Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.549
    Допаѓања:
    272.572
    Па тоа сакам да кажам. Немам деца ама сеедно, имам обврски секакви, па и тие си имаат свои.

На eliesaab, Dentina и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  2. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.735
    Допаѓања:
    26.974
    :rofl::rofl::rofl::rofl: Ама има поента, шо.
    Брат ми у Германија живее и се слушаат еднаш месечно со моите и си викаат "Ти син имаш ли да се јавеш?" "Ти на родителите да се јавеше?" :rofl::rofl:
    И секој месец тој муабет пошо ни едниве ни другиов не се јавуваат :D

На tessie и Dentina им се допаѓа ова.
  3. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.413
    Допаѓања:
    8.329
    Битно сите среќни и задоволни :)
    Ај да се испратиме од темава, се гледа дека ни е досадно :D

На eliesaab, Dentina и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.429
    Допаѓања:
    37.036
    Или ако не се видиш еден викенд, готово, паѓање во несвест, па се прават болни, а за шетање први се.
    Јас сега во мојава ситуација сама себе не можам да се поднесам, мајка ми ќе дојде да ме праша да ми помогне со нешто, не сакам, мм го "бркам" некогаш во друга соба за да бидам сама, не со свекрва ќе дремам.
    Сега за Велигден не ми беше добро, едвај седев, зошто не сум се симнала доле, па се качи горе и ме виде во каква ситуација бев и како ништо да не ми е "симни се, па симни се", а зошто?
    Затоа што ќе им дошле гости и ете снаата да седи со нив, колку заостанати се.
    Мм им кажа дека тие не се наши гости и нема потреба да седиме со нив, иако не ми беше добро излеговме на кафе само да не замараат.
    Никогаш не сум сакала многу народ, сега па воопшто, и ако не отидеме, веднаш се јавува и ми вели "епа ако вие не дојдете ние ќе дојдеме", давежи.
    Ете што ако не седиме сега таму кога замараат, може си имаме планирано нешто, а тоа на нив кога им одговара, инаку шетаат секаде, кога нив им одговара тогаш сакаат да дојдат, не прашуваат дали имаме нешто планирано.

На Erika.greeneyes, SummerGirl и Dentina им се допаѓа ова.
  5. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.042
    Допаѓања:
    41.635
    И мајка ми чинам повеќе го сакаше зетко, од мене.. 8).. И тој нејзе, за право.
    Никогаш не бил 'мамкало', јас па ич, додека беше жива мајка ми еднаш неделно се слушавме, сега со татко ми и поретко..
    Дури и студент кога бев во друг град, нАли, ниту ми се јавуваа секој ден, ниту ги барав. Ниту пак одев секоја недела дома. Папочни врвци, јок. Се надевам и ќерка ми таква ќе биде. Немам потреба од 'узица'.

На eliesaab, happygirl, Cka и 4 други им се допаѓа ова.
  6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.867
    Допаѓања:
    45.020
    Јас пак не разбирам што е проблемот да се слушаш секој ден на кратко си мајка/татко или да се гледаш на кратко.
    Си пишувам/слушам со мојата на кратко секој ден. Да сум во можност и на едно кафе би се гледала со нив секој ден.
    Ќе дојде ден кога нема да можам и нема да си простам што не сум го користела времето со нив.
    Да секој има животи ама збориме за 5мин разговор и едно кафе, ако можш со другари и другарки секојдневно да комуницираш и гледаш не гледам зошто со родител не би.
    И брат ми е женет и секојдневно седи кратко со моите, не зборам за пола ден минење кај нив ама 10мин нема никому да штетат.

Не го сметам тоа за папочна врска, туку едноставно радост и поминато време со луѓето кои ги сакаш.

Сите кои не се јавуваат со месеци па и недели на своите сметам дека не израснале во здрава средина, никогаш не потикнале блискост со фамилија па тоа им е нормално. Мене не ми е.

На Viktorijaaa5, tessie, Autumn Love и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.453
    Допаѓања:
    138.783
    Побитно е да не жалиш за времето кое си можела да го поминеш со децата и сопругот.
    На родителите им е задача да те осамостојат за да можеш да гледаш свое семејство. Нема потреба од гледање секој ден. Ако сте свесни за љубовта меѓу вас, почитта, нема потреба секој ден да се докажува со гледање.
    Кога трчаш помеѓу сите обврски со дете и работа и куќа и маж ... Секој ден со мама кафе нема време. Мир е кога знаеш дека ако ти требаат или им требаш, ќе се јават. Не е мир секој ден мамо што манџа да правам. Викенд е да си видиш дете, маж, оти преку недела се е обврски. Ако сакаш, можеш да одиш да ти зготват ручек, ама да не е обврска.

