Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. butterfly_91

butterfly_91 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2020
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    753
    Не. Си купивме плац си направивме куќа...работа е што постојано се јавува да ја ували снаа и да доаѓа кај нас , а кога идеме горе таа и девер ми ниту се поздравуваат ниту нас ниту малите...односно ние треба да ги почитуваме нив , а нас кој не врти...правевме куќа се смееа ,требало сами да се снајдеме...ама ако девер ми и јатрва ми прават нешто или чекаат роденден , децата да ги чуваш тогаш он му е брат требало да им помогнемее.

2. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.247
    Во твојот дом не може да влезе никој што не е пожелно да влезе, затоа имате клуч на врата нели?
    Ти пишав што сака не свекрва, не јатрва, не девер нека зборат, ти гледај вас да ви чури оџакот, него мажот ти што вели на се ова и за се ова?

На Gosh, eliesaab, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  3. butterfly_91

butterfly_91 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2020
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    753
    Заедно сме во ова .Знае за сите неправди и е свесен.Постојано кога ќе се јави подбуцнува.."Откако се пресели имаш ли ти родители,помош дали им треба ,треба да се кречи, они двајца не можат деца имаат...
    Правел муабет и дрско и смирено.Ама жената не поминува јавување да не тресе глупости.Ете жена ти те зема од нас, за децава вика баба не ги видела плаче...а уствари никогаш не не опцула кога биле болни или било што.Ке и кажеме да дојде не можела она имала работа.Типичен нарцис и манипулатор.
    Всушност сака да не контролира и тука..кој ни доаѓа, кого да викаме на роденден.

На Majchi Pajchi и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.490
    Допаѓања:
    180.461
    Престаните да контактирате со нив
    Ни лично ни преку телефон
    Како да не постојат

На eliesaab, H.VAGA, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    382
    Јас не глумам жртва само пишав како се деси све, немав намера ниту да се расправам ме изнервира тоа што лажеше, а тоа што никој не дојде на роденден покажуват колку се чисти сите, јас и украсив на малата за роденденот и торта имаше преубава подарок и имавме купено, гледав да не и фали ништо ама голема е и нормално дека и падна неубаво дека никој не дојде, јас моите деца си ги сакам и никогаш не би дозволила да патат за било што, не знам зосшто вакви коментари само сакав да кажам мене што ми се случи, а тие што не дојдоа нека им е на чест, тие му згазија на детето не јас

6. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    382
    Ако имаш подршка од својот сопруг тоа многу значи, мојот си ја сакат многу мамичка, од сега навака ако ми прави пак проблеми ќе ја снимам што збори за да неможе да лаже до тука ми е дојдено веќе

На eliesaab, JasBee11 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  7. JasBee11

JasBee11 Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    196
    Кутриот и ако после ова, уште си ја сака мамичка :^). Како може да сакаат некој што ги повредува. :?: Мајка да не ти дојде на роденден на своето дете, и ти да се понашаш ко ништо да не било. Тие се комлет за никаде. Мислам дека нема потреба таа со тебе да комуницира веќе после ова. А ако дојде до тоа секако да ја снимаш. Имај си запис.

На eliesaab, Aledarkali и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  8. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    382
    Јас и покрај се ги поканив тие не дојдоа, ај овие две мајка ми и свекрвами можеби ете ќе речам избегаваа да се сретнам ама тоа не е оправдување да не дојдат, можеа како и предходниве пати да си глумат срќно семејство колку се сакаат и да дојдеа, ама золвами што не дојде, уште не ми е јасно па ни на повојница за бебето, а ние чест за све правевме, ама од сега па навака никому чест, чест на децата мои само ке си им правам ништо да не им недостасуват

На JasBee11 и lovely91 им се допаѓа ова.
  9. JasBee11

JasBee11 Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    196
    Па золвата глуми подршка на мајката, као демек ќе глумиме љути сите сега. Простотилак страшен. Сепак после ова ќе си нацрташ една црвена линија тие секако се зад неа. Па за да ја преминат нека се извинат, променат и слично. А тоа што не дошле двете за да не се сретнат, смешно е. Што се тие, деца, па очи ќе си вадат. Не ми е јасно како може возрасни луѓе да немаат самоконтрола и доза на општа култура. Колку луѓе мене ме повредиле и недолично се однесувале, па не сум ги избегавала до волку. Дно дна.

10. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    382
    Золва ми си е мажена си има свој дом,на неа никој ништо не и рече па да се лути, таа да е паметна не слуша никој, ќе ги земеше децата и ќе дојдеше, пак мојов на сестра му се лути а на мајка му не, мајка му е за све во право ќе изгинет човеков за неа

11. JasBee11

JasBee11 Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    196
    Овде изгледа ко да е шеф (нарцис) оваа мајката и сака да е се по нејзино, па ако не е, ете кодоши други да се свртат против тие што нејзе не ја следат, па дури се дрзнала и на твојата мајка да кодоши. Затоа и ќерката не смее да дојде, таа сеуште ги команда "децата", не ги остава да пораснат. Не навлагај ти веќе во дискусија со нив. Трпение, среди си го домот твој. Децата, ти и мажот да си најдете среќа. Вакви од страна колку можеш игнорирај, белким еднаш ќе прогледа маж ти. Не ти дошле, и ти нема да одиш. Следен роденден викни другарчиња од детето на роденден а не недозреани старци. Животот има поубави работи од рекла, кажала и инает. Нека си живат тие со тоа. Пушти ги.

