Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    981
    Ne mu dozvoli taa da poracuva. Ke sme ja navredile. Za sto bila tamu. Znaci maz mi nemoze ,,A,, da I rece. Posle ke naprae so ke naprae I mene ke mi prefla indirektno.

2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.949
    Допаѓања:
    267.792
    Требало сама да појдеш и да ја замолиш, грешка ти е што си вриела во себе со саати чекајќи дека таа треба да се сети.

Не знам после што сте си кажале и што сте правеле, но во ситуацијава свекрва ти не е виновна, не гледа на гравчиња кога да влезе во соба.

Смири малку топка (и очекувања), со добар збор далеку ќе стигнеш, со ваква нетрпеливост највеќе себе штета си правиш без потреба.

Пак ќе кажам, не сум ви дома и не ви ги знам сите односи, од ова мислење што го прочитав мислам дека не можеш да очекуваш другите да размислуваат како тебе, мораш да кажуваш што ти е потребно.

На strelec231992, Tiny Love, Alek90 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    981
    Ama koga
    Mozebi, no sram mi e pred topla lugje da ja stanam od masa I da kazam ajde odi vo soba. Zatoa sme napravile plan prethodno.
    Povredena sum od postapkite na maz mi I od osetot na svekrva.
    Problemi imame Koa doagjame tuka. Mi zvonat po telefoni Koa ke doagjate da si igrame da se guskame. Koa ke otidime se e povazno od vnuceto.

4. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.683
    Допаѓања:
    17.651
    Тетка таа и таа, или како и да и се обраќаш, ќе дојдеш малце? Поседи малце со бебе, да ги видам луѓето.
    Ништо посебно не треба да кажеш, освен ова.
    А јас на твое место и маж ти би го викнала, дојди малце и кажи му поседи малце и искочи.

На Antebellum, VDT2906, boo3 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    2.826
    Во ред де, цени ја помошта. Јас кажувам за делот со чување на бебето. Плус и сама кажуваш, дошла повторно од кај да знае, па да бувнала кога доиш ќе пишуваше како влегува во соба се упикува ти виси над цицки. А и не седела цела ноќ на маса со вас па да правиш кавги до ваков степен.
    И за делот со сопругот, еве јас кога би се разбудил син ми и да пробувам да го успивам, да влезе во соба било да е тоа мм или свекрва ми, е тек тогаш ќе се изнервирам бидеќи би го разбудиле додека јас го успивам. Никој не може да знае што мислиш/правиш ако не кажеш сама.

На Maca Macka, La-loca, Ena05 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    8.442
    Имам другарка живеат стан до стан со свекрва и, они шетаат по Европа, она прозори им брише. Слава прават, им праи салати, месо, кифли. Само млади собрани, доаѓа жената живели да направи на 10 мин, другаркава скандал, на што личело свекрвата да се тупосува....епа и ова ист проблем е.

На fashion-addict, warrior, senza.parole и 19 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.949
    Допаѓања:
    267.792
    Те разбирам, но ти кажувам ТИ смени го односот за СЕБЕСИ да си олесниш.
    Не да одиш да и' наредиш "тетка Маро оди во спална", туку "Татка Маре, ќе можеш ли да го почуваш да каснам нешто?". ИМА НАЧИН.

Ама не е начин да вриеш во себе и да пукнеш после, а да ја воспитуваш свекрва ти допрва не можеш. Комуницирај, зборувај, врти малку воденицата на твоја чешма, вака од ова напишаново стварно испаѓа од ич ништо проблем, па до таму до толку сте се скарале да се разведуваш. А стварно е ситница проблемов, не е проблем.

На *Amethyst*, tanjita, theowndemon и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.882
    Допаѓања:
    34.858
    Ретки се вакви свекрви што се' им прават на младите, обично тоа го очекуваат од снаата.
    Ама па и ова не оди, младите да шетаат, а свекрвата да им брише прозори.
    Секакви има и снаи и свекрви.

