e nadvor od kontrola a problemot e resen od poodamna ne sum vo nikakov kontakt so niv poubavo e taka cisto edno dobro utro i si gledam rabota sega si sedat so svekrvami zaedno po cel den taa e pak bremena deka da e ke se porodi i ke si zema pari sepak toa si e nivno no da cuvam dete za pari nikogas kolku si imam zelba ke si cuvam a za pari ne bidejki na toa dete treba da mu obezbedis zivot da ima ednostavno zadovolsto a ne samo dete da cuvas za pari a da gi nema osnovnite raboti sepak kako sto kaza toa si e niven problem [mod-kirilica:2cz2rkd0][/mod-kirilica:2cz2rkd0]
Пред еден пост ќе одеше јатрвата на работа и затоа бара да и ги чуваш децата, сега е бремена и пред породување за да земе пари за трето дете Некако грозјето како да ти е кисело или така ми се чини
jas samo vo kratki crti i objasniv na edna zenicka si ja videla na forumot koga se omaziv ednoto dete bese 1 godina a taa bese bremena so vtoroto 3 ili 4 meseca se porodi vo juli minatata godina a kaj i da e i sega ke se porodi znaci rabotata bese mnogu komplicirana ne e vo momentov ima sigurno 9 meseci
Уште ова чудо што ме снашло, не можам да поверувам. Се случува веќе цела недела, ве молам за помош. Спојлер (Не сум мажена официјално, но си жевеам kaj дечко ми веќе години и заедно придонесуваме во куќата со парите. Од никогаш не сум имала некој раат со свекрва ми, во се се меша, многу му наредува на дечко ми, а и на маж и. Таа не е вработена.) Се скарав со дечко ми за нешто меѓу нас, онака првпат посериозно и таа без воопшто да биде свесна зошто се скаравме, ме избрка од дома и (да, да, ме избрка) и ми рече дека нема јас да се карам со синот, има да слушам што ќе ми речат. И јас заминав пред негови очи, тој пола збор не рече. Потоа ми се јави и ми рече колку ме сака, ама мајка му била тврдоглава и дека требало да и се извинам (а, нема за што нејзе да и се извинувам) во лице за таа да ми простела и да се вратам назад. Ако не сум се извинела, ќе сме раскинеле. Разговараме цела недела, му кажувам дека не и се извинувам, и да не и потпаѓа како мало дете, но тој не можел да излезе на крај со неа. Во меѓувреме да е работата потрагична викнала некоја пријателка со ќерка и од Австралија, спремна мома за мажење за да ја бендиса мојов. Ама тој не ја ни погледнал. Не знам што да правам, овој дечково е слабак невиден, престана и на мобилен да ми крева, а во врска сме веќе 9 години !!! Спојлер (Моите се во : но комент фаза)
Абе и јас сум во no comment фаза, бидејќи овоа стварно само такваа реакција може да предизвика. Ама сепак, за 9 години во врска како до сега не си го сватила каков е на карактер?
Брат ми случајно прочита и вели дека тој на негово место би си собрал куферите и ќе си оди заедно со жената. Јас разбирам нивна куќа , може сте биле гласни во караницата па да и посмета , ама да те испуди па и да му мести нова снајка. Ај она чукната ама тој Најголемата грешка е во него Имате ли каде да се преселите ? Веројатно е дека не сакаш да ви пропадне врската но сериозно треба да размислиш околку изборот . Но не сум на твое место па не би да се мешам . Ако сакаш да успеете како пар , не гледајте дали сте уложиле во куќата или не , многу поголеми проблеми ќе имате , преселете се некаде сами овде тешко дека ќе имате мир , а и тешко дека ќе го отргнеш од влијанието на мамичка .
Чекај, дечко ти ти кажал да и се извиниш на мајка му бидејќи таа те избркала од дома. Ајде бе! И плус одите 9 години, а според ова што го прочитав тие немаат никаква почит кон тебе. Девојче, размисли убаво покрај какви луѓе сакаш да градиш иднина.