Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    105.063
    Мислам дека реакцијата ти е на место, се меша во работи кои не му се во негов опфат на реакција, а и во право си, секој тажи различно. Јас исто како тебе тажам, си функционирам нормално, душата боли ама подобро ми е ако сум окупирана отколку дома затворена и без никаква позитива. 40 дена да не се пушта тв е жива глупост ама ај, дојдовме дома, пуштивме на татко ми омилената музика и се смеевме на сеќавањата.

На Amelia, CameliaMiller, Iva.T и 4 други им се допаѓа ова.
  2. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    11.724
    И јас исто би реагирала. Тоа што ти го рекол е толку остро и без тронка осет. Особено реченицава: ,,добро, ќе чекам твоите кога ќе починат да видам како ќе тажиш" (facepalm) Сте дискутирале за начинот на жалење, различно мислење имате, тоа е океј, неможе сите исто да размислуваат, ама конкретно ова што ти го кажал во афект е многу дрско и може инстантно да те повреди.

На CameliaMiller, LiquidLuna, Cka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    39.609
    Вистински постапување не знам како го дефинираш, ама помудро е мислам ако не се фаќаш на јадиците што ги пушта. И од еден пример се чита дека е ограничен, суеверен, конзервативен и прост и некултурен.
    Да се нервираш ради тоа, не се исплаќа. Ако живееш во негова куќа, кога тогаш ќе треба пак да му прозбориш. Работата е да не влегуваш со "свиња" да се прпелкаш во кал пошто свињата ужива во тоа, а ти ќе се валкаш и нервираш.

На senza.parole, Sielo❤️, Waverly Raven и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    1.409
    Ти добро си се однесувала јас ќе му речев ,,а ако ти починеш пред нив шо праиме ? "
    Не дека е најправилно туку дека немаше да се воздржам... инаку поголема глупост од непуштање тв нема... ама то е не можиш да му докажиш на постарите. Баш исто тато кога шочина и јас уклучив тв негде 2-3 дена беа поминати пошо веќе почна да ме јаде депресијата кога тргна да плаче мајка ми абе то не знам да објаснам ,на живо не го почитуваше толку колку шо и падна тешко тв дека сме пуштиле... го изгасив и не пуштив веќе не знам ни јас колку оттогаш ама депресијата ме проголта... не дека којзнае шо ќе видев на тв тогаш ама ете можеби ќе си олеснев.

На anggell, wendy2, Mother of 2boys и 4 други им се допаѓа ова.
  5. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    2.675
    Реакцијата ти е била дури и смирена. Оправдана. Ама си требала да му кажеш: баш ќе чекам да видам вие кога ќе починете син ви како ќе ве жали.

На Anyshka и lovely91 им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.793
    Допаѓања:
    24.290
    Браво за вас, како се воздржувате да не пукнете во таков момент кога некој ви навредува родител или го вика тоа шо свекорот и го кажал на членката.
    Ама стварно браво за членката.
    Јас да бев, незнам шо ќе напраев. Ќе му речев "ти можеби ќе ја дочекаш смртта на моите, ама јас на твојата ќе викнам свирачи и трубачи и ќе славам 40 дена".

На Antebellum, Mother of 2boys, Bellaa1234 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.182
    Допаѓања:
    36.094
    Татко ми кога почина си пуштивме тв.
    Исто и мајка ми си пушти, и свекрва ми искоментира "како тако пуштате тв", па сигурно таа не го жали татко ми повеќе од мене.
    Јас да сум била на местото на членката не би му правела муабет.

На Antebellum, Bellaa1234, mickey18 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    1.370
    Ne vredi da se karate i ne zborite poradi tamu nekoi si tugji luge. Dušata žali po druga duša. I se računa od počit prema taa osoba so si ima pominato da ne se pusta muzika na tv vo taa kuka 40 dena, onaka može da se gleda tv. Pomirete se i prostete si

9. MorskaSirena

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    2.675
    Како тоа туѓи луѓе? Нејзините родители се други луѓе? Дали воопшто прочита зашто се налутила членката и не му збори? Или само нешто да се пише

На CameliaMiller, Skylar07, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Dominodancing

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    1.370
    Ti dali pročita ubavo jas so napisav? I bidi po kulturna a ne kako svekor i,ista si kako nego a maana mu naogas, vednas na vrv srce ste site majkata. Pod tugji luge mislev na toj poznanikot so izleguval i ne ja žalel smrtta na dedo mu(tatkoto na negovata sopruga) neli poradi nego nastanala i raspravijata kaj členkata. Ke i se izvine i svekorot na nea i ona na nego i gotovo ke si prostat i mora da prodolžat pak da se složuvat ako veke živeat vo ista kuka.

11. MorskaSirena

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    2.675
    Па не знам како по културно да ти се каже. Ај прочитај уште еднаш зашто се налутила. Еве да ти скратам прича: свекор и рекол дека ќе чека нејзините родители да умреле па да видел како ќе жалела она. И ова не е вредно да се налути и да не му збори? Епа за тебе ако ова е ништо што да ти кажам браво.

Последна измена: 20 јануари 2025
    На Anyshka, Tiny Love и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  12. Dominodancing

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    1.370
    A pred toa kako dosle do toj muabet? Poradi toj poznanikot!

13. MorskaSirena

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    2.675
    Е добро де си правеле муабет ништо страшно. Секој си кажал што мисли. И не се налутила за тоа и таа тема што ја разврзале

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. steampunk

steampunk Нов член

Се зачлени на:
    20 јануари 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    17
    Да, ама не се налутив за тој муабет. Се налутив на коментарот за родителите.
    Ако тебе ти е сеедно и можеш да простиш таков муабет за твоите родители, еве ти скидам капа.

Инаку живееме во иста куќа, на одделни спратови. Ама еве менњ ми е мака што не зборувам, не сум конфликтна личност, ама некако не можам да прејдам преку ова.

На CameliaMiller, KateKane, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Dominodancing

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    1.370
    Sigurno mu e krivo i na nego sega taka sto e rekol, neka razgovara tvojot soprug so nego i ke ti se izvine sigurno, i ke se smirite. Toj poznanikot ke si seta vie poradi nego ke pravete kavga i nema da zboruvate doma eden so drug ae molim te

16. MorskaSirena

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    2.675
    Ама зашто се факаш за познаникот? Еве и самата членка ти објасни зашто се налутила. Лутината нејзина допирна точка нема со познаникот. Толку ли е тешко да се сфати.
    Башка што ќе му рече на сопругот? Иди кажи му на татко ти да ми се извини. Која е поентата на такво изнудено извонување кое не е од срце?
    Да сум на твое место не би зборела едино само ептен формален одговор ако треба да дадам. Па со време ако помине лутината можеби би прозборела, ама тешко

17. Dominodancing

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    1.370

18. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    368
    Според мене дури и малце е што си само ладнокрвна. Не доликува на 60+ години човек да збори на снаа си за кога нејзините ќе починат. Срамота е.

На Anyshka и SummerGirl им се допаѓа ова.
  19. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.250
    Јас те поддржувам. И јас жалам на таков начин, исто и кај мене од двете страни баби и дедовци починаа па уклучувавме тв. Не жали тв, човекот жали. Свекор ти претерал и тоа стои, не си ставај на срце, нормално си изреагирала.

20. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.364
    Допаѓања:
    13.614
    Што ти е гајле за свекорот (не знам зошто се фаќаш здраво за готово кога и така сите стари се брзи на јазик и се кладам дека не е ни свесен што зборува), гледај си го мажот. Чим твојот има ум да појде и да ти рече дека е стварно без осет, значи добро си избрала.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.