По се шо напиша заклучувам дека она има таков план да ви го растури бракот и сега ќе и дозволиш тоа да се случи и толку да ви влијае? Едноставно е многу ако пак прашува зошто не збориш јави се и кажи и, ја читаме пораката и срам да тие за сето ова шо го изнапиша, јас децата ќе си ги праќам во градинка оти тоа е наш избор, ние сме мајка и татко на децата, како не ти е срам така да се упикуваш во нашата приватност, јас не зборам заради ова твое однесување и ако продолжиш нема ни да зборам, за СЕ шо ти напишала да не и ќутиш него да покажеш заби и да возвратиш, нема да зборам ако не се однесуваш кон мене со почит. Кога убаво ќе и возвратиш ти си ги отвараш картите во твоја полза ова направи ги пред сопругот за да разбери дека ти си во право и да те подржи во таа одлука, ако ти се караш само со него и очекуваш тој се да среди сам верувај не може, мажите не можат пред мајките и си велат па и дека не е ништо страшно тоа како се однесува мајка му, но кога ќе нагласиш каде е проблемот и тој ќе застане на твоја страна. Значи за ништо немој да ќутиш но не го замарај само него зошто со кавги ништо не се решава, само кога ќе те нападне она ќе си се браниш зошто си се почитуваш себе си и така и другите ќе те почитуваат.
Trosam vreme vo pakuvanje zasto so malo bebe treba da zemis se sto ti treba I se sto ne ti treba.... I odime kaj svekrvata I svekorot. I moram da go smenam toa defenitivno, ako ne odime nie tie ke dojdat, kako jas da sum prinudena da se druzam so niv sekoj vikend. I namesto da go zeme vnukot I da go zaigra, nea vo glava I e samo rucokot, cigarite, pa kolku se izmorile od varosuvanjeto, pa generalka pravele... Go zimat dodeka jadam I dodeka se banjam. A kapak na se mi e sto mm premnogu gi stedi, izmorena bila, ova bilo. A ne pravat nisto, ne rabotat po 60g... Pred da se porodam muabetot I bese ke bila tuka za se, otkako se porodiv se ja boli, I resile penziknerski zivot da ziveat. Okej, togas zosto jas da macam so pakuvanje I kuferi? Za 1 saat ipol igranje dodeka ispijam kafe so maz mi I koga ke si dojdeme muabetot e ajde mama, nemoze toj bez mama, miloto na baba.. I velam I na mama I treba nekogas malce promenade, I veli e toa e MAMA, a baba si e baba.... Nz samo mene li mi precat takvi komentari..... Dodeka maz mi na vikendi kaj niv si prespiva dodeka ne se naspie. Ako stanime pokasno so bebuzka odman komentar sonceto go ispustivtw nz sto, kako da se raduva sto ne sum naspiena. Ednas mi veli, kolku ubavo e da si baba, imas vnuk dodeka mama ne spie po celi noki.....
У право е жената, мајка е мајка, баба е баба. Ти имаш обврска да го чуваш, она да си поигра кога сака. Детето треба таткото да го чува не да спие за викенд кај мајка му. немаш мака со свекрвата, маж ти е за растење
@Bellaa1234 сите така се силат пред да се роди бебето дека ќе го чуваат, после сфаќаат дека е мачно и душата излегува. Искрено, не мислам дека имаш некој голем проблем. Си бара родител, не баба... мачно е, 1 саат со бебе, ко 5 саати на нива Е сега, родители ко родители, си се навикнуваат на таквиот живот, ама тетки, баби, стрини веќе се исцрпуваат после некое време. Саат и пол кафе со мажот ми не си имавме со години испиено, да ти кажам... и тоа ти е луксуз, браво и за тоа. Треба да имате еднакви обврски околу бебето со мажот, не со свекрвата.
Па не оди ако не сакаш, нека оди маж ти сам ако толку сака. А за бебето подобро така што не сака да го чува отколку да ти се меша.
