Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.451
    Допаѓања:
    138.775
    Ова на секоја стапка од влезна врата да стои.

Иначе мене не би ми сметало коментарот, баш би рекла, еј да, сите бивши му се убави, има вкус човекот. Ви поткопува самодоверба, затоа ве повредува. Ако сте свесни за себе и за љубовта, нема да ве повреди.

На Milobebence и Dentina им се допаѓа ова.
  2. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.708
    Допаѓања:
    26.756
    Незнам дали е до самодовербата толку колку шо некои луѓе си мислат дека only sky is the limit со коментари.
    Имав таква "свекрва" шо бившата на маж ми од уста не ја вадеше се додека не му кажав Па ако ти била толку добра, иди еби ја и доста ми ја спомнуваш. Не дека му значеа на маж ми коментарите ама мене ми бркаа у нерви.

На Milobebence, eliesaab, Dentina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.509
    Допаѓања:
    14.455
    Вака си зимаат слобода, од синовите. Сфаќам дека интерни шали во секое семејство си има, ама да се нема основна свест е ниско ниво. Додуша и во врска се примеќа таа релација на мајка-син, па неретко се создаваат непотребни проблеми. Фрапантно е колку синовите си ги бранат мајките, еве јас лично ова не можам да го сварам.

На *Amethyst*, SummerGirl, Кронди и 4 други им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.229
    Допаѓања:
    119.491
    Во контест на муабетот и провокацијата од свеки богами и сосема легитимно е да го рече снаата ова.

На SummerGirl, LiquidLuna, ArabellaStarfall и 3 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.540
    Допаѓања:
    272.500
    Најлегитимно јас би рекла така, и сведочев слична ситуација, не се однесуваше на мене, туку на почеток на бракот на екс девер и жена му, екс свекрвата имаше искоментирано нешто за бившата на синов, ептен ја бендисуваше... и жена му, што ја обожавам оти нема влакна на јазик, нешто во тој контекст и' врати (и на мојот бивш му беше до лактов - отприлика така и' кажа). Ова е пред добри 15-16 години, ама дур имав контакт со екс свекрва никогаш веќе не ја спомна несудената снаа :D

Сега знам дека мене "ме брани", ама и' имам кажано дека нема потреба, глупаво е едноставно, што било - било, нема потреба од "бирање" и "бранење".

На Dentina, Milobebence, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  6. mece23

mece23 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    654
    Јас расчистив со мојата кога почна да ги учи децата против мене... оооо тоа врв беше... ме ми чепкај деца, јас им сум мајка... ретко влегувам во темава за да не се навраќам на се што поминав во оваа куќа. Децата почнаа да разбираат, јас наработа, таа дома и глупости им зборуваше се додека син ми не можеше да трпи и ми кажа еден ден со плачење. Како ми падна жал тогаш... кој товар го носело тоа дете да му зборуваш за мајкаму како ништо не правела, како не знаела да дипли, чисти...глупости во боја луѓе златни а гледа детето дека мама не е седната раат со нив за се да е цакум пакум... Молим??? Не бе!!! Деца нема да ми чепкаш зашто како карпа пред тебе јас ќе застанам!!! И така расчистив со неа и забранав се во врска со децава, а се и беше дозволено, моја грешка. Не им дозволувајте НИШТО, злоупотребуваат. Сега зборувам со други деца, деца кои ги живеат детството и не се труени од нејзината злоба кон мене. Уште не сфатив зошто толку злоба кога единствено нешто беше што го сакав син и... е сега нека ме мрази слободно... со толку кавги и такви валкани игри преку моите деца веќе и чувства за син и немам... за жал а сонот ми беше цел живот да го сакам како првиот ден. Еден ден ќе бидам свекрва, го молам Господ само на умов да ме држи, да бидам добра свекрва.

На *Amethyst*, Miss666, Трагедијаупмм и 9 други им се допаѓа ова.
  7. mece23

mece23 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    654
    Неможам се да читам со ред ама ете од нешто што прочитав... која бивша душо? И таа не ќе и чинеше на мојава :D порано плачев, сега се смеам. Исти будали и со бившите би биле и со идните:D ќе му рече днк да направам? Абе ни мене ни дете не ќе видиш. Некогаш си викам да не му кажев дека сум бремена со син ми ќе си го пораснев сама подалеку од нив со сочувани нерви, ама ете... млада и недоволно храбра за тоа, сега така би направила... ама не знаев што ме чека, мед и млеко беше дури стапнав кај нив како негова сопруга...се додека бајката не се претвори во кошмар

На Трагедијаупмм, SummerGirl и Кронди им се допаѓа ова.
  8. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.372
    Допаѓања:
    4.090
    Штета, до него е.

9. mece23

mece23 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    654

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.372
    Допаѓања:
    4.090
    Го оправдуваш? Он ќе живее со тебе, не со мајка му.

Треба да ти помогнат, за назад...твоите.

11. mece23

mece23 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    654
    Не го оправдувам веќе. Тогаш го оправдував додека траеја расправиите. Сега веќе некое време нема расправии, таа нема пристап до мене и децава. Ама години се во прашање, години мачење што уби се во мене, најверојатно зашто сама се борев со тоа па ми ги уби чувствата... незнам... штета што постојат такви свекрви што не ја гледаат љубовта што ја имаш за се во таа куќа туку прават глупости за да ја убијат... ни тој не е со неа сега во најубави односи ама џабе... сега се е џабе