Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.542
    Допаѓања:
    139.704
    Ах еден ден ке викаш дека треба да се отеаш за овие глупости шо се нервираш.
    Абе жено, зар за прашина се нервираш??? Нека ја брише, нека ја чисти. Не се замарај. Не си се омажила у фамили, за маж си се омажила. Прави со него што треба не со свекрвата.
    Депресии заради жена која ти е роднина по сватовство. Глупости и идиотизми.
    Мисли да се вработиш и да печалиш сама, да не бидеш домаќинак како свекрва ти и да си идеш дома само за ручек, и маана да и најдеш.
    Или па не ручај дома, со маж ти по работа на јадење и шетање, дој си коа ке спие свекрва ти. Не ми се веруе за што се нервираш

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. julija07

julija07 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Ne se soglasuvam, koga ce go osetis na svoja koza da vidis I te kako ce se nerviras, pa prosto te omalovazuva. No sepak tuka treba da reagira soprugot, da ja opomene majka mu. Istiot slucaj bese I so mene. Koga ce otidev na rabota se ce zeme ce preredi, prosto nervni slomovi prezivuvav. I mu kazav na mojot MM. AKO USTE EDNAS MI PREREDI ILI MI KAZUVA KAKO DA GOTVAM, DA SI CISTI I DA SI GOTVI SAMAAAAAAAAAAAAA. Ajde toa go dovedovme vo red, no sebicnosta I posesivnosta prema sinot ne mozevme, pa zatoa eden den kog ami prekipe, I dadov edno golemo CAO, A mm imase tri izbora, da dojde so mene, da Svikend brak, ili da ostane so draga mama. Si zaminavme I dvajcata, ne deka sega ne se nerviram odvereme navreme so nekoj njzin biser vo odnos na mene, ama barem ne ja gledam, I vo odredeni situacii, kolku mm povece ja brani jas se pogolem revolt custvuvam sprema nea, a tek koga ce pocne da mi se ligavi, deka me saka mislam deka ce povratam.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    разбирам и нормално е дека ке се нервира,бидејки таа ја завршива работата а Oна оди зачистува позафи неја како да Tаа вопшто не чистела :devil: нормално дека Tи иде на нерви,само Nареден пат пробај Tи вака :!: кога ке зачистува по Tебе таа и речи I аааа неубаво изгледа чистам бидејки Sекогас зачистувас по мене од утре ти чисти по дома.
    оставиJа нека прави што Sака,а ти ништо Dа неправиш и Aко речи некој нешто ке Kазис дека она не бендисува како чистис поубаво и било сама да чисти и готово!.

ич не се нервирајте Zа вакви ситници,има полошO ако сака нека чисти и готово само да не Dојде да ве Kритикува и секако Dа ве викаат,како Mене што ми правеа и сега Nе сакат делот од таткоми што Mи го даде Zа свадбата да ми го дадат :devil: ми доајга да ги отепам,само чекам да падне миг I тогаш ако немиго дадат моето ке има и пријава :!: ич веке не им молчам !.

4. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Здраво

Имав и лп, па решив да пишам тука известување...
    Јас сеуште сум во *пауза* и работите никако да се решат...

Кога тој не е до тебе, се прашуваш дали му недостигаш или му станало убаво без тебе...прочитав ваква изрека, и тоа е она што знае да ме плаши, иако не треба.
    Ако му значиш некому, не може лесно да те избрише.

Тој, едноставно не е тука, го нема на телефон, не се имаме сретнато..
    Го барав два пати за разговор, реагираше бурно: нели сме на пауза, дај остави ме сега! И така ми спушти.
    За мајка му било смрт тоа што сум се спротиставувала, сум била помала, сум морала да ги слушам како ќе речат и така. Поточно за свадбата и ред други работи. Не сакам да набројувам, зошто кога се сетам главата ме боли.

Не знам како да реагирам, да постапам...освен да чекам...

5. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Како тоа на пауза сте, а спремате свадба :?: :?: Ти за него се мажиш или за мајка му? Што сака тој, сте разговарале? Сепак вие двајца треба да одлучите и да се договорите како ќе ја терате работата. Договори се со него, а потоа разговарајте со неговите. Тој е оној што треба да и каже на мајка си, нека се направи некој компромис. Каква е таа пауза пред свадба :^) срамота за него.

На Anyshka и Silver.E им се допаѓа ова.
  6. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Ако не се лажам ти си девојката која пишуваше дека мајката на нејзиниот дечко бара австралиска снашка. И поради твое несогласување со МАЈКА МУ ти и ТОЈ сте на пауза???
    И тоа пред свадба??
    Услов за да се смирите е ти да се ИЗВИНИШ??
    А тој ти вели да не го бараш бидејќи сте на пауза??