На H.VAGA, eliesaab, happygirl и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.671
    Ja gledam sekoj den majka mi barem na eden saat, blisku mi e, plus ima zdravstveni problemi. Ni maz strada, ni deca stradaat, ne preteruvajte. Mene pa ne mi e normalno da ne gi vidis roditelite so meseci i da ne se slushnesh so niv na kratko.

На christinnn, eliesaab, Guns N` Roses и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.453
    Допаѓања:
    138.783
    Истото ова да го прави маж, одма не ви чини.
    Кога е болен и има потреба родител, океј е, ама секој ден со мајка по еден саат? Може не одиш на работа.

На tessie и Anyshka им се допаѓа ова.
  10. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.413
    Допаѓања:
    8.329
    Прва го почна муабетот @CameliaMiller и се надоврзавме на неа. Никој не пиша никаде за месеци не гледање и неслушање. Пишавме за секојдневно гледање. Ем ако не си блиску значи се нема можност ем од обврски се нема време кога секој ден.

На lovely91, Anyshka и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.549
    Допаѓања:
    272.572
    Па нема потреба од одење во крајности. Членката напиша дека секој ден маж и' од работа оди право кај мама и гледаат турски серии. Не, ич не е ок, таман и да нема жена.

На 1209 и tessie им се допаѓа ова.
  12. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    4.119
    Сестра ми е мажена, и иде скоро преку 1 ден, ако не она, внуците обавезно (рикаат за кај наС). :lol:

13. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.429
    Допаѓања:
    37.036
    Сестра ти може да оди и секој ден кај мајка, ама не може да се лути ако жена ти (снаата) нема да седи со неа, секој си има свои обврски.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    4.119
    Друго е тоа, нема врска сеа со слушањево со родителиве (свои). :)

15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    23.685
    Абе кој не е спремен да го стави новото семејство како приоритет, нека не зацрнува ничиј живот. Од Едип, Електра и Ивица и Марица комплекси преку глава.

Во секој случај мора и пожелно е да се одржува редовен контакт, ама се знае кој дом е на прво место. Жими сѐ, да се воведе закон за обавезно психолошко посматрање за дозвола за склучување брак. После децата да не се лутите ако ве остават, заминат и не се јавуваат со месеци кога како дете не сте ги седнале да ги прашате како им поминал денот на школо од дремење со мајка, сестра. Близина и врска се создава со години а не само кога ќе клекне газот. Не се мажи или жени мајку му. Не зацрнувај нечиј живот зашто ти треба слугинка , мајстор, шофер и секс а немаш доволно пари да платиш за истите, немаш право ничиј живот да уништуваш.

Сѐ додека главното семејство не е запоставено, секој ден гледајте се, контактирајте. Ама матичното семејство ако страда и не сте направиле асален муабет со маж и деца, ништо работата.

Последна измена: 26 април 2025 во 10:28
    На lovely91, Anyshka и eliesaab им се допаѓа ова.
  16. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    616
    А што ако животот и судбината те однеле во странство преку океан да речеме- и неможеш да ги видиш во живо не месеци туку да речеме година,две, три??? Не си повеќе нивно дете или лоша ќерка си?
    Денеска се повеќе млади се селат и има се повеќе вакви случаеви- ако се разбрани ќе сватат дека детето има свој пат и можеби свое оформено семејство за кое треба да се грижи примарно.
    Не викам да не им се јавиш со месеци, ама па и не треба секој ден по 5 пати- може да се остави и простор за преку еден ден или два понекогаш, но очигледно имате премногу слободно време па не знаете што со себе.

На tessie, Cutiepie1 и Anyshka им се допаѓа ова.
  17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.867
    Допаѓања:
    45.020
    Може за тебе нема потреба ете за мене има, толку години бев далеку од нив и ми фалеа секој ден така да секој со своето. И јас тоа реков да иам време ќе пиев секој ден кафе со нив, неам, го гледам и јас еднаш неделно на неколку саата, ама не гледам потреба да осудуваме некој што сакал да ги гледа родителите на кратко, или секојдневно да ги слушне. Баба ми е 80+ па секој ден се слушаат уште на кратко со мајка ми.
    Не зборам за секој ден зборење со саати и раскажување што сте правеле цел ден, ниту седење со саати и гледање филмови.