1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Its_me

Its_me Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2024
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    87
    Не и отварај нека тропа. Кај ја издржувате уште се прави дрска. Јас би и викнала полиција да не вознемирува ако живееме заедно ми го ремети детето треба со таков тон и се подразбира ке се испокара после ке се тргне

На Mumoftwo30 и Camille84 им се допаѓа ова.
  2. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    73
    Dzabe preku nea e se i taa se pravi deka e ona onaa i nikoj nishto ne i moze i samo kavgi za tie deca drugo nishto od tie decata moeto nemozam da go gledam i trpam koa me nervira ikao e malo

3. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.127
    Допаѓања:
    20.951
    Кога ќе дојде тоа дете кај тебе да чука, ти спреми се сама и своето дете и излезете. Вратата заклучи ја.
    Кога ќе се вратите ако пак е тамо и ако пак сака да дојде, ќе му кажеш дека ќе одмарате и оти не бива да влезе.
    Џабе ќе се караш со сите, кажи му на детето така и готово. А таа вештерката ако ти дојде да се расправа кажи и и на неа дека не го сакаш повеќе тоа дете кај вас.
    Биди дирекна бе, кој ги ебе. Ако се караат со тебе, бар да имаат причина за шо да се караат.

На marrisa, Mumoftwo30, riba79 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    73
    Vaka deteto ne se kacuva kaj mene ama lupa po cela kukja koa ke odite kaj babamu i samo se dere se mh smeta, ne jadel voa ne piel toa i se dere maz mi 100 pati gi brka na den oni pak tuka ama oni nemaat gajke kako nikoj da ne zboruva se karame skoro sekoj den nikoj ne se zamar majkamu pak go prakja i pak a taa si odmara doma

На Mumoftwo30, Anyshka и Adidas888 им се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.127
    Допаѓања:
    20.951
    Па во тој случај не гледам друго решение освен да разговарате со бабата или со мајката на детето, да им кажете дека детето смета со тоа лупање и дерење. Ипак детето си иде кај баба му и тоа ти неможеш да го спречиш.
    Да идеше кај вас, можеш да го избркаш.

6. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    73
    Celata rabota e toa sto maz mi ja izdrzav i nea i sea kerkai za da si odmara doma go prakja kaj nas od moeto dete delam da dademe na nea a taa dava na toa dete pa plus i za doma im kupuva jadenje, nemozam da dozvolam i nekoj da mi se dere na glava sekoj den i da izdrzavam plus uste edni dete da baba mu e neka dojde 2 ili 3 pati nedelno a ne sekoja den za dorucek rucek i vecera ne sum multimiljarde

7. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.127
    Допаѓања:
    20.951
    Во целава ситуација, маж ти е најкрив, он не треба ни денар да им даде. Со него ќе си разговараш.

8. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    73
    Dzabe e kolku pati i na niv im veli i na majkamu i tie si kjutat i pak ista pesna toj se se samo nerr i dr nis

9. Camille84

Camille84 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    791
    Кажете и на свекрва ти дека пари за леб, храна, веќе нема, детето кога ќе вика и тропа по дома и го ремети твоето јави се на золва ти и кажи и да дојде да си го земе или ќе и викнеш полиција на свекрва ти (дека е таму детето).

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    73
    Kolku pati maz mi im zv im kazuva i posle taa se zali na svekrvata i doma pak se raspravame se znae i si tera po nejzino sho sakash prai ne se razbira mi ide nekogasg da se otepam od nervoza uste koa ke go vidam toa dete me nerr

11. Camille84

Camille84 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    791
    Зошто ја издржувате ете? Купи леб само за тебе и однеси и само за неа, не купувај ништо што јаде детето, не и давајте екстра пари да купува плус за него. Не да им кажувате на золва ти и на свекрва ти, сфакаш дека сте во предност со тоа што ја издржувате и ќе и давате онолку колку треба само за неа. Начини има, само треба да се запнете јако, џабе се карате ако на крај на ден им даваш пари и за неа и за золва ти.

На Anyshka и Adidas888 им се допаѓа ова.
  12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.050
    Допаѓања:
    168.231
    Море жени
    Се читате ли шо пишувате?
    Да мразиш дете ејјј

Ја да сум свекрва ке ве набркам од куќата бре
    Или золвата?
    Ви оставила спрат куќа и ви смета
    Ами да седе и она таму како ке живеете

На tanjita, fashion-addict, Alex08 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.321
    Допаѓања:
    41.609
    А што очекуваш совет тогаш ако сте пробале со убаво и не бива?
    Да се иселите и да примате кој сакате тогаш дома.
    Детето не е криво за ништо, мајката е што е невоспитано и со неа треба да се збори, дете како дете си сака друштво. Внуче ти е на крај крајот и секој ден да го хранам нема да ми е мака.

