Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    260
    А зошто бебето не го праша дали сака и може да лета? :?: :rofl:
    Се шалам
    @Cvetce_ најдобро да го слушаш докторот и твоето тело, ако не можеш да леташ почекај кога ќе можеш. До тогаш најди некој што ќе ти помогне малку околу бебето, секоја операција бара да се одмара повеќе. Ете мајка ти ако е во можност нека ти помогне или некој друг во кој имаш доверба.

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.183
    Проблемот е што синко овие денови само кај мене на града се смирува
    Ми помагаат и мајка ми и свекрва ми за ручек и алишта да исперат ама мене сон ми треба а деновиве е хаос и осеќам дека кога ќе си замине мажот нема да се снајдам.
    Башка доверба немам многу да го оставам толку мал во туѓи раце од причина што мајка ми е многу повозрасна, и самата вика ми се тресат раце не можам да го држам а свекрва е помлада ама како што наведив има скроз различни гледишта за тоа како бебе треба да се гледа.
    Пресно ми е и знам дека ќе се опуштам со тек на време ама дотогаш лудници :)

3. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    260
    А мажот ти нема шанси да остане, да го одложи одењето?

4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.454
    Допаѓања:
    190.851
    Ако ти е прво дете...не знам, нема некоја разлика меѓу 3 недели и 3 месеци бебе, ниту ритам, ниту цицање, ниту спиење, ништо. Зависи како ќе се погоди бебето. Тие 40 дена не знам зошто се искрено, ама од пред времето кога постоеле вакцини се.
    Сега стварно треба да решиш кај можеш да живееш со повеќе мир, не ти треба никој да ти држи бебе, ни мајка ни свекрва, само ти кај се чувствуваш покомотно за да можеш да се грижиш за бебе. Со тек на време ќе видиш, кога ќе се чувствуваш спремна да патуваш и како.

5. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.474
    Допаѓања:
    4.204
    Легнувај го до тебе на спална и дремни си и ти. Ќе се навикнеш со помалце сон, не е некоја утеха ама така е.

6. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.183
    Се буди, цице бара :) денес денски се изнаспавме на спална, иако ме предупредија на болница да не го учам на гради да спие ама нема чаре.
    Синоќа цела вечер и сабајле на цицка ми остана

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.143
    Допаѓања:
    111.131
    Очекувано е за овој период, нема да биде така цело време. Ама дека на 2м ќе фати ред, нема, нема може ни до 6м да фати ред и не се ни препорачува да се наметнува ред до 6м. Јас би ти рекла од лично искуство да не го оставаш на града од две причини, може да направиш мастит зошто детето ќе биде постојано на града и градите постојано ќе лачат млеко и грчеви, постојано да добива млеко на претходно не сварено млеко, резултира со грчеви. Подој, нека подригне и легни го до тебе, ама не на града. Плачат, ама на 2 недели не само за цицка, веќе ќе почнат грчевите и ќе почнат скоковите полека.

Абе види и мене не ми е верно, ама ете случај кој го видов на интернет и пренесов, сликите беа од покрај море, ваљда не се фото шоп. Јас дали би однела бебе на 14 дена на море? Ни под разно, прво што вели и самата членка на која и коментираме, ни јас не знам кај се наоѓам, второ влага, температура, преголема стимулација... Нека фала, ќе скокнам едно море. И побогу кога извадија пасош на 14 дена, па кај нас 1м за извод чекаме, ама добро.
    Еве сега седнав и измислив приказна за во снаи и свекрви, цел ли ти е тој памет?

8. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.474
    Допаѓања:
    4.204
    Не госпоѓо не измисли ти, измислила таа другата што ја пишала “приказната” :).

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.143
    Допаѓања:
    111.131
    Пак ќе повторам, слики, видеа, сториња, не памтам кој профил беше иначе ќе ви ставев принт скринови, случајно ми излезе. Инаку да, многу сумљиво, на 14 дена пасош има дете, овде не можеш ни извод да извадиш за 14 дена.

Моето мислење е тоа, дете на 14 дена и на 60 дена има ист имунитет, дури на 14 дена може и појак имунитет да има уште од мајката, не за џабе се раѓаат со високи бројки на крвна слика, после опаѓаат вредностите, ама тоа е тоа. Бар така ми кажаа кога го раѓав второто. Јас да бидам затворена во една соба со бебе на 50 степени надвор со дежурна служба за совети давање не побарани, ќе сренам, ќе ме удри таква депресија, нема да можам да издржам. Ако може членката од едно уво влегло од друго излегло топ, нека си ужива.