Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. Wolfie Girl

Wolfie Girl Активен член

А зошто ќе умре дека син и ќе биде среќен?Таа од тоа се плаши да не биде синот среќен, епа тоа е ќе неможе да се меша.Само вакви саможивни не умираат, затоа ич да не се секира женава ништо нема да ја стрефи.
    Нека си живеат синот и снаата како што сакаат и им одговара,а таа нека си го гледа нејзиниот животот.И нема потреба да и даваат извештај и образложение каде ќе живеат.

2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Јас неможам да се сложам околу тоа "ти си крива, ти си го одбрала". Пошо маж неможеш вистински да го запознаеш се додека не се венчате и не живеете заедно. Оти дури тогаш си го покажуваат вистинското лице.

А и да е така како шо викаш, па шо мајка барал тој да се жени кога не сака да се оддели од цицката на мама? Таквите уопште не треба да се женат.

3. Abeja

Abeja Популарен член

Можеш, ама тоа зависи и од жената, дали сака и дали се труди да го запознае.
    Пример, има жени кои знаат дека пие уште во врска, се дрогира, или ја изневерил "неколку пати" а таа му простила. Ама свесни за тоа стапуваат во брак. И после оф леле ме тепа, има љубовници итн...

Е на ова ќе ти одговорам “толку му сече". Тој е "маж" у куќа, како тој ќе каже. Обично над жената покажува моќ, понекогаш сила, а мајка му е ред и закон, и не смее да и противречи. Така е воспитан и тоа му е одлика на карактер, не испливува после брак. Освен ако имале врска од една недела па им се брзало за брак(ама и тогаш жената може да ги активира своите сетила, својата интуиција, храброст и умешност и психолошки да го анализира субјектот-маж)
    Затоа, секој наш избор е само наш.
    И после кога нешто не чини, па ние сме го избрале.

4. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Баш читав нејзин коментар ,жената кажа дека проблем и тешко и е шо ќе живее кај родителите на жената да се селеле странство нема да и било тешко ама никој не и бил во кожата да ја сфати де ...
    Во право си посебно исто би додала дека нема шанси родителите да им ги запознаеш во неколку пати одење на гости.
    Жив човек се менува ,значи јас не сум иста како пред 10 г. Точно е дека се си носиш и дека никоја не може да те направи :алкохоличар,курвар ,коцкар.
    Ама ете има парови кои се заедно 4-5 г откако ќе се земат по неколку години почнува да се коцка пример до тогаш не се коцкал. Пример мм имаше ,,поуки" од колега ,,како смее вака да ти се испонаша јас мојата ја тепам за ова... "
    Има мажи без карактер кои на ова ќе пробаат да се докажат.
    Ама секој од нас има слаби точки кои во допир со манипулатори се активираат и тоа може да е тригер за мажите да си уништат брак.
    Еве кај нас и двајцата слаба точка ни е детето и свекрва ми не манипулира со него... па јас имав кавги затоа шо детето од мене плачело јас сум го тепала е тоа му го зборуваше и мм со мене се караше,се закануваше итн.
    Јас ова пред брак не би можела да го знам бидејќи тогаш немавме дете...
    А со мене манипулираше заканувајќи се дека нема да ја чува додека сум на работа а уствари тоа е нејзиниот придонес за домаќинството ,со ништо друго не придонесува.

5. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Screenshot_2024-10-04-22-55-16-941-edit_com.facebook.katana~2.jpg

Еее... И после проблеми, епа проблеми

Pixi5, WhiteCat33, Mnik and 13 others like this.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Чалосана :rofl:

Mumoftwo30, Amore123 and LiquidLuna like this.
  7. Skyler

Skyler Истакнат член

Дали од свое име и презиме си го има напишано проблемот? :D и Драган и Драгица ги спомнува, оф мајко (facepalm) Ова да е мојата јас би ја шернала чисто да добие повеќе внимание.

