Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. Ivanija

Ivanija Активен член

Bivsiot maz mi nemase barano dokaz deteto se rodi pred vreme i vo inkubator pocina. Inace sto e tvoe mislenje, nekoj ke me venca pa ke bara dnk a drugiot namerno 3 meseci ke pravi i ke trazi za majka mu. Vidi da ti kazam samo edno, jas sum sposobna i sama da cuvam dete.... Toa treba da ti e jasno, edinstveno zosto toa ne e taka e zosto mislam deka e podobro dete da ima dvaica roditeli. Inace bivsiot mi nema barano DNK.

ALISA0000 likes this.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Istovo go pomisliv.

3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Абе така е, јас мојов живот приватен 10 години го распостилам овде.
    И ми се случи тоа што на крај памет не ми беше дека ќе се случи, ете, животот како нечиј туѓ да живеам ми стана.
    Ама некои работи ги сфаќаш уште како дете, како млада личност, со годините само малце омекнуваш и си пофлексибилна (другата опција е да станеш огорчена), ама верувај ни ден денес, како ни пред 10 и 15 години, не би родила по секоја цена, ма колку и да сакам да имам дете - и сакам, го знаеш тоа.
    Чувствувам одговорност кон тоа што би го родила, посвоила, не е важно, дека не смеам да дозволам да го „осудам“ уште пред да го имам. И тоа никако не е лоша работа, според мене.
    Животот е непредвидлив, ама ако знаеш кој си и што си, се адаптираш и се подобруваш, не може никогаш она што си ТИ суштински да се промени. На 18 знаев дека нема да родам по секоја цена, на 34 уште истото го мислам. Подобро да останам јас со неостварена желба, него да усерам живот на некој недолжен.

Abel, Gosh, Munchmallow20 and 3 others like this.
  4. Ivanija

Ivanija Активен член

Dozvola ke mu dade mama, se salam znam nego vece deteto e izgubeno sto bi bio kad bi bilo ne znam.

simona_baby likes this.
  5. Ivanija

Ivanija Активен член

Bivsiot maz mi nemase barano dokaz deteto se rodi pred vreme i vo inkubator pocina. Inace sto e tvoe mislenje, nekoj ke me venca pa ke bara dnk a drugiot namerno 3 meseci ke pravi i ke trazi za majka mu. Vidi da ti kazam samo edno, jas sum sposobna i sama da cuvam dete.... Toa treba da ti e jasno, edinstveno zosto toa ne e taka e zosto mislam deka e podobro dete da ima dvaica roditeli. Inace bivsiot mi nema barano DNK eve ti go istiot odgovor

6. Black girl

Black girl Форумски идол

Pa ok. Tvojata prva objava bese deka si imala slicen problem so bremenosta i vo prviot brak, zatoa taka pomisliv. Ne gledam na gravcinja, pa sto bilo tocno da znam.

7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Ова болдираново вика сличен проблем, а твојот проблем е барање доказ за татковство.

8. Ivanija

Ivanija Активен член

Slicen problem deka deteto go izgubiv...Ne dnk.

9. Ivanija

Ivanija Активен член

Pisuva slicen problem okolu trudnocata, a ne okolu DNK cccc

10. Ivanija

Ivanija Активен член

Ok sakav da kazam iako znae decko mi deka sum imala problem i imam izgubeno dete ,kako moze uste vo stomakot da me nervira so majka mu. Da se rodese deteto pravi dnk sto sakas. Toj znaese deka e negovo nego da dokazeze na majka mu.

11. CameliaMiller

Па што има бре на мајка му да докажува?
    Ти зошто уште не го спакува и испрати кај неа?

12. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Пре би никогаш да не родам него да родам неспремна, во куќа на свекрва и со нула пари у џеб.
    Јас колку и да страдам, друг да жртвувам за свои желби нема.
    Ајде и тебе убав ден

13. Ivanija

Ivanija Активен член

CameliaMiller
    Toj e od drug grad, raboti vo Skopje.Tuka jas imam stan. Mu kazav da si najde stan i da go nema.Uste se pakuva Sega e kako posran, ti treba nesto... Da gi stavam sudovite vo masinata lele masko li be. A ne mi bese jasno koga dobiv spontan taa vesterka sto ne dojde ja povikavme sto togas ne napravi dnk. Eli gotovo sega ne e vazno. Nejolku pati im kazav eve sega napravite.
    Toj e od drug grad, raboti vo Skopje.Tuka jas imam stan. Mu kazav da si najde stan i da go nema.Uste se pakuva Sega e kako posran, ti treba nesto... Da gi stavam sudovite vo masinata lele masko li be. A ne mi bese jasno koga dobiv spontan taa vesterka sto ne dojde ja povikavme sto togas ne napravi dnk. Eli gotovo sega ne e vazno. Nejolku pati im kazav eve sega

Dentina likes this.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Девојко, не знам колку пати е нагласено дека е ОПШТО за животни ситуации, НЕ САМО ЗА ДЕЦА! Само се надоврзав на тој пост оти беше последен!

Ова убав ден ти се нови два збора во твојот речник, па сега се истакнуваш и нешто паметна изиграваш???
    Не си интересна ако случајно си помислила дека си.

15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Добро.
    Не раѓам неподготвена, не се мажам неподготвена, нема да живеам со свекрва по ниедна цена.
    Ајде одмини ме, аман.

И ја сум искусила живот, ама пак научив да носам одговорност за свои одлуки на крај на денот.

Gosh and Dentina like this.
  16. CameliaMiller

Батали ја неа, во него е проблемот, најголем.

17. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

А зошто би се согласила и за тогаш? Со тоа само им ги имаш поткрепено сомнежите.

Јас да сум сигурна дека е негово и тој исто а притоа се согласува на барањата на мајка му да се направи ДНК, би го оставила одма. Нешто не штима во приказнава.

Што ќе ти е таков ако не ти верува тебе туку тргнал по умот на мајка му. Ако тој е сигурен дека е негово би можел да ја убеди и неа дека е негово детото.

18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Важи, убав ден:inlove:

19. Ivanija

Ivanija Активен член

27 godini ima mlad e. Plus toa majka mu samo kuka deka edvaj go iscivala,deka se zrtvuvala za nego...

20. Ivanija

Ivanija Активен член

Jas sum 10 godini postara od nego