1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    1.281
    Епа ете тие пораснале и не им треба баба, си одат на училиште, на активности, имаат другарчиња. Баба не е интересна. И твоето ќе порасне и нема да ја бара. Ама со две деца е потребна помош ако се мала разлика. Да има кој да направи ручек или да седи со едното дете.
    Немој да влегуваш непотребно во конфликти. Како што ти пишаа замоли го сопругот да и каже, него нема да му се налути.

2. Stars⭐

Stars⭐ Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    13
    Мали се сите.
    Како и да е,ќе гледам поскоро да имам второ
    :)
    Уште една ситуација,ајде тоа ми го објаснете.

Кога свеќи ќе земе друго дете во раце или кога ќе гушка друго внуче моето е пољубоморно нејзе отколу мене.
    И оди после не се нервирај...........

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.914
    Допаѓања:
    45.346
    Абе 8м е детето, уште не знае што со себе, ќе сакало повеќе мајка од баба. Значи едноставно сака промена, цело време е со вас и му е интересно кога ќе ги види, вие сте му здосадено што е сосем нормално, тоа е знак дека сте добри родители.
    Замисли ти цел ден си со едни исти луѓе, секој ден, исто рутина, те тераат да правиш се исти работи и еднаш во неделата добиваш шанса да излезеш со некоја другарка што ја немаш видено цела недела, нема ли да си превозбудена што ќе смениш?

Не дека ја бара неа за да те повреди тебе, ја бара оти му е интересно што менува, отид ега веќе почнува да разбира повеќе и она има повеќе време да ја игра оти само тоа и е работи и детето ја бара.
    Јас искрено не гледам проблем тука, проблемот е во тебе што не можеш да ја смириш твојата љубомора.
    Ако ја чува ко што треба и како што ти ќе кажеш, едноставно немаш основ да бараш да не ја гледа, а со тоа и да не ја сака.
    Можеш да не ја оставаш на чување, тоа е твој избор, ама пак ќе им се радува кога ќе ја види.

Моето пример свекрвата ја гледа секој ден, си игра со неа ама не ја бара, мајка ми кога и да ја види со плачки и лажење мора да ги разделиме.

@Stars⭐ абе моево е љубоморно мајка ми мене ако ме гушне, а не пак друго дете.
    Проблемот е во тебе, си ставаш на срце без потреба.

На Oneo, H.VAGA, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    1.281
    Зборуваме за бебе? Па јас мислев дека е 2-3 години (facepalm)

На deasmamas, Candice.S и 1209 им се допаѓа ова.
  5. Stars⭐

Stars⭐ Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    13
    Каде прочита 8м? Скоро Година ипол е.

6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.809
    Допаѓања:
    274.823
    Па со него мораш прво да го решиш проблемот. Ако тој не те разбира и со него не сте на иста страна за чување на детето, свекрвата ќе си тера по свое оти на нејзиното дете тоа му годи.

Потполно разбирам и во право си дека не смее ниедна баба да гази преку тоа што ти си одлучила како мајка за детето, но бирај си ги битките за долгорочен раат. Биди сигурна дека малата нема никого да засака повеќе од мајка си, а за останатово, мораш со маж ти да средиш (доаѓањето кога сака, носење што сака бабата и сл.).

На SummerGirl, Stars⭐ и 1209 им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.809
    Допаѓања:
    274.823
    Ама интересна и' е, не ја гледа постојано, ја размазува, на година ипол ти веќе ја воспитуваш, знае дека не си секогаш забавна и дека не и' даваш сè што ќе посака. Баба ем поретко ја гледа, ем и' тера ќеифи, верувај многу од нас што сме имале баби такви - така сме се однесувале. Ти кажав за мојата баба, од мајка ми мајка, како малечка ми беше најмерак со неа кога ќе бидам, логично пошто дома не ми беше сè дозволено, кај неа на лустер да сакав ќе ме качеше.

И како поголема одев и спиев кај неа после излегување, до ден денес сум блиска со неа многу, ама далеку од тоа дека не знам која ми е мајка или друга жена сакам повеќе од мајка ми.

