Мислам дека реакцијата ти е на место, се меша во работи кои не му се во негов опфат на реакција, а и во право си, секој тажи различно. Јас исто како тебе тажам, си функционирам нормално, душата боли ама подобро ми е ако сум окупирана отколку дома затворена и без никаква позитива. 40 дена да не се пушта тв е жива глупост ама ај, дојдовме дома, пуштивме на татко ми омилената музика и се смеевме на сеќавањата.
И јас исто би реагирала. Тоа што ти го рекол е толку остро и без тронка осет. Особено реченицава: ,,добро, ќе чекам твоите кога ќе починат да видам како ќе тажиш" Сте дискутирале за начинот на жалење, различно мислење имате, тоа е океј, неможе сите исто да размислуваат, ама конкретно ова што ти го кажал во афект е многу дрско и може инстантно да те повреди.
Вистински постапување не знам како го дефинираш, ама помудро е мислам ако не се фаќаш на јадиците што ги пушта. И од еден пример се чита дека е ограничен, суеверен, конзервативен и прост и некултурен. Да се нервираш ради тоа, не се исплаќа. Ако живееш во негова куќа, кога тогаш ќе треба пак да му прозбориш. Работата е да не влегуваш со "свиња" да се прпелкаш во кал пошто свињата ужива во тоа, а ти ќе се валкаш и нервираш.