Партнерот си е твој избор, само немој да го правиш под притисок дека ќе задоцниш, секако жените имаме биолошки часовник, ама на крај краева ако си ситуирана имаш избори за да се одложи мајчинство, кога ќе најдеш некој што навистина те сака и сака да биде татко на твое дете. Од мамини синчиња ( и татини) нема многу аир. Ама како велат, мажите ( чак и оние глупавите) знаат да намирисаат очај, и си мислат дека се премија веројатно. Лошото искуство, двојно, тера на претпазливост. Лесно е отстрана да се зборува, знам, ама замисли и ти што би советувала да го прочиташе истово твое за некоја друга непозната за тебе членка. Не е дека постојат триста решенија.
Па не е. 27 години воопшто не се малку да знаеш кај тераш во животот. Е ако е на мама синчето, и на 37 нема поарен да биде.
Ај што е мамин син, тука има уште една ситуација- можност да заминат во УСА и сега кој ќе ја догледа мамичка? Нели дел деца раѓаат кој да има чаша да им подаде на стари години? Личниот себучлук пред се, дури и пред добросостојбата на најбитните- децата. И да, не е до годините, до созреаноста е.
Toa e tacno. Zosto koga bidnavme zaedno toj mi kaza deka mu zboruvala lele sine da najdes nekoja da me zameni vo rabotata po doma haha koga me zapozna mene i bidna jasno teka toa ne sum jas.
На зрел и созреан маж за вонбрачна/брачна заедница мамичка може да му збори што сака, дека треба да најде и партнерка пример на Месечина што била ама тој како зрел,мудар и самосвесен треба да ја стави на игнор. Не жали за ваков, колку и да ти е тешко за загубата гледај ја како благослов кој ти ги отворил очите. Во животот се е знак и патоказ работата е колку знаеме да го протолкуваме најточно тоа што ни се дава на патот како знак, совет, искуство.
Тоа е таа ментална матрица на ''старава'' за да му продава приказни за мали деца и да го манипулира ''младиов''. Таа е манипулативна, тој пишав не е зрел, созреан за нешто посериозно. Јасно ти е како стојат работите, чист ти е патот, со среќа понатаму.
Јас само ќе ти кажам премногу си добра со некој кој мува не го лази за тебе, око не му трепнува. Абе какво чекање да се снајде, му даваш рок недела дена и мењаш брава. Чао пријатно. Боље цел живот сама него со вакви ретади од "мажи"
Да не се лажеме, да се придржува некој кон ова правило, темиве нема ни да постојат, макар нема да се пишува до ваков интензитет. Повеќето не сакаат да бидат сами, затоа што запишано нѝ е во генетиката на овие простори дека само е битно да се расплодуваш што е можно повеќе, сѐ останато, со кого, кога, каде, зошто, дали постои компатибилност, почит, љубов, не се зема нешто многу во обзир. Најголемата секирација е да те збори фамилија и комшии дека си стара мома и немаш деца. Што и да е друго, ќе се истрпи.
Abe sto ke kaze familijata i komsiite ne me gajle. Se plasam licno mene samocata me ubiva... Po dobro e da si imas drugar / decko / maz, enostavno da imas so kogo da se gusnes, da rucate zaedno, da setate... A komsiive ne me interesira, jas imam drugi svacanja.
Samo mnogu tesko da se najde dobar decko maz mi bese Amerikanec se super i koga se desi toa so deteto jas padnav vo depresija ne mi bese ni do sex ni do nisto toj me prevari i mi kaza.... Sakam razvod pa neli be i vo dobro i vo loso...
Самотијата е разбирливо чувство, желбата да имаш/имаме семејство е многу разбирлива, ние сме социјални суштества, ама попаметно е во оваа фаза можеби да побараш помош од психолог да ти помогне да пребродиш некои работи. Прашај се дали твоите избори на мажи влегуваат во категоријата "другар/дечко/маж"?? Прво развод, па одма дечко, па после шест месеци одма работа на дете. И уште ти сериозно си планирала да го задржиш животот со овој човек, да му докажуваш дека мајка му е вештерка и да ѝ го "земеш" синот. Да не се случел спонтаниот, така ќе се одвивале работите. И уште седи кај тебе дома пошто немал кај да оди, наместо сместа да викнеш полиција да го испрати надвор пошто не плаќа кирија и сметки и нема ништо црно на бело со твојот дом и така да се спасиш. Какво мислење сакаш да чуеш, да пробате уште еднаш за дете? Така и ќе се случи јас мислам, ама што ѝ да одлучиш се надевам дека исходот ќе биде тој што го посакуваш