На *Amethyst*, fashion-addict, Antebellum и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    8.442
    Ама ти појма немаш и за тоа се лутеше, што влагала....
    Ја и викам дека не е нормална ама па може ја напиња дека и влага дур не е дома.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    921
    Допаѓања:
    2.189
    Во целиот овој сличај прво крив е маж ти, па ти. Свектва ти крива е да ама не колку маж ти. Ако ти било незгодно пред сите да и кажеш зашто си чекала саат време да дојде, си можела после 10-15 мин ја нема да му пишеш на маж ти да ја викне да и каже, а не да чекаш. Велиш разбираш дека не можел маж ти да ги остави другарите за да пие и игра со нив, да го почува сопственото дете, божем ти неќеш да поседиш со гостите. Па криви ја свекрвата после. Маж ти подбери го, па после севкрче

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.107
    Допаѓања:
    12.719
    Е сега и ти. Не може по свекрвата, удри по мажот. Во ниту еден од нив нема никаква вина. Тек сега да те послуша и да го подбере, има голема да ја прави. Ова е редок случај каде членка сама си прави проблем (што реално и го нема).

На Јанинка, Iva.T, baby-star и 3 други им се допаѓа ова.
  12. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    921
    Допаѓања:
    2.189
    Па реално да се согласувам, сама си прави проблем каде го нема.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  13. strelec231992

strelec231992 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    774
    А што е па толку срам да отидеш кај гостите и да речеш заспа малото ќе идеш ли кај него? Откај да знае она дали оно цица еден саат дали спие дали шо праите у спална, полошо е да ти влезе у соба на сред доење отколку да идеш да ја викнеш. Да, сте се договориле да го чува малото и океј е тоа ама она не гледа на гравче кога треба да дојде у спална, требало да искомуницираш со нејзе. Стварно бараш вина у жената кај што ја нема заради мискомуникација од твоја страна. Ако некој требало да дојде у спална тоа е мажот ти, да му кажеш викни ја мајка ти и толку. Па уште кавги и разводи се спомнуваат, стварно не разбирам.

По тоа што си пишала дека ти си снаа ти треба со гостите да седиш па си чекала чекала да дојде свекрва ти и се осетила небитно, тоа е се само у твојата глава и недоволно добро искомуницирана ситуација а не дека она си седела седела со гостите за ти да дремеш ко небитна у соба. И плус како си отишла да го викнеш маж ти а нејзе ти било глупо да ја викнеш?

На Јанинка, Tiny Love, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  14. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.308
    Допаѓања:
    19.655
    Некогаш сами проблем си правите кај што нема. Жената го чувала бебето ти си отишла си и рекла да одмори ти ќе го чуваш. Бебето заспало си можела да отидеш во дневна да ја викнеш настрана и да и кажеш да оди да го пази. Нема ништо да му биде на бебето 5 мин само, додека си во друга соба. Исто и за сопругот оди фино лепо викни го, се случува човек да изгуби осет за време ако ти е погодено друштвото. Може жената чекала да ја викнеш да не досадува дур го заспиваш бебето. Какви проблеми сме читале овде ова е мачја кашлица...непотребна драма.

На theowndemon, LiquidLuna, Јанинка и 7 други им се допаѓа ова.
  15. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    766
    А зашто не може само да биде бебето кога веќе спие стај му од страна ќебе да не се преврти и готово. Бог да чува сте.

На tanjita, Трагедијаупмм, lovely91 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    2.826
    Ма тој дел никако не ми влегува во глава. Ајде да не го мисли нека пушти повик со маж и ќе го гледа во живо. Таман работа за секое спиење ако дремам до детето.

На Трагедијаупмм, Tiny Love, lovely91 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.271
    Допаѓања:
    170.565
    Сеа ја да сум свекрвата ке го набуцкам маж и против неа па нека си жнее шо си посеала
    Ем ке готвиш спремаш чуваш бебе ем непогодено и уш крива
    Така дома кај мајките

На H.VAGA, baby-star, Јанинка и 3 други им се допаѓа ова.
  18. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.683
    Допаѓања:
    17.651
    Ама проблемот членката си го бара, таму каде што го нема.
    Со очекувања е.
    Не не. Од никој очекувања не барај и збори гласно за се што те мачи.

Дете заспива во 19ч, како улетувам на тросед аууу. Да лежам на спална до 22-23 ч додека заспијам не не.

На ALISA0000, strelec231992, Tiny Love и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    2.826
    Да се најде во тесно знаеш како ќе се снајде. Еднаш само што го заспав, го заклучив и со камерата во раце трчав до продавница.

20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.844
    Допаѓања:
    13.450
    Sakaat se da im bide pogodeno, slugi, gotvaci... Svekrvata nema obvrska da trca, a mazot da, toj trebal da se seti i da stane. Ama ne, na kralot ne smee da mu se rasipe sedenjeto.

На ALISA0000, Bebetoo и lovely91 им се допаѓа ова.