1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Wolfie Girl

Wolfie Girl Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    379
    А зошто ќе умре дека син и ќе биде среќен?Таа од тоа се плаши да не биде синот среќен, епа тоа е ќе неможе да се меша.Само вакви саможивни не умираат, затоа ич да не се секира женава ништо нема да ја стрефи.
    Нека си живеат синот и снаата како што сакаат и им одговара,а таа нека си го гледа нејзиниот животот.И нема потреба да и даваат извештај и образложение каде ќе живеат.

На Pixi5, SummerGirl, Трагедијаупмм и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.111
    Допаѓања:
    20.884
    Јас неможам да се сложам околу тоа "ти си крива, ти си го одбрала". Пошо маж неможеш вистински да го запознаеш се додека не се венчате и не живеете заедно. Оти дури тогаш си го покажуваат вистинското лице.

А и да е така како шо викаш, па шо мајка барал тој да се жени кога не сака да се оддели од цицката на мама? Таквите уопште не треба да се женат.

На SummerGirl, Bubbly-sugar, Трагедијаупмм и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.576
    Можеш, ама тоа зависи и од жената, дали сака и дали се труди да го запознае.
    Пример, има жени кои знаат дека пие уште во врска, се дрогира, или ја изневерил "неколку пати" а таа му простила. Ама свесни за тоа стапуваат во брак. И после оф леле ме тепа, има љубовници итн...

Е на ова ќе ти одговорам “толку му сече". Тој е "маж" у куќа, како тој ќе каже. Обично над жената покажува моќ, понекогаш сила, а мајка му е ред и закон, и не смее да и противречи. Така е воспитан и тоа му е одлика на карактер, не испливува после брак. Освен ако имале врска од една недела па им се брзало за брак(ама и тогаш жената може да ги активира своите сетила, својата интуиција, храброст и умешност и психолошки да го анализира субјектот-маж)
    Затоа, секој наш избор е само наш.
    И после кога нешто не чини, па ние сме го избрале.

На SummerGirl, Gosh, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    896
    Баш читав нејзин коментар ,жената кажа дека проблем и тешко и е шо ќе живее кај родителите на жената да се селеле странство нема да и било тешко ама никој не и бил во кожата да ја сфати де ...
    Во право си посебно исто би додала дека нема шанси родителите да им ги запознаеш во неколку пати одење на гости.
    Жив човек се менува ,значи јас не сум иста како пред 10 г. Точно е дека се си носиш и дека никоја не може да те направи :алкохоличар,курвар ,коцкар.
    Ама ете има парови кои се заедно 4-5 г откако ќе се земат по неколку години почнува да се коцка пример до тогаш не се коцкал. Пример мм имаше ,,поуки" од колега ,,како смее вака да ти се испонаша јас мојата ја тепам за ова... "
    Има мажи без карактер кои на ова ќе пробаат да се докажат.
    Ама секој од нас има слаби точки кои во допир со манипулатори се активираат и тоа може да е тригер за мажите да си уништат брак.
    Еве кај нас и двајцата слаба точка ни е детето и свекрва ми не манипулира со него... па јас имав кавги затоа шо детето од мене плачело јас сум го тепала е тоа му го зборуваше и мм со мене се караше,се закануваше итн.
    Јас ова пред брак не би можела да го знам бидејќи тогаш немавме дете...
    А со мене манипулираше заканувајќи се дека нема да ја чува додека сум на работа а уствари тоа е нејзиниот придонес за домаќинството ,со ништо друго не придонесува.

На deasmamas, *Amethyst*, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    19.762
    Screenshot_2024-10-04-22-55-16-941-edit_com.facebook.katana~2.jpg

Еее... И после проблеми, епа проблеми

На Pixi5, WhiteCat33, Mnik и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.111
    Допаѓања:
    20.884
    На Mumoftwo30, Amore123 и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  7. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.794
    Допаѓања:
    12.287
    Дали од свое име и презиме си го има напишано проблемот? :D и Драган и Драгица ги спомнува, оф мајко (facepalm) Ова да е мојата јас би ја шернала чисто да добие повеќе внимание.