На SummerGirl, Stars⭐ и 1209 им се допаѓа ова.
  8. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.914
    Допаѓања:
    45.346
    Грешка сум разбрала, па и толку да е, ете и моето е малце повеќе 21м, и исто се понаша со баба ми(мајка ми) мислам дека не се работи за тоа дек нејзе повеќе ја сака, туку како што реков поинтересно му е дека промена.
    Кога е на само со тебе ја бара ли или со тебе си е исто блиска?
    Јас пак мислам во твојата глава е од љубомора дека не сакаш они да се блиски.

За она што погазува збор јас ќе разговара со неа или маж ти, ама за другото стварно немаш потреба за грижа.

На Mother of 2boys, *Amethyst*, LiquidLuna и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Stars⭐

Stars⭐ Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    13
    Todler е,не е бебе :)

10. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.014
    Pukna topkata denes.
    Smaceno mi e.
    Ne mislev deka ke dojdam pak na temata no veke sum ogorcena.
    Vasilica(stara nova godina) slavevme vecer vo rodniot grad kaj maz mi zasto parickata se padna kaj mene. Pa da ne idat drugarive na maz mi vo gradot kaj ziveeme otidovme vo roden grad na maz mi. Znaci vo kukjata na svekrva mi I svekorot.
    Se deli lepce I se praj meso. Rekov jas I mm ke poracame zasto nesakam nikogo da obavezuvam da gotvi. Nejkam obvrska plus.
    Svekrvata: ne, jas ke go ropnam mesoto mi e kejf. Vikam nemoj, nemoj da se zamaras. Taa ama kako, od kade ke poracite.
    Patem maloto mi se razbole so inhalacii, realno ne ni znam da pravam nrkoi gozbi l(mlada domakinka so se uci). Maz mi gi napravi palatine. Zenata napravi se picikato. Jas edinstveno pazaruvav so nejze dodeka maz mi go cuvase maloto I go narediv mezeto. Kiflicki, meso, salati napravi.
    Dojdea gosti, se gledame od vasilica na vasilica... I ajde pocna vecerta, jas go zaspivam bebe ja vikam da sedi u soba I samo da sedi. Taka bese planot. Zenata sede eden sat I nesto.
    Potoa otidov go nadoiv I vednas go zaspav. I ja cekam zenata da dojde vo soba. Neli sum snaa, da sedam so zenive na drugarite na maz mi.
    Ovaa si sednala so gosti, si uziva.
    Ja slusam razmuabetisana. Bebe si spie, gajle si nema. I cekam, cekam, pomina saat, znaci eden saat, mozda i vise,taa si sedese so gosti a jas u soba ko nekoja kazneta.
    Na nasite gosti. Go viknav maz mi I mu raskazav. Ama dremela cel den u kujna, ko jas da ja naterav da dreme.
    Patem dojde I taa u soba.
    I vika ajde odii, jas se zadrzav malce, ja I vikam ne bre odii, ti prija drustvoto uzivaj.
    Jas sum skros razocarena od nejziniot odnos I maz mi. I neznam kako ke se resi situacijata ama se plasam deka ke vodi kon razvod.
    Ke kazete ne odi, I ne oddvme, otidovme posle 3nedeli 4, I ete sto se slucuva.
    Ama nemozam da molcam, ova bese vrv. Skros nebitna se pocustvuvav.
    Se raspravavme sto mozel on da napravi, ne bil toj kriv. Sum preteruvala.

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    21.954
    Ова ти е причина за развод???
    Што рекла се задржав и маж ти кажал дека била цел ден во кујна?

На LeNora, jacqueline.s, Керолајн и 27 други им се допаѓа ова.
  12. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.014
    Se ispokaravme epten, sto nikogas ne dosol do toj stepen. Si kazavme losi stvari

13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    140.661
    Не си у право. Релакс малку..

