Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.040
    Епа ете тие пораснале и не им треба баба, си одат на училиште, на активности, имаат другарчиња. Баба не е интересна. И твоето ќе порасне и нема да ја бара. Ама со две деца е потребна помош ако се мала разлика. Да има кој да направи ручек или да седи со едното дете.
    Немој да влегуваш непотребно во конфликти. Како што ти пишаа замоли го сопругот да и каже, него нема да му се налути.

2. Stars⭐

Stars⭐ Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Мали се сите.
    Како и да е,ќе гледам поскоро да имам второ
    :)
    Уште една ситуација,ајде тоа ми го објаснете.

Кога свеќи ќе земе друго дете во раце или кога ќе гушка друго внуче моето е пољубоморно нејзе отколу мене.
    И оди после не се нервирај...........

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.465
    Допаѓања:
    42.504
    Абе 8м е детето, уште не знае што со себе, ќе сакало повеќе мајка од баба. Значи едноставно сака промена, цело време е со вас и му е интересно кога ќе ги види, вие сте му здосадено што е сосем нормално, тоа е знак дека сте добри родители.
    Замисли ти цел ден си со едни исти луѓе, секој ден, исто рутина, те тераат да правиш се исти работи и еднаш во неделата добиваш шанса да излезеш со некоја другарка што ја немаш видено цела недела, нема ли да си превозбудена што ќе смениш?

Не дека ја бара неа за да те повреди тебе, ја бара оти му е интересно што менува, отид ега веќе почнува да разбира повеќе и она има повеќе време да ја игра оти само тоа и е работи и детето ја бара.
    Јас искрено не гледам проблем тука, проблемот е во тебе што не можеш да ја смириш твојата љубомора.
    Ако ја чува ко што треба и како што ти ќе кажеш, едноставно немаш основ да бараш да не ја гледа, а со тоа и да не ја сака.
    Можеш да не ја оставаш на чување, тоа е твој избор, ама пак ќе им се радува кога ќе ја види.

Моето пример свекрвата ја гледа секој ден, си игра со неа ама не ја бара, мајка ми кога и да ја види со плачки и лажење мора да ги разделиме.

@Stars⭐ абе моево е љубоморно мајка ми мене ако ме гушне, а не пак друго дете.
    Проблемот е во тебе, си ставаш на срце без потреба.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.040
    Зборуваме за бебе? Па јас мислев дека е 2-3 години (facepalm)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Stars⭐

Stars⭐ Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Каде прочита 8м? Скоро Година ипол е.

6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.905
    Допаѓања:
    267.384
    Па со него мораш прво да го решиш проблемот. Ако тој не те разбира и со него не сте на иста страна за чување на детето, свекрвата ќе си тера по свое оти на нејзиното дете тоа му годи.

Потполно разбирам и во право си дека не смее ниедна баба да гази преку тоа што ти си одлучила како мајка за детето, но бирај си ги битките за долгорочен раат. Биди сигурна дека малата нема никого да засака повеќе од мајка си, а за останатово, мораш со маж ти да средиш (доаѓањето кога сака, носење што сака бабата и сл.).

7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.905
    Допаѓања:
    267.384
    Ама интересна и' е, не ја гледа постојано, ја размазува, на година ипол ти веќе ја воспитуваш, знае дека не си секогаш забавна и дека не и' даваш сè што ќе посака. Баба ем поретко ја гледа, ем и' тера ќеифи, верувај многу од нас што сме имале баби такви - така сме се однесувале. Ти кажав за мојата баба, од мајка ми мајка, како малечка ми беше најмерак со неа кога ќе бидам, логично пошто дома не ми беше сè дозволено, кај неа на лустер да сакав ќе ме качеше.

И како поголема одев и спиев кај неа после излегување, до ден денес сум блиска со неа многу, ама далеку од тоа дека не знам која ми е мајка или друга жена сакам повеќе од мајка ми.