Така е да не е самоова како причина од незе триста глупости имам видено и чуено. Ама ме изваде од такт тоа што не може една обична работа што сум рекла ми смета да ја испоччитува ида не ја прави. Тоа кажува колку мене ме почитува како личност. Јас убавореков јас не сакав да го чува детево затоа што ја знам убаво дека проблеми ствара ама мм не гледа и мисли исто како мене. Точно зА незе е во ред дете од 18 месеци да јади само чоколато и геверк секој ден. Може не сум во ред ете ми смета некој да се прави мајка на моето дете, пошто женава се шознава дека и е криво кога јас му купам нешто на моето дете или кога си дојдам и тој трча накај мене и само констатации си прај порано кога беше помало ме бараше "оти сум давала за јадење" а сега како од марс падната вели "мајка си е мајка" .
Види разговарај со неа за тоа што ти пречи. Ама еве ова што ти носи благо и сок, добро е пошто ете како од внимание. Мојата ем што не го чуваше детето ем ако побарав услуга доаѓаше на едвај саат и пол, и гледаше кај мене да јаде, демек да си наплати. За тоа како го вика, и мојата го вика сине а на почетокот дете на тете ко нетокму и викаше, па ми е гајле, го зезав мм дури. Ако е само тоа проблем, или зборни со убаво дирекно со неа, или не обрнувај внимание. Ете го септември ќе тргне дете во градинка.
Ама друго е сине ,мене и рандом луѓе на улица сине ми рекле ама друго е мајкин. Барем мене различно ми е.
Не велам не, затоа реков отворено да си збори за тоа што и пречи. Културно мирно со свекрвата, и ако тоа не помогне тогаш со мажот. Ама ете рече дека нема подршка ни од него. Кога би имала одма би прекинала свекрвата. Сериозно да си поразговара со ова за мажот, мора да си постави граници.
Svekrvite mnogu si zimsat za pravo i zstoa morame da si postavuvame granici bidejki se bezonrazni i nekoi raboti smisleno gi pravat! Ne im kjutete!
Ич не е претерано, дури и малку е, ќе се научи да и попушташ и на глава ќе ти се качи, а отпосле кога ќе изреагираш ќе бидеш најлоша. Во секој случај ќе бидеш ‘крива’ а таа жртва така да не се оптеретувај многу околу тоа.
Јас не знам зошто не кажувате директива. Тоа е лек верувајте. И мене ме прашувале зошто плачеше? На тоа добивале - Зошто е бебе. Чудно е бебе да плаче? Дај јас ќе го смирам! - бебето плаче за мајка, не за баба. Ќе си го смирам! Да не е гладно, да не му студи? - Кога сум јас тука ти да уживаш, јас берам гајле за тоа. Е така сум враќала за се, може дрско делува ,ама си ги поставив границите и си имам мир. Ќе се лути ден два ќе им помине.
од страв ќути на свеки од страв за реакцијата на сопругот исто ќути и после ете ти проблеми. Ама мислам дека веќе е реткост тоа да се ќути од страв на реакцијата на сопругот
Ic ne ja sakam lugje nekna mu prerekla na Sin i da go kara zosto izlegol od rabota doma da me donese.!A znael da izleze na kratko i porano drzavno raboti,demekbodvrabota ke go izbrkale,zasto me donel idiotka nizaedna.! Al ic ne ja percepiram vise nebitna mi e frka mi e samo sto trebame da pravime svadba a ne sme vobdobri o!dnosi!
Haha Majka mi e najdobra svekarva, si ja saka snaata od pocetok no koga sedime taka i nesto pocne da vika po mene ne vaka taka... Vikam sto be samo po mene vikas, pa i Dragana go pravi isto kako mene. Taa me vodi vo drugata soba i mi vika toa e slusaj snao kako treba i kako ja karam kerka mi. Vika ne sakam da se zameruvam a mlada e kako da i kazam plis vika greota e taa e od tugja kuca dojdena. Vikam vece ne vi doadjam koga spremite se vikajte me. Inace ziveeat odeleno samo nekogas majka mi dojde i sedi kaj niv mesec dena.
Da bese nekoja da me sluzi a ne ovaa. Vidi ja kako se sreduva mora li sekoj den kosata da i e sredena za kogo se sreduva taka. Vidi i gi noktite zosto ne nosi kratki skroz nokti nz kako raboti po doma so tie kandji. Sekoj den sto jadese denska go prasuva,nemoj gladen da e luda sum jas da go ostavam gladen. Zosto se trosat pari paziii i moi pari se vo prasanje za gluposti... Gluposti se ako izlezeme ednas vo mesec vo restoran.
Zdravo na site. Sakam da prasam iskustvo za eden problem koj go imam podolg period, potocno od koga sum dojdena ovde svekrvata ima problem so mene bukvalno na zenata se i preci, za se prerekiva, za se ima komentar apsolutno za se. Rabotite eskaliraa od koga ja rodiv kerka mi, bukvalno zenata za se ima komentar. Ziveeme na poseben sprat ama se kacuva koga saka si odi koga saka. Doaga dva pati vo denot od vrata da ja dzirne kerka mi i si odi, ama I teknuva nautro dodeka spieme ili koga ja uspivam kerka mi da doaga za gluposti. Maz mi e na moja strana, ja kara ama ne vredi. Posledno ja slusnab kako go laze so lazni muabeti za mene (deka ne sum davala da ja cuva kerka mi a nikogas se nema ponudeno) i od kako mu kazav na maz mi taa se naluti i ne dojde da ja vidi kerka mi mesec dena. Vo megjuveeme se zali od mene deka ne sum i ja davala i slicno, a potoa se prepravase kako nisto da ne bilo. Navistina sum vo situacija kade sto ne znam kako da postapam, se sto mi treba e mir i distanca , ne mozam da glumam deka se e vo red
Клуч на врата и нема да доаѓа кога сака. Е сега од една страна викаш доаѓа кога сака, од друга викаш не дошла еден месец. Една деценија ако сака нека не доаѓа, раат ќе си…
Јас грешка се изразив. Тој месец дена не доаѓаше од причина што ја слушнав повеќе пати како ме озборува, зборував со маж ми и таа решила дека ќе биде навредена затоа што јас сум навредена.. а сега пример, може уште во седум осум да дојде без да тропне и слично што мене ми претставува реално проблем И постојано со разни коментари за ќерка ми, зошто е плачлива, ладно и е топло и е ептен претерува Не знам како само да се помирам со тоа дека мора да ги издржам тие пет минути што ќе дојде и да ме дозволам да влијае на мене тоа, некогаш цел ден ми се расипува
Стај си слушапки на уши и викај -аха, да. Многу чудни ве има. Значи сите ,,стари,, луѓе се исти, мајки, свекрви. Ако мора да ги гледате, мора да најдете и некој механизам да не ги слушате. Дали ќе игнорирате, дали на сарказам ќе удрите или ќе се нервирате и расправате- ваш избор.
Да во право си со овој коментар. А што е со коментарите дека не и ја давам ќерка ми да ка чува и слично а од инат не доаѓа по една недела да ја види, јас не ни сакам помош ама буквално на сите им се жали