@Strawberry99 можеш ли да се вратиш кај твоите? Ако да, собирај парталите и не чекај. Ако се живи и здрави, а не те примаат, никогаш не те сакале ни они. Веќе биднало. За останатите се надевам нешто ќе поднаучите од темава еднаш и засекогаш, да не се повторувам.
Здраво женички. Имам проблем со свекрвата ништо не и чини што правам ако исчистам јас не се важи тоа одма ќе најда мана индиректно кажува све да каже директно не ми е гајле и ќе се расправам бар да се искажам све не се трпи ова бе луѓе и со бебето мое 6 месеци е се меша ајде не велам за тоа можеби знае постара е ама за други работи е катастрофа и јас губам нерви и собирам нервози во мене не и тоа здраво. Му кажувам на маж ми вика решите го тоа меѓу себе не знам што да правам до сега не сум и вратила ни збор ама и јас сум човек неможам се да правам совршено
Nemam so mazot sum super samo sto toj nikako da i reci nejze koga ne e vo pravo povrzani bile dvajcata i togas se nerviram povejke kako da sum nesposobna za nisto
Па маж ти е неспособен што се плаши да ѝ врати на мајка му. Поврзани биле мхм, со тебе нели е поврзан?
Па ако мажот е мамин син и не ѝ враќа, имаш проблем со него, и тоа поголем. Што вика мажот за одење на страна?
Лесен одговор душо. Ќе и дадеш крпата и нека исчисти поубаво. Кажи и да не ти се мешам, не ме бива многу за чистење, бујрум исчисти, јас одам во соба со бебе.
Поврзани биле. Хмм… А што мислел кога сте стапиле во брак? Мајка му да спие со вас? Дај не зезај. Имаш проблем со него, само што несакаш да го видиш.
Ако живеете во заедница, убаво ти кажал маж ти, две возрасни индивидуи треба да си се разберат меѓу себе, сепак делите простор за живот. И со цимери да живеете не ќе се разбирате преку друг. Можеш да ја прифатиш нејзината критика и да пробаш да смениш нешто, исто се очекува и од нејзе. Живот во заедница бара прилагодување од двете страни. Ако и покрај сѐ ти наоѓа маани, тогаш пушти ја таа да си средува по нејзино, ти бркај некоја друга работа.
Neznam i jas sto da pravam ke i kazam otvoreno kakov problem imas so mene ako ne ti se svidja sto pravam pravi go ti jas ke pravam kako do sega ako sakat slobodno neka preprava nemozeme sami da ziveeme zosto sme vo stranstvo a svekor mi e pocinat ima uste eden sin vo druga drzava odi i kaj niv ama so jatrvata nemozi taka da pravi taa voopsto ne ni ja prasuva za nesto si go gleda zivotot nejzin mi kaza i mene ko se zedovme ne bidi mirna ke ti pravit kako na mene sto mi pravese koga ke odevme mk na odmor ama jas ne ja svativ ozbilno mislev samo zboruva namerno nesto
Епа учи и од неа и применувај, мораш. Нели не вреди нервози да имаш ради неа, ти требаат нерви, за тебе, за бебето, мораш да се чуваш. Иначе како немаш проблеми со сопругот, кога он е уствари проблемот што ова све го дозволува. Со него првин разбери се, мора да смени однос тој. Пошо нема да бива вака работата ако нејќе да смени нешто. Поврзани бе.. шо се женат не сфаќам, па седи си со мамичка, поарно ќе ти е..
Па не на крај, не знам како возрасни луѓе основате фамилии без посебно живеалиште. Чарето е тоа, друго нема.
Па како ќе ја остави синката мама сама да живее на сета таа поврзаност, не бива. @Layla27 не и молчи, и правиш услуга! Ни за чистењето, а најмалку па за детето. Додека уште имаш време, стави и на знаење дека не си на ливада никната.