1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    228
    Епа тогаш ич нека не и е галје ќе и речеш што како се прави во таа куќа ако не живее таму нема што да се замара ќе и кажеш лкај и е местото. Како ти одговара тебе така да правиш и ич да не се замараш. Јас да бев на твое место и така да ми речеше за работи да не носам за инат у пакети ќе собирав скршени играчки и ќе носев кај свекрва ми за да фаќа место за да има за што да збори после и нема да ја ставам на уво нека се нервира.

На Emilija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    228
    Ваши правила во туѓи куќи?
    Не е мое правило туку е воспитување дека коа се живее во заедница сите треба да си го соберат јазикот за доброто на сите ако се сака да се живее мирно а не со расправии. Или пак не значи дека ако прифатиле да живеат у заедница немаат право на мир луѓето вие треба да си чукнете главата бидејќи кога сте се мажеле сте си оформиле семејство и треба да си гледате семејството а не дргото да ве интересира и секок ден кај мајка ви да идете да климчите по цели денови.

На Luna91, Mother of 2boys, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  3. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    5.142
    Kukjata ne e tvoja i ako sakas mir vo zaednica tesko da ja imas.
    Pred brak se gleda kade ke se zivee.
    I da,ne moze lugje od nad 50 god da se smenat mnogu zaradi zetot/snaata.
    Treba da ima sozivot i mir za da se funkcionira ama vo glavno toa go tolerira samo ednata strana.
    Mozda i starite sakaat da imaat mir ama ne moze da imaat od nas pomladite.

На MG3 и Just.do.it им се допаѓа ова.
  4. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    242
    Ziveele nekad vo zaednica ama ja ne sum ni bila togas so mm.
    Nejzinite deca sto smetale na maz mi ? Sto mu gi tupnuvala da gi cuva i sea uste drnda.
    Jas uste pred da se zememe sr izjasniv deka ne ziveam vo taa kuka tuku ke si sedime kaj mene vo stan.
    Uff iskreno srekna sum sto nemam ni brat ni sestra, ovie odnosi blisko rodninski karanici me nerviraat.
    Za jatrva ne sum imala nisto protiv , nemam ni sega ne ja mrazam ama treba da me olabavi od nekoj gluposti sto si gi umisluva i da prekine da se natprevaruva so mene.
    Ne sme na trki

На mama11 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    228
    Епа не е ни на свекрвата и таа дошла како снаа ( невеста ) во куќата на маж и. Значи ако се нормални луѓето сите треба да се почитуваат и да си го почитуваат мирот и едни и други. Золвата си отишла од куќата и толку си почнала свој живот надвор може да си доаѓа кај родителите ама да биде во нормални граници а не секој ден. Треба сечиј мир да се почитува и снаата и синот не можат секој ден да им викаат гости да им реметат мир на старите истото важи и за другите. Кога сите живеат во заедница на сите е куќата а не на "свекрвата" зошто она прва ќе се буни ако си отиде синот од куќата

На mimidjon, Luna91, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  6. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    5.142
    A ako stanot go kupile zaedno vo brak kako nie so maz mi civa e kukjata ili stanot,hmm?

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.044
    Допаѓања:
    168.221
    На снаата :rofl::rofl::rofl:

На Just.do.it и riba79 им се допаѓа ова.
  8. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    18.964
    А ти мислиш дека во зграда ова не се случува? Што ќе правевте со 10 вакви деца во комшии.
    Де бе вашето не вика не скока? Како мумија ли седи цел ден..ај жити се
    Не се замараат мора да го истрпат маж ти веројатно го притискаш.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Wolfie Girl

Wolfie Girl Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    379
    Крив е маж ти во туѓо што инвестирал,со тие пари ќе си купел стан ама изгледа си мислел дека нему ќе му припадне куќата или како знак на благодарност што ја финансира мајка му ќе му го препише делот,ако е во брак стекната ќуќата, ама гадно се зафркнал,ај тоа па и реновирал,градел правел , ја финансира мајка му за повеќе и поубаво да ви се дере и да ве брка културно шефицата, ако не ви се допаѓа одете си ами кој ќе ја рани после,ама си начекала си користи.Барајте делба да се знае кое и што од кого е.Уште при првата кавга маж ти требало да престане да ја финансира ,тој самиот си се заглавил да мора сега да седи оти му е криво за парите што ги давал за реновирање и финансирање.Совет мој е штом така ви вика ќере ќе си дојде тогаш да прекинете да ја финансирате за леб да не и давате,ако е одделно струјата и водата и тоа не и плаќајте нека плати и нека ја нарани еднаш ќерето мамино.Горе клуч на врата нека тропаат нека се дерат не им отварајте кога ќе дојде маж ти излезете си и шетајте тие нека се дерат колку им душа сака,ако седите дома клуч на врата и што сакаат нека прават.Јадење купете си само за вас а свекрва ти нека ги гледа најлоните полни со храна кога ќе ги качувате штом ви вика да се приберете нека јаде со поглед ако не и чини нека си бара од ќере пари,оти безобразно се однесува ,ако иде детето нека иде кај неа на спрат што бара кај вас по цели денови,ниту дадилка ниту градинка си ти, ќе го примиш и кај вад нека се дружат ама секој ден и по цел ден да е кај вас што е многу многу е,вистина и золвава и свекрвава имаат дел во куќата ама има и маж ти можат барем како знак на благодарност што ја раните свекрва ти да се приберат малце и да не ви досадуваат ете на долниот спрат што сакат нека прават не во целата куќа да урлат нека имаат осет барем малку.Ако не и дава маж ти пари на свекрвава што ќе јаде делот од куќата и не е само нејзина куќата.
    Нека и збори маж ти нека и рече вака викаш се дереш ама да те потсетам јас те ранам не те рани ниту сестра ми ниту некој друг,да не сум јас ќе пекаш за леб како Бог да ме гледа треба не тон да ми повишуваш.Од другиот месец да си бараш пари од сестра ми или работа да си најдеш од мене денар не гледаш никогаш веќе.Е тогаш кога ќе побара од зетко и ќерето и кога ќе добие корпа ,тогаш ќе биде солзи сами капат прости ми работата, маж ти да не и попушта па нека си ја прибере устата малце.Решение е делба и секој по свој пат маж ти е крив што инвестирал а со тие пари и со парите што и ги давал на мајка му стан ќе сте купеле.Мирот нема цена и десет куќи да има маж ми и тоа само негови да се т.е единец да биде ќе си барам наш стан да купиме,по пола и пола на мене пола на него пишан за да можам после работа да си легнам да одморам и да си поуживам со кафенце,контролори да немаме колку сме купиле,каде сме купиле и зошто сме купиле,да си уживам дури го пијам кафето без нико да ми пречи и прави галама,да си ручам раат.Ако ме почитуваат ќе живеам со роднините на мажот ако не ќе ја бакнуваат вратата,истото и за односот на маж ми со моите роднини ќе важи.
    Крив за цела ситуација е маж ти и уште си тера по старо.Имате дете тоа дете не сака кавги и викања , парите што ја финансирате свекрва ти од неговата уста ги вадите, со нив ќе сте му купеле или отплаќале на рати макар еднособен или двособен стан за да си има свое барем ќе знаете тие пари за детето сте ги инвестирале.

