@Guns N` Roses @tanjita Корист од контрење нема никој. Ако имате нешто корисно да споделите-ОК. Ако немате, воздржете се
На татко ми сестра се налути зошто тој починал, а тие имале закажано крштевка на внук , зошто не почекал. Иако тој беше болен и сите знаеја . Така да се е можно во главите на луѓето.
Како мислиш се налути на умрен човек. Како тој да рекол ај за инат сеа ќе починам ,Боже мили шо нема да слушнеме
Не бе не не е можно. Кажи ми дека после тој коментар не разговараш повеќе со тетка ти? Кажи ми молим те. Ја не би ја ни погледнала а не муабет да и праам. П.с. стварно треба едно смајли што се крсти
Epa vaka, kje bidam sto mozam pokratka. Vo brak 1,5, dete skoro godinka, ama vo zaednica so brat mu baba mu i negovite vekje 2 godini. Se odlucuvame za oddeluvanje vekje podolg period ama ao ogled na toa deka sum bremena 4 mesec, rabotata malce se ubrza. E sega soprugot ne e raspolozen za kredit i cekame od drzavata eden zakon sto treba da se vovede kupi kukja ili izgradi kukja I pola od toj kredit go finansira drzavata. Se pojavi i edna druga posiplatliva opcija i soprugot bese dosta raspolozen no otposle razgovor so tatko mu on resi da ceka pak seuste i ne se znae kolku. Imase edna vecer pred megovite mala kavga kade sto povisiv ton na soprugot i oni na toa mnogu zamerile. Pred nekoj den i na svekor mi raskazav deka mi e pritisok poveke mavistina nemozam vaka vo Mal prostor tolku lugje se razjasmiv on se naluti pritoa sto razgovarav so soprugot ne sakase nikako da proba da sfati i dojde do Dosta burna kavga koga sto eskalirase na kraj so fizicki napad vrz mene. I jas veke gubam Um navistina nezmam sto povekje da pravam. Ve molam za sovet.
Fizicki napad a ti trudna?? Ova ne e ok spored mene. Ovoj problem si trebalo da go resis uste pred da stapis vo brak i da se izjasnis jasno i glasno deka ne sakas da zivees vo zaednica. Sega forsiraj sto pobrzo da se iselite .
Па и изградбата на куќа трае подолго време и тоа не е толку едноставно и толку брзо решение.Најбрзо е да се отселите под кирија одредено време дури не изградите,купите нешто свое.Искрено напад врз бремена жена не би толерирала јас лично воопшто,би си заминала.Ама ако си прфатила да живееш во заедница од почеток,а не можеш да се навикнеш на толку многу луѓе,што си се брзала толку за второ дете.Немој погрешно да ме сфатиш знам дека е благослов,ама при немање на услови попаметно е да се почека.
Што да правиш??? Што??? Што мислиш дека треба да правиш, да те праша некоја другарка или сестра или ќерка утре додека е трудна дека сопругот на нападнал физички, зошто пази сака да имаат нормални услови за живот со децата, што треба да прави што ќе и кажеш??? Не сте нормално жими се. Треба да си земеш куферот и тие малце работи што ги имаш таму и да си одиш и да си гледаш дете сама, тоа треба да правиш. Ама секако нема да го направиш па не знам зошто пишуваш на форум, свесно раѓате деца без услови, свесно ги фрлате во живот кој не е живот, со насилен родител и баба и дедо кои не гледат за ваше добро туку се лутат како мали деца. 21ви век, срам да ви е што свесно им ги упропастувате животите на децата и своите.
Кој те нападна сопругот? Иначе ако сте во саглам односи со сопругот и те сака ,почитува станбен кредит се зема,нема тука што да чекате да гледате опции..
Нема совет. Кога ќе земете кредит, и еден куп пари ќе ви идат, а притоа две деца, маженцето ќе стане уште поисфрустрирано и уште повеќе ќе си ги бара мама и тато и дури тогаш ќе јадеш ќотек. Па побогу, се нервирам додека пишувам. Едно дете малку во тие услови, па морало две. Знам дека е безобразно ова што го пишувам ама кој век сме
Како не знаеш што да правиш? Маж ти те напаѓа дур си трудна и ти не знаеш? Ќе си го спакуваш куферот, ќе си го земеш детето и ќе си отидеш. На страна што сте се земале и деца сте правеле кога немате услови ама да толерираш да те млати?! Страшно. Кажи им на мајка ти и татко ти веднаш и нека дојдат да те соберат со се детето.