Никој не е одговорен за твоите чувства. Ни свекрвата, па дури и сопругот. Ти можеш да се осеќаш како сакаш, никој не е должен да ти обезбеди да не се осќаш така. Ако ти смета не оди, си кажала веќе дека не одиш и тоа е тоа. Основна култура е да не влегуваш во соба каде што има луѓе што спијт, па и да не спијат. Јас кај моите кога одам во дневна кај брат ми не влагам без да тропнам иако до пред некоја година тоа беше моја лична соба. Свекрва ти не е некултурната, туку ти. Помири се, сите ти го рекоа истото. Играј глупи игри, добивај глупи награди. Тоа е тоа.
Што е сурово, недолично и неморално во тоа што свекрвата заклучила врата каде што спие???? Зошто снааата е неморална и влегува без да тропне?
Моето прашање беше општо надвор од темава, секое чувство е важно па и на обичен минувач. Додека проблемот на членката беше недоличните префрлања на свекрвата ПРЕД и по заклучувањето. Патем членката кажа дека и свекрвата влегувала ненајавена по соби. За тропнувањето и интимата не знам што овде се изнаобјаснувавте а друго беше начнала членката.
Тоа не значи дека треба да бидеме сето тоа што го пиша ти. Ама како индивидуи треба да сфатиме дека никој не е одговорен за нашите чувства. Не е никој должен да направи ние да не се чувстуваме одвртно, како што пишала членката. Сами сме одговорни за своите чувства.
Што е тоа што пишав јас за како тоа треба другите да бидат?! Јас го разложив проблемот на членката а дека треба да се внимава што правиме пошто сепак не живееме во Анархија тоа не го кажав живееме во општество кое бара одговорност и морал.
Не се разбираме. Да не треба да бидеме сетоа тоа, неморални, сурови итн…ама ако некој прави да се осеќаме непожелно или неубаво, апсолутно само наша одговорност е да се отрргнеме од тој човек, не се негова одговорност нашите чувства.
Секако, ама тоа никој не го пиша, сите се фатија за интимата на бабава. Некој коментарите и ги најде нормални некој ги најди прости, зајадливи итн. Тоа е се во ред, членката ќе си донесе своја одлука.
Од кој ти укажаа дека е крајно безобразно да им влагаш без да тропнеш па и ти кажа демек и они ти влегуваат у спална. Да беше навистина тоа така уште во првиот пост ќе се пожалеше дека ти влегува у спална . Бтв, ќе ми кажеш дали маж ти влегува кај мајка ти у спална без да тропне?
Majka mi e zhena u godini i ne zaklucuva vrati dodeka sme nie kaj nea,ne dava glupavi odgovori i ne se chalami .Inaku da vleguva sekade kade sto ke posaka zosto znae deka e so oset