Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.035
    Допаѓања:
    187.940
    Тоа за твоите размислувања и золвите, какви биле, е небитно.
    Тоа ако мажот ти се сменил, може да е привремено, може да е стварно. Јас мислам привремено е, ама и тоа е небитно. Што е битно е дека вие таму во таа заедница не може да функционирате ко што треба. Нема заедно да седнете и да ги решите проблемите, стари луѓе не се менуваат. Ниту пск тој ќе среди. И никаква поддршка и стабилно тло немаш таму. Затоа ќе си седиш кај мајка ти и или ќе се договориш да дојде и тој таму, или заедно на сосем трето место. Ако си му битна ти и децата , ќе дојде со тебе јас на крај на свет. Некому ова помогнало да се спаси брак. Ако се плаши од неговите, па боже мој, нека си седи со нив ама без вас. Ете толку.

На tina2018, H.VAGA, SummerGirl и 12 други им се допаѓа ова.
  2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.868
    Допаѓања:
    21.650
    Делот со золви го скокам, мислам чутав еднаш , ама сега е скроз небитно.

Туку најдобронамерен совет: Немој да се враќаш назад!
    Ако маж ти нема муда, да се тргне од мајка му, ти ако отидеш и седнеш на маса да решите проблемот, нема ништо да направиш. Само плус стрес.
    Може да се смири свекрва ти краток период и после на старо да си тера.
    Биди со цврст став и кажи му само сами под кирија е опцијата да сте заедно.
    Па и дете да ми малтретира и скубе свекрва??? Има да ја лежам без проблем. Има нејзиното пред неа да го тепам, па да види како е.
    Што и да правиш, само не се враќај!

На tina2018, *Amethyst*, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    858
    Допаѓања:
    1.950
    Многу се нервирам кога ќе ми држи лекции за воспитување па коментари ваква била ќерка ми таква била.
    А она 90 % од воспитувањето ми го фрла во вода..
    Пример ,многу е плачлива во последно ама така е научена од неа и од мм . Тој мислеше дека до 3 г децата не разбираат и не треба да ја карам ,викам и сл.
    А таа ,штом заплаче ќерка ми со трчање да види шо е и сеа ако е нешто што не може да дозволи фаќаше ја залажуваше со друго ваму таму... аа ако е нешто што може според неа не ти баба ќе ти даде...

И еве ја денес ,многу е плачлива не знам со тоа плачење во школо ќе ја малтретираат бр бр викам да таква е оти е научена она а некој на.
    Ее не треба така да и правиТЕ ,после проблемите од тоа во школо настануваат :bug:
    Е викам јас никогаш не и правам така од најмало и се објаснувало шо може што не ама затоа виеее....
    А како не и јас цело време ја карам.
    Не златна не ја караш ти се расправаш со неа и ја нарекуваш секако ,додека не збеснам...

* да се истишам негдека...

4. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.955
    Не дозволувај расправање, а најмалку да ја нарекува секако, земи дете, излези и шетај.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    858
    Допаѓања:
    1.950
    Се обидувам да не дозволувам ама не можам да изчегувам многу бремена сум 9ти месец накај 7 ми бев со болки и лежење а дете сака да игра да прошета... па одеше со неа. Сеа избегнувам колку можам да оди со неа ама сепак иста куќа сме оди кога сака кај неа.

6. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.955
    Или така или развод, веројатно не можете да се одделите.

На SummerGirl и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  7. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    858
    Допаѓања:
    1.950
    Здравје од ко ќе се породам ќе почни интересното ,па можи и до развод да стасаме не се знае... ^_^

8. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.955
    Не чекај да се породиш, среди ги работите сега, јас така се разведов.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.250
    Допаѓања:
    16.030
    @Трагедијаупмм заслужува медал за живот со свекрва. :bow:Алал ти вера како издржуваш толку време веќе со таква личност. :hug:

На SummerGirl, eliesaab и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  10. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    858
    Допаѓања:
    1.950
    Не е убиена оти во затвор ќе треба да се породам :rofl:

На mKdevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.250
    Допаѓања:
    16.030
    Штом досега не ја уби, не ја убиваш веќе :lol:.

На SummerGirl, eliesaab и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.419
    Допаѓања:
    108.203
    Да си прљам раце за туѓи неуспеси, како да не. Таа е мајка на маж ти, не твоја ти да ја оправаш, ако он не може батали ја. Од едно уво влага во друго излага.