8. Amore123

Amore123 Истакнат член

Во која група ги споделуваат макиве?:D

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Тоа е болест. И после се чудат зошто снаите ги избегнуваат. :x

Mnik, *Amethyst*, LiquidLuna and 4 others like this.
  10. Bratot

Bratot Форумски идол

Ако сака да биди удобна и утешна без тегоби госпоѓава нека вложи во Конти се што има:cash:, ќе напрај дебела пара и после ќе можи и таа да се исели кај синот еее таму далеку во Скопје. :smoke:

Ова имињата Драган и Драгица по нејзин предлог изгледа се дадени на внучковците. :)

11. marija305

marija305 Популарен член

Во Женски домаќински муабети :rofl:

12. forumce

forumce Форумски идол

Значи жената си има големи теБОГИ,а вие ѝ се смеете наместо да ѝ помогнете

Pixi5, WhiteCat33, Mnik and 10 others like this.
  13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Епа тебогите за смеење се :rofl:

Mnik, DELFINA81, Mumoftwo30 and 2 others like this.
  14. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Мене сепак ме погоди ова - филинг алоун :(
    Претажно

Ццц, место да се радува што на свое ќе си идат, посебно ќе си живеат, самостојно, ќе си имаат подобар живот, она тагува што веројатно нема да може снашката да ја замара и да командува.
    Уште и подмолни планови дали да глуматала дека е неарна, за да се сожалеле.. :x
    Ах бе како им работи мозокот на стариве, да се исплашиш што ли те чека во иднина од твоите кога ќе дојдат на уште постари години , па и ти дали би се претворил во проклетник таков кога ќе остариш. Како старее човек ко да побудалува ми се чини, ем љубомора и завид кон помладите, ем и себичноста исплива на површина.

Pixi5, Mnik, marija305 and 11 others like this.
  15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

А зошто да се радува? Па кого ќе малтретира. На кого маста ќе му ја вади. Мора на некого да наредува. Снаата е најдена на улица, па ќе прави со неа што сака. А ако снаата има свој став, е тогаш е невоспитана. Па следува глумење. Мора и некоја крокодилска солза да се пушти. :x

На старите треба да им е мило што децата си основале семејство и што сакаат слобода. А не да ги условуваат со тоа За кого ја правевме куќата.

Pixi5, Elliana, marija305 and 9 others like this.
  16. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Само немој синчето да попушти и да се предомисли, маф им е работа. Убаво кажуваш, треба и жената да има свој став, не да го командува мажот и она ко мајка му, туку да знае кога и она да дигне глас. Се знае кој е примарното семејство на мажот.
    Треба да го почитува.
    Ова испаѓа деца праат само за да има кој да ги дочува. Страшно.
    Не гледам друга причина.

А тие нервози проголтани низ годините? Ниедна куќа, ниеден имот не вреди ако здравјето ко прво го изгубиш и ко второ мирот го немаш. Родители биле тие и мислеле на доброто на синот, внуците, а прават сѐ најлошо да им е во животот.

Mumoftwo30, *Amethyst* and SummerGirl like this.
  17. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Епа проблем е како не, снаата не сака да живее со неа, снаата сака да се преселат во Скопје. За се е крива снаата.

Ми се повраќа како можат вакви глупости да пишуваат. Снаата не сака, се во еднина пишува. Демек синот нејзин е дете па снаата со сила го зема во Скопје.

18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Мислам дека профилот е лажен. Ваљда не е толку луда , да со име и презиме лупета такви глупости.

19. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Ех, вакви ненормални има колку сакаш. Вујна ми е една од нив. Со братучетка ми нема нема добар однос, ама затоа е опседната со братучед ми.
    Колку проблеми правеше кога се ожени, а тој па глупак ја слушаше.
    Снаа ми од стресови и рак доби, сега се добри, ама му требаа 15г да сфати каква е.
    Се на неа и е лошо, не може да работи, по лекари ја носат, а нема дијагноза, се е ок.
    Само да биде во центар на внимание, ненормална.
    Сакаше снаа ми да се селат за Германија, ама како така, па ќе умрела таа, па како без син и и внуците и не отидоа.
    Тежок манипулатор, страшна работа.

20. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Ее па не е прв ваков пост...
    Иначе не е лажен профил. Влегов во профилот да се уверам, затоа го сокрив името