Maz mi da, ne e cveke za mirisanje, vo pravo si I ti. Ama ete se trudi da nadomesti so finansiski del. A mojata rabota doma, normalno majka si e majka nelii.. Uste e vo proces na prevospituvanje. Naucen bese od majka se na gotovo, eve go sega I rucek sprema odredeni denovi. Mene mi rece na pocetok, ne go mesaj vo domakinslite raboti. A sega pa mi veli pred nego, kolku taa tolku I ti treba da pravite se zaedno.. Vi se molam.. Znam baba e baba, fala I za tolku navistina. No ponekogas se nerviram, zosto takvi komentari da me vovedat da custvuvam sovest na griza ako se izbanjam ili ako odime na edno kafe. I ne se slozuvam, eden saat vo dve nedeli ne e nisto. Ama mora da se ceka, I so mene I vo dvor za jas da drzam a od strana da go ,,zabavuvaat,, Pa I koga ke rece bravo za sin mi sto pominuva tolku vreme so vas I ti pomaga. I velam toa mu e obvrska, roditel e.... A koj ke kaze bravo za mene...pravo e majka si.. vi se molam.. A da, se pakuvam I odam radi sto gi pocituvam I sakam maz mi da e srekjen, no se poveke se nerviram tamu. Valda treba da gi skratime odenjata. Iako maz mi bil lut I komentarot ke bide ,, ke se odmoris I ti,, epten..
Da, fala I za toa. No mislam I nie majkite treba da si go dozvoluvame toa za sa bidime ispolneti kon decata I soprugot. A za toa treba nekoj incijativno da saka da bide so bebe(8m e) za ko ke dojdis da ne rece, edvaj cekase mamicka da dojde, kolku I da e taka. Ili jas preview ocekuvam. Ne deka dojdov sveki da ogovarqm I tatko mi neznae da go zabavuva, ama ajde ke kazis raboti cel den izmoren e. Ista vozrast se, sveki ne raboti, I fala bogu ima odlicno zdravje....
Твое дете е , не нејзино, ако сака ќе го игра Амин! И тоа е многу! Никој не ми зел дете да јадам и ослабнав 40 кила кога беше бебе, а се бањав со бебе у транспортер у веце. Тоа по 5 години дури го имав, кафе со маж кога спие дете а не да чекаш свекрва. И радуј се да е така, дете со мама треба да биде. Поголема вистина нема Така е. Она само љубовта ја има и кога сака си игра, ти ќе думкаш и ќе трчаш по болници и ќе трчаш секаде. Што има лошо? Многу е. Ти го раѓање, твоја обврска е 24/7 Што е лошо? Браво Тука е проблемот, тука реши го, не барај на друго место.
Оф топик можеби ќе направам ама луѓе Зошто мислте дека ВАШИТЕ ДЕЦА кога ќе се родат треба да се обврска на сите околу вас? Тие деца првенствено не имаат нас како родители,потоа следуваат сите останати за кои треба да размислите два пати дали некој е должен да ни ги тинтри,и уште 5 пати дали ќе ставате забрани да не зборува мм со мајка му или да не и ги давам да ги види од мојот бес спрема нив. Јас не велам дека тие не треба да помагаат воопшто АМА јас не можам никој да натерам да прави нешто на сила. Кој има свест сам ќе се понуди,а кој нема не е наш проблем.
I misli deka e vo red toa sto si se banjala so transport u wc I sto si oslabnala 20kg? Nz otkogas potrebite stanaa privilegija. Ete jas ne mislam taka, na kraj na denot ne vikam nikogo doma da go dumka. Znaci sum pakuvala kuferi da odime kaj BABA I nakraj da mi kazat deka se izmoreni... ve molam
Ама што не сфаќаш? Секој освен ти и маж ти има право да не сака ни 5 минути да ви го почува детето, и тоа легитимно право. Ај намали ги очекувањата (во идеален случај ич не ги ни имај) и разочарувањата ќе ти бидат помали. Ако бараше решение на твојот проблем тоа е. Доколку пак сакаше да се плука по свекрва ти, почекај може ќе дојде некој да те потапка по рамо.
Па ти ги имаш правено тие деца или свекрва ти ги правила? И јас 2 деца пораснав и уште ги растам сама, и не сум се пожалила. Никој не е должен дете да ми гледа.
Ne, samo sakav da dojdam da si ja ispraznam dusata. Deka I nie majkite zasluzuvame da ispieme kafe, bez pritoa da ni se naglasi I slicno.. Ne ostavam dete sekoj vtor den nema ni da ostavam nekogas. Maz mi e pregoren od rabota, po doma pravi kolku so moze. Zatoa ja zedov svekrvata vo ovoj kontekst. Patem ne sum u nozete u vis, od mali noze se grizam za obvrskite, I znam so e obvrska. I da, ako sum majka neznaci oti ne treba da ispadnam od doma....
Pocinata e majka mi, tatko mi ne zivee tuka. Zatoa sto pretezno odime na vikendi kaj niv, po nivna volja.
Треба да излезеш од дома,ама прво треба децата да ги ставиш на прво место,па после ти. Тоа е мајчинството..барем за мене е така.