Ај сега, тешка рака, не зафркавај. Не реков да му ја истегниш раката на детето, туку одиш, ја фаќаш од кај нејзе, ја носиш во соба и готово. Не си барај изговори, застани си во сопствена одбрана и земи си ја контролата врз детето во свои раце. Сега и второ ќе родиш, па ќе те полудат со двете деца исто манипулација. А, ако треба да се скарам со маж ми...па ќе се скарам. И еднаш, и два пати и сто пати. Не може за се ти да си дежурен кривец. И нели и тој рекол НЕ за надвор? Ама кога рекла мајка му дојди со мене, заборавил што рекол очигледно. Требало да го потсетиш!
Се случи еднаш да ја бутнам ќерката од кујна ради што 365 пати повтори дека е боса на плочки и не можев веќе да слушам ,,ќе се разболиш ,ќе одиш на лекар итн " сите бевме тука пред син и кажав дека ова е прв и последен пат како го повредувам детето заради неа ,следно неа ќе ја повредам. И да сите се скаравме тогаш ,нормално хас крива испаднав нервозна сум била од работа Инаку во овој конкретен случај мм одеше да фрли ѓубре и остана за цигара инаку кога е тука не прави она вака знае ќе си го добие.
Не знам, јака ти душа. Па сега и со бебе, досега за едно, сега за две ќе ти попува. Да прашаш живци кај се купуваат евентуално...
Коментира и мојата, се правам на мутава. Моментално коментарите се за пелените, секој ден, ги зима од градинка и тоа е, касно сме почнале требало на 6м да го ставаме на нокшир. Тој не сака да чуе да седи, она на нокшир да го ставам. Па чорапи, а јас и она боси, она за чорапи вергла. У право е Еми, не си барај начин да се тргнеш од реакција, не мора да удриш, повредиш, ќе и кажеш јасно и гласно. Ако ти смета што е босо детето или мислиш дека ќе се разболи повели облечи и чорапи!
Леле ова со чорапите аман. Надвор пука сонце коментар а да не и е ладно вака да не и студи? Јас не се замарам многу со вакви коментари. Мене најмногу ме нервираат коментари од типот мајка ти ќе не кара, мајка ти не пушта. (Кога прави беља или не ги рецка) сега ќе ја викнам х(името мое) да види што правиш па нека те кара.
Јас викав да, јас сум страшната вештерка, ама на сите им беше смешно, се додека не се разведов, после беше трагично.
Да ова како ние мајките да сме дежурни полицајци. Им кажав јас треба сите да не пуштате тоа што не е за пуштање а не да се вадите на мене.
Чоек за твое дете не може таа да одлучува што ќе се прави. Не на детето само, на неа ќе и' кажеш не може и точка, па нека прави и стој на раце ако сака.
Исто, мајка ти не пушта, мајка ти вака, мајка ти така. Научена ќерка да игра криенка со баба и дедо ама да се крие зад врати и да ги лупа со сета сила. Ај што може да се скрши нешто низ куќа, туку и таа може да искрши прсти. Ама пресмешна била како се криела. Предупредувам еднаш, втор пат, се дерам трет пат и добиваат сите одговор дека ќе ја натепам пред нив, не оди сакам јас дете да тепам, туку да е муабетот од типот слушај ќерко, сети се снао. И на сето тоа добивам коментар демек кога ќе си кај нас ќе играме, овде мајка ти не пушта. Е после одново лекција на старите дека јас немам намера да се шетам по доктори и да гледам дете со искршени прсти, само за нив да им е пресмешно. Е сега искрено се надевам дека во мое отсуство не прават слични глупости.
Абе бојље не дава мајка ти и да се слуша тоа. Отколку да е остај ја мајка ти јас ќе те носам / ќе ти дадам. Ми поткопува авторитет. А од друга страна кога нешто не и одговара што прави малата е ќе ја викнам мајка ти да те истепа. И во двата случаи јас сум во наубаво светло пред детето...
Не само свекори и на мајка ми и се испуштило такво нешто да каже ама и таа си го добива. Кога го карам детето го карам зошто заслужило, не оти мене ми текнало сега ќе се дерам ради ред.
Еднаш ја имав затекнато свекрвата да и рече- сега кога ќе дојде мајка ти ќе видиш ти, ќе те истепа. И јас гласно реков баба ти е пострашна, глеј она да не те поткачи со левата. Нема речено од тогаш, барем пред мене. И да рече ќе рече немој ова татко ти можеби ќе те кара
Абе спискај и таму. Нешто што ме вади од кожа е, кога на дете му се закануваат со ќе видиш мајка ти/татко ти илииии па мајка ти лоша , ќе те тепа.
Како ближи денот за пораѓање па како глуми нешто загрижена ,па дали сум јадела па ми купила баничка ,па доаѓа демек да ми прави друштво... Жал ми е ,прочитана си.
Свекрвата ретко ги чува внуците од синот.Воопшто не е блиска со нив а и децата ја гледаат дека е таква.И сега налутена зошто нејќи внуката да се слика со неа.
Apel do site koj se vo moznost da si bidat posebno samo mazot i zenata! Na maz mi majkamu golem negativec samo rcki ni pravi ne omalovazuva. Denes mi pukna filmot i ja spiskav se spustiv na nejzino prostacko nivo.Verenikot u nervoza rakata i ja stiskase od nervoza. Pa ona li mene nasla da me mi kazuva zakonj ne znae i ona so koj si fatila rabota,a stoe najloso 3 mes sme vereni! Ot sega se dogovorivme samo dinsancs da ne sedam so nejze !
Реално колку и да е лоша кавгата и колку да е негативец свекрвата.Нормално е син на мајка да и ја стиска раката?
Луѓе, свекрва и золва во години, најлоша комбинација. Тие донесуваат одлуки за дете, коментираат за нашиот брак кога ќе се скараме со сопругот како не сме биле за задно, што сме гледале пред да се земиме и тоа пред него, и тоа е, тој си дреми, за него мама и дада се светињи, мислам поминале покрај нив, само што сакаат нека прават, мене ми е битен мирот. На дететето му внесуваат страв, еве ја мајкати, сега ќе видиш што ќе те снајде.. не можам да издржам веќе, ми иди да си го земам детето и да им кажам чао, а сопругот со сукња нека си ги чува дројлите .. само тоа не можам да се изначудам, абре како и да ги фрлиш на нозе застануваат. Ќе те извадат виновна па што сака нека биде .