Последна измена: 12 септември 2024
    На Feminka22, tinkerbell22, Трагедијаупмм и 3 други им се допаѓа ова.
  10. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    228
    Па според некои членки и на свекрвата е и на золвата зошто они се фамилија на мажот и треба секој ден да доаѓаат кај синот син им е снаата треба да ќути

На Camille84 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    5.142
    Zatoa ne treba da se zivee vo zaednica.
    Mladite sakaat mir,starite isto.
    Ima edna parola Ni stari ni pari..
    Zatoa mladite treba da rabotat i sami da si plakjaat kirija/kredit i nikoj na nikogo nema da smeta.
    Umre toa vreme koga samo na maskite se ostavalo.

На Feminka22, Just.do.it, MG3 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    228
    Еве ние во заедница сме имавме финансии можевме да си отидеме ама свекрвата глуми дека ќе умре ако си одиме исто и другите и попушта овој. Ама тука е друга работата они стварно ќе пропаднат ако си отиде маж ми и ги боли многу тоа цела работа он им ја води и на сите како потрчко им е, ама не се зафркнувам повеќе само да се средам и си идам око не ми трепнува ако сака нека дојде со мене ако нејќе нека седи со мајка му

На Feminka22, Трагедијаупмм, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  13. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    5.142
    Pa neka umre,eden den i taka ke umre boze me oprosti.(facepalm)
    Glavniot problem e kaj maz ti,ne kaj starite.
    Vie treba da ziveete i da stvarate i familija,tie treba da se posvetat na nivnite potrebi,a ne da gnjavat mladi lugje.Toa se energetski vampiri,samozivnici...

На Just.do.it, Трагедијаупмм и mama11 им се допаѓа ова.
  14. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    15.175
    Тоа е друга тема.
    Секој знае како треба.
    Како да не живеете во Македонија па чудно ви е што старите граделе спратови за еден ден синот да ги "гледа".
    Прво ќе го наместат да им ја дотера куќата а после не чини снаата, треба само да слуша и да клима со глава на "мама" и "тате".

На Трагедијаупмм, mama11 и Anyshka им се допаѓа ова.
  15. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    5.142
    Umira toa vreme,sega pomalku se zivee coporativno.
    Mnogu spratovi se sega prazni;)

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    15.175
    За среќа да, но не секој има можност прво спрат да дотера па после да се заглави со кредит за стан.

17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.622
    Допаѓања:
    33.864
    Празни се затоа што повеќето се отселени.
    Нека им седи така куќата празна. :)
    За ќерката ако се разведе да има кај да седи. :D
    Со нивното однесување ги бркаат младите, ама па кукаат кој ќе ги гледал.
    Е нема и јаре и паре.:D
    Седат таму младите не чинат, ќе се отселат пак не им чинат. :D

На Трагедијаупмм, Elliana, mama11 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    15.175
    Во оваа приказна тие најмногу на бабата и прават услуга. Нема да им е сигурно сеедно и на неа и на ќерката ако ја остават. А всушност кој син би ја оставил мајка без никакви примања сама? А и не треба. Се што фали е малку да се приберат со ќере и да ги остават да живеат на раат, ама некогаш и тоа малку за некој е преголем влог во заедништвото.

На mama11, Macimaxi3, riba79 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    228
    Силни се сеа свекрва и золва нели треба да се однесуваат лошо спрема снаата ама кога ќе си отидат ќе се лупаат со глава во ѕид што направиле

На Трагедијаупмм, *Amethyst*, mKdevojce и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    2.850
    Може ли совет во ЛП.

На tinkerbell22 му/ѝ се допаѓа ова.