Бумери се комунисти тие немаат пари. Бизнис е табу тема за нив работеле 40 години во најлоши услови за мизерна плата. Во најдобар случај ако биле со подобра плата имаат еден мал стан за кој рмбаат да го одржуваат и кога се во пензија. Од нив освен домашна пита со овчо сирење и маргарин не добиваш ништо повеќе.
Јас свекорми и свекрвами ги гледам само за слави и родендени а мајка ми знае да дојде и да поседи кај нас понекогаш,е сега ем не седиме заедно ем прави проблеми си размислувам што ќе беше ако седевме заедно, ова не е прв пат да збори вака, проблемот е што не ги кажува точно работите, не е проблем што сум се карала јас со сопственикот на дуќанит, цела зграда се караше со него, проблем е што таа кажала дека јас и сопругот сме се карале, мама се насекирала и нормално дека ќе ме прашат,и на крај ми пропати детето, еве поминаа деној со никого се немам слушнато
Јас не ги оправдувам ниту една, искрено најмогу сум изненадена од мајка ми и од золва ми, на золвами апсолутно сме и правеле чест за све,пред два месеци се породив золвами правеше матура за ќерката, ние бевме сите од дома, бебето тогаш немаше ни месец дена и се мењававме со спругот малку тој вкола со бебето малку јас за чест да напрајме,а таа мене ни за повојница за бебето ни за роденден за големата катастрофа
Така постапувам се немам слуснато со денови, мајка ми пишуват јас не и враќам а свекрвами ништо си му пуштат само фискални за скенирање на сопругот ужас
Нјамногу во животот сум мразела препукување преку децата. На свекрва ми (за жал ние во заедница сме и немам простор да ја отерам кај шо сакам ) сум и кажала во очи никогаш нема да и простам скарана со мене му затвори врата на детето пред нос ,башка шо во тој момент и ја отворив и и кажав следно така ко ќе направи ќе земам секира ќе и ја искршам без врата ќе седи. Жал ми е за детето да и забранувам да иде таму она си ја сака не сфаќа колку е злобна. Ама има време ,еве на золва ми девојчињата не ја ни погледнуваат веќе. Мајка ми ме познава доволно да знае дека ќе ја збришам за секунда ако детето било како ми пропати од неа. Брат ,сестра ,золва исто.