На крај крајот таа куќа е на свекорите и ќерката има исто толку право таму како и вие, пази тука не збориме за морал што е убаво и емпатично да се прави, факт е дека има право колку сака да биде таму, маж ти и она заедно пораснале во тоаа куќа.
    Тоа што вие ја издржувате свекрвата ви е најголема грешка, ако веќе е препишан едниот спрат на вас и со тоа за благодарност ја гледате финансиски тогаш ок, ама ако немате ништо на ваше име што и да кажеш џабе е.
    Соберете си ги парталите и иселете се или трпете, друго решение нема. Штом со збор не се разбираат ништо нема да се смени, детето е дете и се понаша како дете, не можеш да очекуваш ти од дете да ви решава семејни односи.

На Mumoftwo30, Biljarkata, butterfly_91 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    2.020
    A da svrtiš druga strana i da počneš da davaš samo za deteto, pošto toa e dete i ništo ne e krivo? Na primer kje kupiš čokolado, jadenje nešto što toa saka i kje odneseš i kažeš žal mi e za detevo pokraj vas vakvo, za nego da ima vie slikajte se. Inaku dete ko dete, kje saka da doagja, ja imam komšiče od osum godini od kako e rodena doma ne e pribrana se e kaj mene na gosti, pa kamo li da e roda od soprugot, vnuka.
    Opcija vi e da odite pod kirija i parite za nivnata izdrška da ja trošite za toa, i mirna glava.

15. Wolfie Girl

Wolfie Girl Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    379
    Ќе му кажеш дека услов за да живеете заедно е да живеете сами и одделени,речи му еве ни со моите ни со мајка ти нема да живееме.Ако ви бара пари за во куќата нешто ич да не давате, поарно купете на кредит по пола стан или ќирија плаќајте него пари да и давате,плус ако не е докумантацијата чиста и нема црно на бело гаранција оти на дечко ти ќе остане денар да не давате ниту пак да инвестирате или реновирате.Не му попуштај или сами или нема да живееме заедно кажи му.Ете и моите ти мислат добро и ќе ни помагаат ама нема ни кај нив да живееме ни тие со нас да живеат.
    Имав можност да видам исход од ваков сличен случај од другарка со која студирав заедно ќе ти го напишам.Одеа другарка ми и дечко и заедно 3-4 години и овај ја запроси,помина веридбата и ај заедно да живееме кај мене во стан и рекол вереникот,станот е трособен .
    Другаркава не можеше да најде по струка работа и се вработи продавачка,иако додипломски и мастер заврши со просек над 9.5 ,ама не е толку голема госпоѓа како мајка му на дечко ти па да неможе кај било да работи за да придонесува во домот.Се пресели кај вереникот и после 1 недела ете ја со куфер сестра му(разведена е) и внук му, неможел внукот без вујко му.
    Сестра му на вереникот т.е идната золва на другарка ми не работи никаква работа оти неможела да трпи некој да и шефува над глава па родителите ја финансираат а она си се излежува.
    Станов е од вереникот на другарка ми оти се договориле со родителите на сестра му да и дадат пари за да купи стан во Скопје а вереникот од другаркава си купил стан во градот кај што живеат па родителите зеле кредити и им дале пари,ама сестрата си ги потрошила за шетање и подмирување месечни трошоци оти не работи како што пишав погоре.Кога почнале сестрата и внуков да живеат со другаркава и вереникот оти не работи сестра му цела плата од вереникот одела за храна,шетање,облека и други потреби на сестра му и внукот.
    Ми вика другаркава ако купам чоколадо мора и на внукот да му купам,ако купам фустан мора и на сестра му да и купам,ако правам фризура мора и таа да направи а јас да платам со мојава плата.Каде и да шетаме мора да ги носиме.
    И еден ден на кафе седнале сите тројца бидејќи на вереникот му било страм и жал да и рече на сестра му другаркава и рекла отворено дали планираш да најдеш работа оти ние не можеме да те финансираме веќе ни требаат пари,и иднава золва почнала да плаче дека таа не се понижувала каква било работа да работи,па немало убаво место како за неа,како не му било жал на брат и да работела за минималец па да и шефувал некој и станала си заминала.
    Вечерта кога си дошле од работа другаркава и вереникот со куфери мајка му и татко му дојдени и за да седат оти морале да ја бранеле ќерка им од другарка ми.Па кавги како не му било жал на вереникот од другарка ми да ја терал продавачка да работела сестра му туку требало да ја финансирал.
    И другарка ми рече најмногу ме погоди кога рече мајка му, остај ја ти ××× продавачка нека си работи мене не ми е гајле тоа ич јас сестра ти не ја пуштам толку ниско да падне да биде продавачка ако треба леб и сол ќе макам ама ќе ја издржувам дури сум жива.И татко му од вереникот кој рекол дека не иде предвид да ја пушти ќерката да работи за ниска плата оти тој си го сакал и ценел детето свое,драгоцена му била ќерка му.
    После оваа другарка ми се спакувала и си заминала кај неа дома.Вереников и дава изговори од типот жал ми е за внукот,греота е сестра ми сама е ,неубав брак имаше.Секоја втора реченица што ја изговара другарка ми после ова е пишам сум многу што се верува со **** и кажува што и рекле родителиве од вереникот.
    Епа сега ти процени како ќе ти биде животот со мајка му од примеров и земи ги предвид зборовите од дечко ти греота е,ќе ни се најде,сама е.
    Мајка му е научена на готово,не дека не може да најде работа туку не сака да работи било што понижување и е така јас заклучив од се што напиша ти,се мисли којзнае која е па не сака таа да биде продавачка,да чува деца,да биде чистачка,таа си сака лежи лебу да те јадам.
    А кога ќе живеете заедно ти ќе треба да ја финансираш или маж ти ќе ја троши платата на неа а вие ќе се стискате со твојата плата.Што ако во кавгати рече вака како што и рекле на другарка ми родителите од вереникот,ја раниш за да те вреѓаа во знак на благодарност.Значи ако некој работи каква било чесна работа е срамота а не е срамота да се излежува здрава и права и да бара пари секој месец како паразит.
    Можеш и тоа како услов да му го ставиш како знае и умее да ја натера да се вработи мајка му, а тоа може да го стори ако скроз и го прекине финансирањето,и да не ја сожалува ако му плаче туку да и каже наместо да плачеш вработи се не можам повеќе да те финансирам нема да видиш ни 5 денари од мене повеќе.
    И ако почнете да живеете заедно секој своите финансии да ги раководи не на купче па после да излезе вие сте тргнале и штеделе за мајка му да ги јаде тие пари оти кутрата не може да работи било каква работа.