А тој случајно да не размислува за можноста за стане странски зет ?? И да се извлече од кризата во Мк??
    И сега сака тебе да те обвини дека ти си виновна во стил помала си ??
    Ако погрешам и на дете од 5 години јас ќе се извинам. Не значи дека ако јас имам 20 а тоа 5 дека тоа секогаш ќе е виновно и кога е криво и кога не е треба мене да ми се извини.

Мислам дека треба уште еднаш да размислиш дали сакаш со ваков човек да го поминеш животот.
    Некои работи подобро е да се спречат пред време.
    Подобро сега расчисти се, а не потоа кога ќе сте во брак, тогаш ќе е потешко.

Тој тебе не те почитува и тешко дека тоа допрва ќе се смени. Нема обзир спрема твоето семејство а во секој случај го брани негоовото.
    НАјдобро е да го оставиш со мајка му а ти да си го гледаш патот и да си го средиш животот подалеку од него.
    Ти посакувам се најубаво :hai:

На B.Bulka, anule88, Silver.E и 6 други им се допаѓа ова.
  7. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    што да чекаш?да чекаш да остареш?ако имаш време залудно да си го трошиш слободно чекај си,,,,
    ако не знаеш самата еве да ти пишам вредиш повеќе од што си свесна,па освести се навреме да не се зафркнеш па во иднина да те читаме на други уште понепријатни теми од оваа.
    и да знаеш како и да е што е твое ќе си дојде ;)

На Silver.E му/ѝ се допаѓа ова.
  8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Тоа што треба да ви биде најубав дел во животот (животот кај што сте верени, пред свадба или тазе земени), вие сте на пауза :o И не ми е јасно, како може да ти го спушти телефонот!!! Мамица му го свртила паметот изгледа, а верувај тоа ќе биде проблем до крајот на животот, ако таа лесно манипулира со синот.
    Мразам мамини мази :@

На anule88, Silver.E и tessie им се допаѓа ова.
  9. marinka11

marinka11 Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    33
    сливер под хитно да се тргниш од овој човек Како може да не се видите???
    Како може да не разговарате тогаш кога е најпотребно да разговарате ако сега не е потребно да се разговара кога???Можеби кога ке поминат неколку години во брак со него и ке сватиш дека не е за тебе???
    Свакам дека си долго време со него и да ја прекинеш врската ти е просто несватливо Сигурна сум дека не го препознаваш човекот за кој сакаш да се омажиш ,но верувај он одсекогаш е тој стариот само ти од премногу заљубеност си го идеализирала и подигала и гледала како таков но сега еве му испаднаа роговите
    Дај собери сила храброст јави му се за последно побарај да разговарате за последен пат ,прашај го каков му е планот за тебе како ја замислува вашата заедничка иднина и ако дојдете до некакво решение дај му услов да одите да живеете на страна некаде никако со мајка му само така ке се средите инаку во спротивно жено после неколку години пак ке биде истата приказна и пак ти ке бидеш таа што ке страдаш
    искрено и од срце кажано он не те заслужува ,не заслужува да му бидеш жена не заслужува да му раѓаш деца на ваква стока

На Anyshka, anule88, Silver.E и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Antula

Antula Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    91
    Силвер, и јас имав долга врска, многу години утепани безврска, и кога не го биваше веќе,кога почна да се бара влакно во јајцето ставив крај,ама ич не ми беше жал. Жалев само за изгубените години за некој кој не вредеше ама тогаш бев заслепена. Си најдов човек со кој имам прекрасни дечиња,добар брак,одлични свекор и свекрва и благодарна сум на тоа што го имам.Поентата е што што побрзо да го преболиш,терај си го животот понатаму,најди си некој што ќе те заслужува а не што ќе те гази.Тој што ќе те сака ќе те сака таква каква што си,нема потреба да те менува. Откачи тоа створење од твојот живот,ако се земете понатака само ќе бидеш во втор план, да ми веруваш,и да сака да сте заедно немој дете да се лажеш, ќе си го упропастиш животот. Отвори си нова страница,направи си нов живот,тагата брзо проаѓа. :)

На Anyshka, Gocaa, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  11. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485

ХАХАХАХАХА :rofl: :rofl: :rofl: понеделничка ДОБРА ШЕГА!!!!!!!!!!! и нормално добро смеење...
    А јас ...се жалам од оваа мојава...не многу пред луѓе, а можеби и помалку од степенот од кој таа се жали од мене :devil: ...ама на моменти се прашувам...а ја каква ќе бидам?!?„?„?„„„?

