Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.585
    Допаѓања:
    23.259
    Колку се замараат снаиве со непотребни работи :D.
    Само толку имам да кажам.

На eliesaab, angelche16, ArabellaStarfall и 4 други им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.461
    Допаѓања:
    103.639
    Исто и тогаш реков, секој си знае како си жали, нема што да се меша некој и крај!

3. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.201
    Живееме на поднебје кај шо ,,шо ќе рече комшијата " или ,,ако одиш вака ќе биди така"
    За жал има многу глупи уверувања ете во однос на црнината ,гробиштата и сл.
    Кога јас правев свадба 2.5 г после смртта на тато требало да го ,,поканам ама да кажам да не дојде" и реков на мајка ми шо сакаш прај јас тоа не можам да го направам едноставно и крај. После првата година од свадбата не требало да оди на задушница или празници викам ќе си одиш тој ме направил да не бил немало ни јас да сум ама не било убаво. Викам како сакаш така...
    Можеби и за црното има нешто такво па затоа и е криво на членката зошто носела кога се родило бебето. Иако јас не би си ставала на срце ,нема врска тоа со животот на бебето ни па со вашиот нека си носи колку што мисли дека треба...

На tambelina и eliesaab им се допаѓа ова.
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.028
    Допаѓања:
    35.339
    Каква врска има црното?
    Па некои носат црно нон стоп, а не жалат, кој како си сака така нека жали.
    На братучед ми жена кога почина татко и' носеше црно, а само што се породи.
    Јас за татко ми и брат ми на почетокот носев темна облека, потоа мајка ми ми кажа дека немало потреба да носам, таа ќе си носела, и до ден денес носи, џабе ќе ја убедувам кога така сака.
    Или еве пример таткото на снаата починува, мајка и' носи црно (не се однесува ова на членката, општо), и ќе и' каже на мајка и' "не носи црно поради бебето".
    Едит: инаку и јас имам слушнато дека не се одело на гробишта после свадба една година, ама тоа постарите.

Последна измена: 12 февруари 2025 во 19:08
  5. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.201
    Не знам каква врска има напоменав и во тој пост ќе напоменам и тука за мене нема никаква ама од место во место различни уверувања има. Еве јас за тато носев мама ме форсираше и што. Ако излезе негде за да се,,излуфтирам " јас ќе видев како сум облечена ќе ми текнеше зошто и ми се слошуваше до степен со повраќање на итна да одам инфузија за смирување ете тоа мене ми правеше црното и го тргнав во бош ден (нели требало после помен ) као демек да ми се подобри ситуацијата и не не се подобри тогаш сега веќе е поинаку ама има денови кога на репеат ми е ,,hurt " од Агилера и си плачам за секогаш кога требало да биде покрај мене а не е. Така да пак ќе речам црното не менува ама баш ништо. Има полно како мајка ти која што носи и ќе носи додека е жива бидејќи осеќа дека така им дава почит,има како мене на кои уште потешко им е ако носат,има како други кои го тргнале дека се родил некој и сите им рекле не треба да носат веќе.
    Ама дека може да смени нечива судбина :D тешка работа.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Herbie

Herbie Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2024
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    59
    Веќе некое време како немам контакт со моја свекрва. Госпоѓата сега почна да оди по гатачки, како не и текнува дека за она што таа го прави и го зборува е одговорна само таа. Дека нема магија и нема проклетство туку зборовите и делата се тоа. Ама не гатачката сеа ќе ги реши проблемите. Господе помагај.
    Немам контакт пошто се праеше помајка од мене на мое дете и цапаше граници дури може и не може. Таа знаеше се за храна најј, не не разбираше кога ќе и речев не. А најмногу ме иритираше со тоа "мајкино" "маме". Таа на син и мајкино не му рекла на моето. Мрш

И сега по автоматизам ако нешто негатив ми се деси ќе си мислам од бајачката дека е, не се шалам. Пошто свеки моја е личност шо не почитува приватност па ме фаќа страв да не ми прска со некои води и глупости ако бајачката и даде. Не верувам ама не сакам, одвратно ми е. Не живееме заедно ама кога не сум дома може да дојде, пример ако мм е дома со детето доаѓа

Последна измена: 12 февруари 2025 во 22:46