Последна измена: 10 септември 2024
    На *Amethyst*, Spidy и Anyshka им се допаѓа ова.
  16. Its_me

Its_me Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2024
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    87
    Така се поставив, еве и мојов не работи по професија па не е подолу, но јас да и плус друго од страна кога имам прилика потфатувам па не ми се намалив ништо. Ако се нема услови се работи се што е во прилика ама човек ако нема работа навика е многу тешко. Ние зборевме да живееме заедно но мајка му се налути и јас оладив и му реков јас кај тебе повеке не одам додека не ми збори од нејзини прични и после се жали јас не сум и зборела демек ,,во моја кука да не сметам,, и незнам јас лично се навредив и му реков додека не најде работа нема ние заедно да живееме. Он едно дете е и е и се прави за нејзе, и купува ја пази ја мази, а кога треба и таа да врати се е жалби и поплаки и ке го изнервира и ке чека самиот да му помине. Мислам на почетокот таа си беше супер со мене, но како се накренаа на сериозно нештата дали и стана страв дека ке и го земам ,,детенцето,, ма да нормално секој сака свое семејство да гради тоа е биолошка ствар што секој ја има и неможе никој против тоа, иако тврди дека и е мило ама со постапките не ми се чини.

17. Its_me

Its_me Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2024
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    87
    Инаку мислам дека премногу мешање на фамилија во врска не е добро оти е сепак од друга страна, а човеков бил на средина и пробувал да го оправда и заштити сите на некој начин. Нормално мајката повеке си ја сака керката од колку снаата ама не е тоа никаков начин да се пристапи така особено омаложување бидејки од чесна работа нема срам и независноста е зелено знаме, знаеш дека некој е спремен се да работи за да се издигне себе и до свое парче леб му е одработено. Мене никогаш никој ми нема работа побарано ниту молено да работа, се знаеш имаш основни потреби и сакаш и да се облечеш и да прошеташ тогаш ке работиш. Знам дека е демотивирана мајка му на мојов оти нема работено долго не и чинеле не ја плакале ама мора да се оди напред. Јас со тешка физичка теренска работа по струка со тешки здравствени проблеми не се откажав иако се ми оди по лекари и лекови пак не се имам откажано и пак имам мотивација за себе и моиве и партнерот и да сум позитивна понатака.

18. butterfly_91

butterfly_91 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    673
    Многу мразам кога возрасните се наметнуваат и манипулираат преку дете.Згора на се ако се злобни и му ја трујат и душата.Драга членке,имате посебен спрат ,не сте во заедница.Доколку они го користат тоа дете за нивни глупости(има и такви) едноставно е заклучи ја вратата.Тоа дете не е криво ,па де се лечите и издеравате сите на него.Маж ти му рекол иди си.Шо ви е на вас бе?
    Те разбирам имате бебе и ти треба мир и приватност.Само заклучи.
    Доколку сестра му не се разбира , исто и свекрвата немаат осет дека спие или лупа,одете кај неа ,и понашајте се исто.
    Ама да викате на дете оди си ,па стои како дрво,ви фали нешто...

На Iva.T, An-na, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    984
    Допаѓања:
    3.451
    Како да викни полиција детето е кај баба му не е кај неа. Дека леб јадело детето полиција.

На fashion-addict, Iva.T, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.050
    Допаѓања:
    168.231
    Ја џабе не реков да се прочитаат шо пушуват
    Се рекло свекрвата е крива и се е она крива
    Они се криви ем му смета политиката у таа куќа ем седат таму
    Па не ми одговара станувам и си одам
    Си барам чарето за мир да имам

На Mumoftwo30, 1209, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.