На Pixi5, WhiteCat33, Mother of 2boys и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    795
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.954
    Допаѓања:
    35.834
    Тоа е болест. И после се чудат зошто снаите ги избегнуваат. :x

На Mnik, *Amethyst*, LiquidLuna и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.438
    Допаѓања:
    15.424
    Ако сака да биди удобна и утешна без тегоби госпоѓава нека вложи во Конти се што има:cash:, ќе напрај дебела пара и после ќе можи и таа да се исели кај синот еее таму далеку во Скопје. :smoke:

Ова имињата Драган и Драгица по нејзин предлог изгледа се дадени на внучковците. :)

На tanjita, LiquidLuna, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    7.981
    Во Женски домаќински муабети :rofl:

На Mumoftwo30, LiquidLuna, Adidas888 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.573
    Допаѓања:
    39.504
    Значи жената си има големи теБОГИ,а вие ѝ се смеете наместо да ѝ помогнете

На Pixi5, WhiteCat33, Mnik и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.111
    Допаѓања:
    20.884
    Епа тебогите за смеење се :rofl:

На Mnik, DELFINA81, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.161
    Допаѓања:
    12.177
    Мене сепак ме погоди ова - филинг алоун :(
    Претажно

Ццц, место да се радува што на свое ќе си идат, посебно ќе си живеат, самостојно, ќе си имаат подобар живот, она тагува што веројатно нема да може снашката да ја замара и да командува.
    Уште и подмолни планови дали да глуматала дека е неарна, за да се сожалеле.. :x
    Ах бе како им работи мозокот на стариве, да се исплашиш што ли те чека во иднина од твоите кога ќе дојдат на уште постари години , па и ти дали би се претворил во проклетник таков кога ќе остариш. Како старее човек ко да побудалува ми се чини, ем љубомора и завид кон помладите, ем и себичноста исплива на површина.

На Pixi5, Mnik, marija305 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.954
    Допаѓања:
    35.834
    А зошто да се радува? Па кого ќе малтретира. На кого маста ќе му ја вади. Мора на некого да наредува. Снаата е најдена на улица, па ќе прави со неа што сака. А ако снаата има свој став, е тогаш е невоспитана. Па следува глумење. Мора и некоја крокодилска солза да се пушти. :x

На старите треба да им е мило што децата си основале семејство и што сакаат слобода. А не да ги условуваат со тоа За кого ја правевме куќата.

На Pixi5, Elliana, marija305 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.161
    Допаѓања:
    12.177
    Само немој синчето да попушти и да се предомисли, маф им е работа. Убаво кажуваш, треба и жената да има свој став, не да го командува мажот и она ко мајка му, туку да знае кога и она да дигне глас. Се знае кој е примарното семејство на мажот.
    Треба да го почитува.
    Ова испаѓа деца праат само за да има кој да ги дочува. Страшно.
    Не гледам друга причина.

А тие нервози проголтани низ годините? Ниедна куќа, ниеден имот не вреди ако здравјето ко прво го изгубиш и ко второ мирот го немаш. Родители биле тие и мислеле на доброто на синот, внуците, а прават сѐ најлошо да им е во животот.

На Mumoftwo30, *Amethyst* и SummerGirl им се допаѓа ова.
  17. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.139
    Допаѓања:
    7.678
    Епа проблем е како не, снаата не сака да живее со неа, снаата сака да се преселат во Скопје. За се е крива снаата.

Ми се повраќа како можат вакви глупости да пишуваат. Снаата не сака, се во еднина пишува. Демек синот нејзин е дете па снаата со сила го зема во Скопје.

На Mumoftwo30, *Amethyst*, LiquidLuna и 2 други им се допаѓа ова.
  18. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.027
    Допаѓања:
    15.606
    Мислам дека профилот е лажен. Ваљда не е толку луда , да со име и презиме лупета такви глупости.

На јolene, LiquidLuna, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    7.926
    Ех, вакви ненормални има колку сакаш. Вујна ми е една од нив. Со братучетка ми нема нема добар однос, ама затоа е опседната со братучед ми.
    Колку проблеми правеше кога се ожени, а тој па глупак ја слушаше.
    Снаа ми од стресови и рак доби, сега се добри, ама му требаа 15г да сфати каква е.
    Се на неа и е лошо, не може да работи, по лекари ја носат, а нема дијагноза, се е ок.
    Само да биде во центар на внимание, ненормална.
    Сакаше снаа ми да се селат за Германија, ама како така, па ќе умрела таа, па како без син и и внуците и не отидоа.
    Тежок манипулатор, страшна работа.

На Erika.greeneyes, hermosa, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    19.762
    Ее па не е прв ваков пост...
    Иначе не е лажен профил. Влегов во профилот да се уверам, затоа го сокрив името

На јolene, Трагедијаупмм, BellaBibi и 4 други им се допаѓа ова.