Сепак ...шегата на страна....ја некако на дистанца ја ставив оваа мојава...и решив УОПШТЕ да не се замарам со тоа што ќе рече и како ќе изреагира...не се гледаме често, а по телефон скоро и ич не се слушаме...и супер! :inlove:

На Antula му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Eci0327

Eci0327 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    17
    Моментално живееме заедно со свекрва ми зошто ние си ја реновираме куката и едвај чекам да се одделиме, еден ден и јас ке бидам свекрва ама се надевам дека ке ме држи овај памет :D ке и се тргнам на снаата од глава :D мојата свекрва очигледно не сака да се одделиме па вика вие неможите да функциоирате без мене знам јас ке видите ке сакате пак да се вратите... си мислам оф само да излезам од тука па ке видиш колку подобро ке функционираме без тебе :rofl:

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Gocaa

Gocaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    90

Силвер, јас не сум во брак, значи “твоја категорија“.

Ова што го кажуваш ме заинтригира многу.
    Мене од се во брак ме плаши идната свекрва, да си кажам право :) .

Прво заради тоа што таа е повеќе време со него, од почеток на неговиот живот, па до моментот кога стануваш снаа. Значи теоретски, таа е во предност, тебе и онака ќе ти треба време додека се навикнеш да те слуша, а ова пак со идната свекрва уште на почеток, многу ми е симптоматично.

Си слушнала ли за Едипов Комплекс?
    Знам еден пример, кога мајка му седела на предно седиште во кола, а снаата на задно.
    Уфффф, Бога да чува и да брани. Пу,пу,...

Ако некој уште пред да стапнеш во нивна фамилија си “покажува заби“, треба навистина добор да размислиш.
    И дури да му благодариш на Бога што сега ти дал можност да видиш некои работи, пред да стане доцна.

Подобро да се спречи, отколку да се лечи.
    Претпоставувам и дека материјално-финансиски не си зависна, па што има да му се мислиш?
    (мислам, пари не се најбитни, ама во некои ситуации се добра лична сатсфакција).
    Толку ли ти се брза да стапиш во брак со некој?

14. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Факт е дека од сами нема поубаво. Сепак некаде условите тоа не го дозволуваат. Затоа, пошто сме луѓе треба да сме разумни, да знаеме за компромис и слично.

Мојата свекрва во најава, ја знам од одамна, кога одев кај сегашното ми либе тогаш другар, на гости, пошто бевме неразделни другари.
    Е сега друго е кога сум во улога на другарка, друго е во улога на девојка. :geek:
    Сепак не можам да се пожалам зашто од кога сум со син и’ само два пати сме се виделе и тоа преку скајп, зашто нели не е овде. Вака пред камера убаво се понаша. :D
    Како да и’ е мило што сме заедно...па сега не знам ќе видиме во иднина. Скоро средба во живо не сум имала, ќе ве известам кога ќе биде и тоа.

15. Bibko

Bibko Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    41
    Мене ова воопшто не ми е вознемирувачко можеби грешам од оваа дистанца но мислам дека не би ми пречело

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  16. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Аман се ви смета веќе,дури и тоа мајка му сопствена да си ја нарече мама или пак не дај боже да седне на предното седиште.. :wasntme:

На lepadama, kaja11, bittersweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. monnii-4

monnii-4 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    60
    Секогаш се неќеле снаиите и свекрвите, ретко да не е така. Ама и вие претерувате. Сепак колку и да ве сака, мајка му е таа.

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Стварно од се се прави драма невидена, лелееееееее мајка му седнала на предно седиште а снаата на задно, како да ја врзале снаата за кола и да ја влечеле....цццццц. |( |(

Не сум се возела многу често со свекрвата ама секој пат од чисто почитување сум и го препуштила предното седиште па ете ме здрава, жива ништо не ми фали. ;)

На Bibko, ilipili, lepadama и 8 други им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.327
    Допаѓања:
    107.900
    Леле не да е претерување ама ајде, јас пак обожавам да седам на задно седиште, па само фаци се возат на задно седиште бре еј, се знае тоа, башка едно големо олеснување, не треба да врзувам појас :lol: Не шала на страна, кај мене свекор ми се вози на предно седиште, ама од проста причина што човекот е пополн така и не му е лагодно да седи назад, слободно му го препуштам седиштето :) Треба ли да бидам загрижена :worried:
    :rofl: :lol: :tmi: :tmi:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.765
    Допаѓања:
    23.734
    И јас ова со задново седиште. :D Научена сум од мала, прво само во таксиња така, сега секогаш си седам на задно седиште. И мене некако ми е повеќе филинг. :D Распоред на седење каде било треба да е најмал проблем. :D Нервозите допрва идат, маки со мали деца, маки со големи деца, средовечни кризи (и твоја и негова). Ако мислите на такви работи како каде седите во кола, нервен слом ви е загарантиран. :D

На ilipili, bittersweet и slavica999 им се допаѓа ова.