13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.716
    Допаѓања:
    98.593
    Епа не е баш така. Секој ден, по цел ден, со години, некој да ти се мотка и паметува, не знам како би останал нем и глув.
    Ова може да важи ако не живееш заедно, па дојде, истропа глупости и си викаш ОК, ќе си оди кај и да е. Нека тропа еден саат.
    Ама вака...тешко.

На *Amethyst*, SummerGirl, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.419
    Допаѓања:
    108.203
    Ја почнав да се гасам искрено од муабетите и викам да да, да така е а во глава мотам друго. Немам голема мака од свекрва, не е идеална, не сум ни јас, ама откако почина свекор ми си е малку со паметот на страна, она збори јас си молчам, мм ако е тука ја сече. Пример на ден прв роденден на дете дојде да види до кај сме, не да помогне и почна да збори за умирачки, погреби и слично, мм ја пресече у старт. Ама пак ќе речам, немаше да замерам пошто не ме тангира. Верувам дека да ме рангираше, да живеев со неа и да ми мрачеше како женава, ќе ја напуштев заедницата одамна. Не и ја знам ситуацијата, ама не би трпела ако е до толку лошо.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.716
    Допаѓања:
    98.593
    Епа да, тоа е поентата, не живееш со неа. Едноставно и одбиваш на глупоќа/простоќа/злоба и знаеш дека вратата ќе ја затвори од надвор.
    Затоа од едно уво влегува, од друго излегува, не е применливо во заедница. Никаде.
    Не можеш да бидеш изгасен со години, не е нормално.

На SummerGirl, Gosh, Aschenputtel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    858
    Допаѓања:
    1.950
    Абе види кога се работи за мене или мм немам гајле не може да ме изнервира ама кога е за детето не можам за секунда ми скока нервата а она има приметено и уште толку зема сила. А веќе на агресија ме тера. Пример тазе од пред саат надвор дува носи ветрот ќерка ми се запнала надвор да иде. Јас и мм и викаме не,малата нормално се треска од земја она и вика оди земи си влечки и тренерка и дојди јас ќе те носам и друг пат не плачи им така дојди кажи ми кас ќе те носам.
    А ако јас излезев со ќерка ми ќе тргнеше по нас да каже дека дува ветер и ќе не скине промајата што дремеме надвор.

А од друга страна и нешто не е добра пишував и во друга тема со психата.
    Пред некој ден роденден на мм ,дојдоа золва ми ,старосватот итн секоја година истите се и золва ми влегла кај неа да се поздрави вика ме гледа ко да сум убила некој : ,,што сте дошле ?"
    Па золва ми се правда роденден на брат ми....

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.716
    Допаѓања:
    98.593
    А ти зошто ДЕМОНСТРАТИВНО не ја оттргнеш ќерка ти од неа во тој момент???

Јас имав таков случај еднаш, кога и го грабнав детето од рака, посрана остана. Па после и делот си го зеде.

На SummerGirl и Gosh им се допаѓа ова.
  18. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.823
    Јас да бев на твое место до сега ќе и објаснев на ќерка ми дека баба и е расипана и лоша. Што не дека не е вистина. Јас прекинав да се објаснувам веќе. Им превраќа, им се понашал и еднаш им реков "сами дозволивте да е ваков со вас, јас го карам, вие му се смеете, епа сега терајте вака". Мојот е веќе поголем и знае со кого што може. Нека им збори што сака, чим јас сум страшната вештерка, а они добрите самовили. И јас и мм на истиот став сме.

19. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    858
    Допаѓања:
    1.950
    Затоа шо многу тешка рака имам прво ми е страв да не ја повредам посебно на нервоза. Второ ќе треба да се скарам и со мм зошто заради неа сум повредила ќерката а трето после тоа ќе ја манипулира дека јас сум лоша не ја оставам со баба и ама ќе зборам утре кога ќе биде во градинка.
    @Mnik не сум сакала препукувања преку детето од никогаш ама изгледа ќе почнам пошо веќе очигледно е тоа шо го праи и оди по ќеф само за да испаднам јас лошата мајка што не пушта ништо...

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.823
    Види и јас така мислев, ама тоа не е препукување преку детето. И менува начин на размислување, начин на однесување. А кога ќе си знае дека баба и не е така добра личност ко што се прави, нема да и фаќа се здраво за готово. Мене најмногу ми се споија кога почнаа да му шепкаат во наше присуство (немој татко ти ќе вика, дојди ручај со нас, дојди поседи со нас, мислам скроз дебилни глупости) демек овие лоши, нема да те пуштат, а ние добри, те сакаме. И јас тогаш го седнав и му објаснив некои работи.
    Некогаш треба да им се спуштиш на нивно ниво, со нивниот камен по глава.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.