На DragonFly22 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  12. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    2.537
    И мојот беше заслепен оти таа само му зборуваше против мене секоја можна прилика. Ама после некој период од 2г сфати дека не е баш така па сега и тој е крив зошто и враќа.

13. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    1.153
    Како може бе да ви увалува некој дома? Абе клуч на врата и ајде

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.247
    И да ја снима џабе ќе и е, пак ќе испадне таа кривата што ја снимала воопшто, ама ако и прави тоа неа лична сатисфакција да си има оправдание пред себеси и другите нека снима.
    Проблемот е во мажот, ете допишала тој сега се лути на золвата- сестра му, а на мајка му ни под разно. Тој ја нема раскинато папочната врвца од мама, а направил дете, тешко на женава и детево со ваков недозреан за улогата која ја преземал да е нечиј сопруг и татко.

@Aledarkali коментарите се такви од повеќе членки, не само од мене, кои ја разбираме болката на детето, во оваа ситуација заради немање слух и проникливост кај возрасните да ја предвидат ситуацијата останало извисено. Јас ти објаснив како би изиграла во неколку коментари погоре.
    А по сето дообјаснување од твоја страна дека и золвата не дошла и како е се, преубав совет ти дадоа членкиве за како во иднина да постапуваш, но што и да правите држете го детето понастрана од вашите кавги и семејни недоразбирања, бидејќи и да е мало и можеби не разбира се ама тоа ја чувствува напнатоста дома, помеѓу родителите во фамилијата итн.

На JasBee11 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  15. Mommy. S

Mommy. S Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2025
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    45
    Едно разбрав досега. Посебен живот е најдобрата инвестиција. Чиста сметка, долг живот. И неможете да кажете ми се меша, или слично. Тоа значи или немате став, или вашиот маж е проблемот.
    Не дека сите свекрви се лоши или слично, туку сфаќањата нивни, општеството, државата па и воспитанието. И ќе треба време да се искорени.
    Ете јас имам комшивка каде секојдневно се дружевме. Како две другарки се, и двете се многу добри, таква хармонија немам видено. Свекрвата готви, снаата си оди на работа, заедно си ручат. Со маж си живеат посебно на спрат, но си пијат и заедно кафенце, знаат да се соберат. И не, не доаѓа свекрвата на секој одмор, напротив сегде се сами. Сите работат, старите зимат пензија, им помагат за деца и од страна е една убава слика.

Јас мислев исто ќе имам таков добар однос. Пред да се роди детето бевме многу блиски, чиста ми беше душата за нејзе. Сегде ја фалев и уживав во нејзино присуство. Откако се роди детето, ја побарав за помош првите 40дена, бидејќи маж ми работи во друг град, требаше да дојди. И дојде. Но дојде друга жена.
    Јас во нервоза, хормони, млада неискусна мајка. Исплашена, сега кога ќе ми текне мислам имав и доза на депресија. Плачев постојано.
    Таа наместо како искусна жена да ми кажи вака онака, таа ми се издера ,,ејј како така не си го стегнала детето во ова тесно боденце,, ,,зошто не си го преслекла,, ,, немаш млеко дај му шишенце,, се изналежа дете во креветчето,, и слично. И реков ,, ако ми помагаш помогни ми, не одмагај и биди нежна, неможеш да ми се обратиш на овој тон.
    Така почна да плаче пред син и како сум ја испадела си собра алишта о си отиде на 5ден, сама оставена после царски рез. Непосакувана била.
    На роденден прв ништо не доби син ми, неможеа да дојдат.
    Ама јас повторно си комуницирам. Но не со чисто срце. Ради реда, си викам далеку сме, ќе ја поштувам мајка е на маж. Ама толку помош нема да барам, тоа морам да го прифатам. И ете така, си дадов отказ и домаќинка сум додека порасне.
    Но знаете што, се ова вреди бидејќи имам сопствен мир. Да бевме во иста куќа ќе беше хаос. Затоа вие млади, гледајте и правете шо ќе прајте ама на 21век е коректно секој посебно. Нема љутиш.

На Aledarkali, _Vera_, Алек*** и 5 други им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.041
    Допаѓања:
    328.297
    Е нека ја нека си оди.И јас бев сама после царски ..не со едно дете дома туку со 3.Ни немав на ум било кој да викам за ништо.Нема подобро од тоа сам да си тераш се.

На H.VAGA, 1209, Aledarkali и 8 други им се допаѓа ова.
  17. JasBee11

JasBee11 Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    196
    Апсолутно, сезнајки од страна на никому не му треба. Сите знаеме ние како треба ама оди направи го. Така да. Ако не си од помош седи си дома.

На SummerGirl и Mommy. S им се допаѓа ова.