Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.181
    Допаѓања:
    36.605
    Така е. Ама тоа тешка работа :x

Тоа го прават за инает на снаата. Ако снаата не им се допаѓа, тераат инает. Уште поубаво што не доаѓа. И децава не ја сакаат.

На Трагедијаупмм, Anyshka и MorskaSirena им се допаѓа ова.
  2. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    2.285
    Ја имам прочитано дека баби и дедовци што ги чуваат внуците, ги играат ги тинтраат дека уствари надоместуваат "изгубено" време со својте деца. Дека додека растеле децата помалку време имале ради работа и овозможување нормално детство итн, па надоместуваат со внуците.
    Ни ја не можам да ги разберам тие луѓе. Или оние што што делат внучиња, на едно повеќе на друго помалку.
    Јес да свекрва ми повеќе идеше и ги чуваше од золва ми децата иако и она има жива здрава свекрва. Ама не се лутев потшо золва ми има здравствен проблем па од бебе свекрва ми повеќе нејзе и се посветила ама кога и да ми потребаше мене за помош тука беше.

На Anyshka, eliesaab и SummerGirl им се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.181
    Допаѓања:
    36.605
    Мојата свекрва своите деца не ги чувала, па не ме чуди што не сака внуци да чува. Всушност..... Она ги чува внуците од едниот девер. Моите деца и децата од другиот девер на неа не и се внуци. Свекорот сака да чува внуци, ама она не му дозволува. И кај мене има на едните повеќе, на другите помалку.

На BellaBibi и Anyshka им се допаѓа ова.
  4. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.478
    Допаѓања:
    8.621
    Хахахааххахахахах баш лебдеча е, постои ама ко да не постои.
    Ти си имала очекувања, зашто живеете заедно, затоа си разочарана. Јас си ја знаев каква е, затоа ми е сеедно.
    Ама не ги чува на саат она. Доаѓа да ги види, какво чување жити мајка, малата е 3 ипол, еднаш ја има "чувано" ја успавме, си излеговме, она Нетфликс глеаше.
    Ја не и ги носам да ги гледа, идеме на ручек сепак фамилија е, не сме лути, супер стоиме.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.803
    Допаѓања:
    18.089
    Аууу не биди будала, за свекрва и ќе се опседнува.
    Ене ја и мојана е спрат под нас, еднаш на три дена иде по 15 мин. Малава плаче од неа, само што ќе ја види.
    Не ми е ни да купува, ни па да ја чува. Како нема мерак да си види внуче незнам.
    Ама затоа од другиот син внуците, кои патем се минимум 14 години поголеми од моево, ги гледа како капка вода.
    Пример: Му викам на мм, абе кај е мајка ти, нека се качи, еве будна е малата да ја види. И врти он, ааа епа сега внуката јадела, па да средела, па ќе дошла. Внуката има 14 години и сама прави за јадење и си става, собира, ама тоа е.
    Ќе си играме бабе летоска. Не нема да си играте.

На Трагедијаупмм, H.VAGA и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.490
    Допаѓања:
    22.798
    Абе шо ви е на вас, маж ви не се замара со мајка му дали ги гледала децата, вие се замарате.
    Стварно не сте арни во главата.
    Треба да бидете благодарни шо уопште не ви иде, и да престанете да ја спомнувате, исто како да умрела.

Последна измена: 28 јануари 2025 во 12:06
    На Camille84, Трагедијаупмм, mama11 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.955
    Допаѓања:
    35.053
    Точно, како мојава да не се качуваше горе, на пола саат само ѕвони на врата кога одиме таму, среќа па поретко одиме.
    На некои им смета зошто не одела свекрвата кај нив, на некои што постојано оди (секој со своите проблеми).

На Трагедијаупмм, mama11 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  8. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    1.110
    хахах ги читам и баш истото сакав да го пишам да ми е да ја снема од дома па не мора ич да ја види сеа второ чекам коса ми се крева ко ќе помислам шо ме чека...

На Anyshka, lovely91 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  9. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    5.772
    Neznam dali postoi svekrva sto ne si gi dvoi decata toa me intersira i kako moze majka taka da gi dvoi. So mojata nikogas nemam ziveeno, niti imam nekoj blizok kontakt oti ziveeme stranstvo i se gledame dva pati godisno. Site ovie godini gledav da imam nekoj normalen kontakt, pocit sekogas koga ke kupuvav na moite polnev torbite i za niv i gi sozaluvav. Nekolku pati zabelezav deka maz mi go isklucuvaat od nekoi raboti ama nikogas ne sakav da inskomentiram bilo sto. Denovive doznavame deka dever mi ke dobie pogolema suma na pari, a za maz mi nisto oti sigurno vikaat stranstvo pa na drvo ni rastat nas tuka. I nekako loso mi padna , ne sakam da reagiram i sakam samo glavata na raat da mi e, a znam deka ako dojde do bilo nekakov problem odma ke baraat pomos od nas. Se prasuvam i nemozam da svatam kako go smetaat toa za normalno site ...i tie sto davaat i tie sto zemaat. Jas posle se, neznam dali bi mozela da gi gledam so istite oci...

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.803
    Допаѓања:
    18.089
    Ехеее.
    Исто е и со мм. Девер ми е на пиедесал, а пропалица со тапија е.
    Ама он живеел со нив, а мм спрат над нив е.
    Жал ми е за мм, он гледа се.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    1.110
    Ах ве златна мене родената мајка ме дели од сестра ми и брат ми ... за свекрвата