Clenki sakam da ve prasam kraj na juni mi zavrsuva porodilnoto i se vrakam na rabota,e sega bidejki nie imame i nokni smeni dali sme oslobodeni i do koga sme oslobodeni od nokni smeni
И јас не те познавам. Само по тоа те имам запамтено дека цело време нагласуваш дека живееш под кирија. Точно, ретки се тие млади во Македонија кои на тој начин се решиле да си ги обезбедат слободата и мирот. Но ете, по некој склоп на околности некои имаат заглавено под ист кров со свекрва. Како да не живеете во Македонија па ви е чудно. Иако работите до некаде почнаа да се менуваат јас сум сигурна дека уште е голем процентот на млади кои поради феноменот "спрат за синот и снаата" заглавиле со старите.
А тој ти побара днк или тоа беше само на мајката муабет ? Ако и тој се сложил со муабетот на мајката тогаш оставај го, не затоа што е под влијание на мајката, тоа башка проблем туку не ти треба човек кој нема доверба во тебе.
Toj koga zatvori so majka mu jas rekov, moze dnk deteto koga ke se rodi posto e rizicno vaka. Toj rece da jas znam deka detevo e moe ali sepak da ona kako moze da znae. Jas poludev se skaravme za 3 dena dobiv spontan.
Ти кажи и' "па и јас не знам дали маж ти му е татко на син ти, прво тие нека направат днк". И на него кажи му "и јас како да знам кој ти е татко".
Кешки да се на спрат, и тоа функционира. Ете во таков склоп на околности израснав, па со сите се сакам многу Знам каде живеам, не сум министер. Да не ја завлекуваме натака.
Detevo bese planirano, namerno praveno 3 meseci. Nema jas sto da se raspravam so nea, taa e postara i toj treba da resi so nea. Krivo mi e zosto deteto bese planirano 3 meseci go praveme posle 3 meseci trudna. Inaku jas rab od doma nikade ne izleguvam bez toj da znae sekogas sum dostapna na what's up i DNK. Koga dobiv spontan mu rekov eve sega imate moznost pa napravete DNK ne napravija.
Раскини. Немаш што работа да бидеш со машко кој е уште на цицката на мајка му. Ниту ти, ниту било која друга жена. Заслужуваш подобро од него.
Не ти треба таков штом уште сега ја слуша мајка му. Ако се земете повеќе проблеми ќе имате, вака се покажал каков е.
Па не мора да прифаќаат. Ќе речат еве ние идеме под кирија и крај приче. Или ако више сакаат и за нив место, ете нека се продаде куќата и нека се купат два стана. Само чувај боже македонче да продаде куќа. Ќе си ги мирисаат гаќите ама битно двор имале, не биле со комшии затворени. @Ivanija со недораснати да си немаш работа. Овој за муж не е, за татко па ич. И днк тест кај бремена жена не се прави оти на свекрвата и прднало у сон дека детето не е на син ѝ.
Nemozam da go gledam vece... Kolku go imam sakano sega mi smeta negovo prisustvo vo stanot. Mu rekov da se iseli demek vcera, pa demek denes... Nz da zastanam malku na noze od operacijata pa ke go iselam jas. Vi blagodaram mnogu
Ами ќе плаче мама. Што ќе кажат комшиите. За кој се градеше таа куќа. Плус, кој ќе ја "гледа" кога ќе остари. Синот е гаранција за доживотна нега. Колку знам примери снаи што имаат менувано пелени на свекрви ехее. Ама битно, до крај снаата е туѓинка во куќата и нема право на ништо па ни на мир и приватност.
И јас знам многу такви примери кај што снаата им менувала пелени, не синчето. Снаата е туѓинка, ама кога треба да им помогне или да им слугува тогаш не е. Не синот, туку снаата им е гаранција.