Една комшика имам накај 67 години има Имала куќа на 2 ката и два сина Им препишала по еден кат се изкараа браќата и секој го продади неговиот кат Бабава под кирија е
Само во твоја куќа. Во туѓа немаш право! Мајка ти многу те разгалила. На неа треба да ѝ се лутиш, не на свекрвата.
Затоа се воспитуваат децата да си ги почитуваат родителите, односно децата учат и гледаат од родителите, така да...
Верувам дека има сè по светот ама така да збориш цело време а при тоа како прво никој да не спомнал дека чека нешто да му биде препишано а како второ тоа значи дека не си го познаваш сопственото дете доволно. Излегува дека тоа и е последен адут, последна сламка за спас, да уценува.
Да се чувствува дека за нешто решава, дека врз нешто има контрола. Ама па и реален страв е. Сама е, нема сопруг? Тоа дека никој не си го познава детето е факт- мајка ми редовно ме прашува, е од кога па ти, не јадеш јагнешко? Од цел живот на пример, никогаш во живот не сум го јадела. Шо викаа старите-само господ да ни го дочува паметот, иначе маф
Не знам како уценува со тоа, нештото си е нејзино (ако е нејзино, де, сега малце е хипотетички муабетот, не сум сигурна дали добро те разбирам) и никој не може да и го земе на сила. Ако сакате/цените да се однесувате добро со нејзе арно, ако не е. И мислам секако не е ферски некој да се третира добро само ради очекувањето дека нешто ќе добие за возврат. Ако не сте зависни материјално од неа, нема што да те погодува. Ако сте, гледајте да си се осамостоите колку можете повеќе за да не ви го трла од нос што и да е тоа што дава. Инаку, старите така знаат и да ди забегаат во некоја тема, некогаш и неоправдано. Не си ставај на срце..
Море денес како раѓаат на 60 и кусур, и ја би се плашела да ми се онади свеки со свеко, па да ми родат уште еден девер или золва па чеизот од мужот да ми пропадне...
Нема врска со ,,проблемот,, на членката ама до каде стигнавте. Вие ко ќе одите кај родителите седите исклучиво на кауч во дневна пиете кафе ако ви понудат и бегате најбрзо што можите да не сметате? Јас не Си одам на спиење јадење и замислете и отворам во фрижидерот а не ретко и готвам море и другарки викам таман да се видиме. А да и децата ги носам па преспиваме во спална дневна кај ни е поубо. Незнам никој не ми рекол оди сега оти ние хмм
Se e do karakterot na lugjeto,na nekoi im se pobitni drugi raboti ocigledno pa mora na nekoj nacin da se kaze
Јас би те прашала како би ти било тебе свекрвата да ти дојде на гости, да и ја отстапиш спалната да спие, ти нема да ја заклучиш дневната ако спиете таму? Извини, ама некако си ми...незрела. Свекрвата имала потполно право да искоментира како што искоментирала ако не си им ја почитувала приватноста, изгледа морала да се симне на твое ниво, ако претходно се обидела, ти не си сфатила што сакала да ти каже со убаво. Ова е форум, секој има право на мислење, па и спротивно од твоето. Ама и треба да се замислиш дека има нешто во твоето однесување штом мнозинството членки ти укажаа на една иста работа. Стави прст на чело и прашај се зошто е така. Имаш право да не ти се допаѓа туѓо мислење, ама да се развлекуваш со истото на десет страни...мислам, дај порасни.
Баш до тоа ќе да е. Не и остана ништо друго. Докажавме дека можеме сами многупати. Иначе не е сама ама ваљда се плаши дека ќе нема кој да ја "гледа" на стари години. Одамна сме осамостоени баш од таа причина што ако ти даде прст за возврат очекува цела рака.
Зарем уште се објаснувате за истото? Абе Ант намерно вакви муабети прави, и си се смее, се забавува. Вие објаснувајте и уште 10 страни ако сакате, таа пак истите муабети ќе ви ги прави.
Надвор од проблемов на членката, да споделам едно искуство. Со несудената свеки, имавме многу интересна ситуација хаха. Идејќи на гости, пошто така сум воспитана од дома и купив кафе и благо. Кафето по игра на случајност се погодило со награда торба за пазарење, и место да добијам едно фала барем, на следно одење добив коментар "Шо ми носиш кафе со награда торба, да не сакаш повеќе да ви ги полнам торбите?"
Ne e trol,zosto toa go sfakjate taka...Ete so samiot komentar i so samiot chin ispadna deka sme nepozelni vo kukjata!!!