На jacqueline.s, Cutiepie1, naturally и 20 други им се допаѓа ова.
  14. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    665
    Oлади. Никој не ти е крив за ништо а свекрвата најмалце во ситуацијава. Многу е лошо кога од некој очекуваш нешто. А што да кажеме ние у странство скроз сами што сме? Затоа релакс ова не е причина за развод

На jacqueline.s, Just.do.it, anggell и 7 други им се допаѓа ова.
  15. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    7.364
    Види, точно дека е глупаво свекрва ти да седи со ваши пријатели додека ти седиш со бебето. Но, маж ти требало да те замени. Малку ти, малку тој. И ако нема кој да чува дете, не правиме никакви планови. До сега кога сум излегла со другарки, кога сме оделе во МК, маж ми го чувал детето. Заедно со се дете одиме кај заеднички пријатели. И се раководиме според барањата на детето. Ако знам дека тој период спие, не одиме, или пак не каниме. Одиме или каниме само кога е будно. Сте требале да се договорите порано да дојдат и се ова ќе сте го решеле без нервози.

А ако толку сакаш да седите ти и маж ти со пријателите, договори ја свекрва ти однапред, или маж ти, него му е мајка. Да знае и таа што очекувања да има. Овој проблем е баш комплицирање без причина.

На Adidas888, Tiny Love, Guns N` Roses и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    140.661
    Маж и цела вечер пие со другарите, свекрвата е крива што цел ден готвела и редела и спремала, па чувале дете, и се замуабетила. Ни е намерно ни сакала да згреши. Ако на некој му фалеле на масата тоа е маж и. Можела и сама да му пише, дој ти со детето седи. Ама не може по коњот, па по самарот.

Требало да ви рече жената, сами направете си се, јас не сум Арна. Па да готвиш за 10 луѓе со дете на цицка, и цела вечер да седиш на маса со цицката надвор или у спална, да не видиш никој.

На jacqueline.s, Medea., simoncelicius и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    3.466
    Оваа свекрва е натрапник. Која и да сум колку и да сум спремала нема да седам со друштво на син ми. Од старт ќе се договарам како ќе биде. Тоа се вика ОСЕТ. Ја разбирам женичкава. Свекрва што се сака да слушне па мажпт ќе ми извинете си ја гледа мамичка. Баш му е гајле за жена и дете. Ај жената можеби и рамо до рамо ама детето? Сам да си рече ќе одам јас ќе седам со него болно е. Како може друштво да е побитно. @Bellaa1234 тука требало и ти малку да размислиш. Дечки детето ми е болно нема да се собораме или прати маж ти нека се собира ете кај мамичка.

На anngelique, Unread, Трагедијаупмм и 2 други им се допаѓа ова.
  18. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    1.710
    Па што не си станала и кажи ајде сега некој друг нека го почува ,никој мисли не ти чита за се нешто рчки и кавги. Кога имаме друштво ја сама си станувам и маж ми ме менува или некоја друг сигурно нема у соба да гувеам сама.

На Maca Macka, Tea SK, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.532
    Допаѓања:
    9.499
    Зашто не си си купила бебифон и да си седиш со гостите и да го гледаш и слушаш детето дали спие? Стално ќе чекаш некој друг да го чува додека пиеш кафе во дневна/вечераш со маж ти? И да немаш бебифон, вртиш на вибер на маж ти, закачуваш едниот телефон во спална на другиот ќе го следиш. Не ви е свекрвата крива што немате поима да си олесните.

Кај ти завршила цела работа, па и пукнала топката. Или се мажите на 18години или не знам какво е ова размислување боже боже.

На jacqueline.s, Керолајн, naturally и 34 други им се допаѓа ова.
  20. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.662
    Извини, но и јас мислам дека претеруваш.
    Па можеби навистина се размуабетела жената, не гледам ништо лошо тука. Може очекувала дека ке излезеш на 1 минута од собата и она веднаш би отишла кај бебето. Може и било незгодно да ти тропа на врата дали си завршила? Да се случело тоа можеби и за тоа ке се пожалеше во темава дека ти тропа на врата додека доиш и сл. Очигледно имаш некоја нетрпеливост кон неа.
    Јас сметам дека е твоја грешка што не си излегла од соба, сепак ништо не би се десило ако бебе остане само додека спие на 1 минута. Преголеми и нереални очекувања имаме понекогаш. Ако сме снаи не значи дека светот се врти околу нас. Опушти се. Според мене ова не е проблем кој би требало да не наведе на мисли РАЗВОД.

На jacqueline.s, Dust, senza.parole и 18 други им се допаѓа ова.